Ennakko: Veikkausliiga palaa Ratinaan, kun Ilves isännöi FC Lahtea

Maajoukkuetauon jälkeen Ilves pääsee jälleen tositoimiin. Ratinaan saapuu launtaina vieraaksi FC Lahti, jonka kanssa liigaottelut ovat usein päättyneet kotivoittoihin.

 

YHTEINEN HISTORIA

Ilves ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa vuodesta 2015 alkaen 18 kertaa. Ilves on voittanut kuudesti ja hävinnyt kahdeksasti. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

Viime syyskuussa Toni Kallio sai kotidebyyttinsä Ilveksen päävalmentajana. Ratinan lehtereillä todistettiin tasaista ja hyvävauhtista liigamittelöä. Tuomas Ollilan liigauran avausmaali ja koko joukkueen uhrautuva puolustustyöskentely takasivat kolme pistettä tamperelaisille.

Tänä vuonna joukkueet kohtasivat jo helmikuussa, kun uudistuneessa Liigacupissa lahtelaiset hakivat Pirkkahallilta maali-iloittelun jälkeen 4–3-voiton.

Viisi viimeisintä kilpailullista ottelua:
19/02/22 Liigacup Ilves 3 – 4 Lahti
11/09/21 Veikkausliiga Ilves 1 – 0 Lahti
10/06/21 Veikkausliiga Lahti 3 – 1 Ilves
22/08/20 Veikkausliiga Ilves 3 – 1 Lahti
09/08/20 Veikkausliiga Lahti 3 – 2 Ilves

 

KESÄ 2022

Ennen maajoukkuetaukoa FC Lahti kävi vierasreissulla FC Hakan maaperällä. Isännät olivat kiinni kolmessa pisteessä, mutta täyden peliajan täyttyessä ”mustat kuhnurit” iskivät lukemiksi 1–1. Lahti sai painetta maalin edustalle ja lopulta Loorents Hertsi ehti jalkoineen palloon juuri, kun Aatu Hakala oli liimaamassa palloa käsiinsä.

Ilves puolestaan kohtasi toukokuun viimeisellä kierroksella Turussa FC Interin. Toisella jaksolla peliä piristi tapahtumarikas puolituntinen, jonka aikana nähtiin neljä maalia ja useita läheltä piti -tilanteita. Ilveksellä oli voiton avaimetkin käsissään, mutta taululle jäi lopulta 2–2-lukemat. Kai Meriluoto viimeisteli molemmat tupsukorvien osumat.

Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen Ilves on kuudentena sarjataulukossa, ottelun enemmän pelannut Lahti puolestaan on kymmenentenä. Ainoastaan kolme pistettä erottavat joukkueet toisistaan. Meriluoto jakaa maalipörssin kärkipaikan yhdessä KuPS:n Tim Väyrysen kanssa, molemmilla on kuusi kihausta kasassa.

Maajoukkuetauolla molemmat joukkueet ovat saaneet ladata akkuja. Tulee toki muistaa, että Ilveksellä on vuosittain pelaajia nuorisomaajoukkueiden mukana; tällä kertaa U18-poikien mukana Badreddine Bushara ja Leo Kyllönen sekä U21-poikia edustamassa Meriluodon lisäksi Rasmus Leislahti, Kalle Katz ja Axel Vidjeskog.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio on sovitellut pelaajapalettia yhteen kuuden maajoukkuekomennuksen kanssa.

Useampi pelaaja oli maajoukkuetehtävissä, niin emme järjestäneet mitään erityistä isoa joukkuetapahtumaa. Kerättiin voimia aluksi ja sitten palattiin hommiin. Meillä oli 12-13 tervettä pelaajaa mukana, mutta pienelläkin porukalla saatiin hyvin treenattua.

Käytiin KuPSia vastaan pelaamassa viime viikolla harjoitusottelu ja saatiin myös siten pidettyä yllä pelituntumaa. Viimeisin viikko on harjoiteltu koko porukan kanssa, Kallio kertoo.

Joukkueen terveystilanne on kokonaisuutena hyvä, ja tauko otteluista on antanut ansaittua lepoa monelle työjuhdalle.

Yusif Moussa loukkaantui Inter-pelissä, ja hän on vähintäänkin kesäkuun sivussa. Teemu Jäntti kuntouttaa myös vielä itseään, mutta Tuure Siira alkaa olla lähellä pelikuntoa. Johan tässä oudon pitkään oltiinkin pelaamatta. Hienoa päästä tositoimiin ja kotikentälle.

Tuleva vastustaja on yllätysvalmis. Tehotilastoista löytyy monia tuttuja ulkomaan vahvistuksia.

Vähän sekava kuva on välillä jäänyt Lahdesta, siellä on tainnut ollut loukkaantumisia ynnä muuta. Varsinkin alakerrassa miehitys on elänyt, mutta nyt on näyttänyt löytyvän stabiilimpi kokoonpano. Hyökkäysvoimaa kyllä riitää varmasti, Kallio muistuttaa.

Lahti on pystynyt raapimaan pisteitä viime hetken maaleilla, kuten Hakaakin vastaan viimeksi. Heidän hyökkääjien kanssa saamme olla tarkkoina, esimerkiksi Chinedu Geoffrey ja Macoumba Kandji ovat vaarallisia. Altin Zeqiri on ollut ehkä suurimmassa roolissa siinä, miten he ovat saaneet maaleja aikaiseksi.

 

Rasmus Leislahti vaihtaa Pikku-Huuhkajien Suomi-paidan takaisin Ilves-nuttuun. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. FC Lahti  la 18.6. klo 17.00 Ratina

PÄÄSYLIPUT »

Lue myös