Ennakko: Ilves – KuPS torstaina Tammelassa

kups5

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta ja oivaan vireeseen päässyt Ilves palaa Tammelaan. Vieraaksi saapuu hurjakuntoinen Kuopion Palloseura. Kunniavieraana ottelussa nähdään Kuningas Jari Litmanen.

Ilves – KuPS to 9.6. klo 18:30 Tammelan stadion.
Portit ja palvelut auki klo 17:30.
Otteluisäntänä LähiTapiola Pirkanmaa.
Liput ennakkoon
TÄSTÄ.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella huhtikuun alussa ja tuolloin Ilves oli parempi senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin osumalla numeroin 0-1 (0-1).

Voitto oli tuolloin täysin ansaittu Ilvekselle, sillä joukkueensa kasaamisen viime tippaan jättänyt KuPS ei ollut vielä lainkaan yhtenäinen joukkue. Paljon on muuttunut kuopiolaisittain, sillä KuPS on tällä hetkellä erittäin tiivis paketti, joka on hirmuisessä vireessä – kuudesta viimeisestä ottelusta se on voittanut neljä, pelannut kaksi tasan, eikä ole hävinnyt kertaakaan. KuPS ei päästänyt ainuttakaan maalia noissa kuudessa ottelussa ja maaliero on tyly 7-0.

Viime ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa KuPS pelasi kotonaan maalittoman tasurin HJK:n kanssa. Marko Rajamäen luotsaamassa nipussa on lukuisia laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia. Keskuspuolustuksessa Babacar Diallo ja Azubuike Egwuekwe ovat sarjan eliittiä, ja hyökkäyksessä Gbolahan Salami on tehnyt jo neljä maalia.  Egwuekwe on ehtinyt topparin tontiltaan maalintekoon jo kolme kertaa. Hän kuuluu Salamin kanssa myös Nigerian maajoukkuerinkiin.

Kotimaisista pelaajista kapteeni Petteri Pennanen pyörittää peliä keskikentällä ja Juha Hakola kirmaa laidalla. Vastassa on siis vahvalla itseluottamuksella varustettu yhtenäinen joukkue.

Myös Ilves iskussa

Jos on KuPS ollut viime aikoina kova, niin sitä on ollut myös Ilves.  Keltapaidat on kahden ottelun voittoputkessa ja neljästä viime matsista tilillä on kolme voittoa. Ennen maajoukkuetaukoa Ilves kaatoi kotonaan FC Lahden 2-0 (2-0) ja vieraissa HIFK:n 0-1 (0-0).

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat torstaina varmuudella Palloliiton teholeireillä olevat 16-vuotiaat nuorisolupaukset, maalivahti Otto Huuhtanen sekä puolustaja Martti Haukioja. Lisäksi kokenut keskikenttäpelaaja Eero Korte on vielä sivussa takareisivaivojen vuoksi, mutta mies lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa. Joukkueessa on ollut pientä kuumeilua ja parin pelaajan kunto selviää vasta pelipäivän aikana.

Ilves piti maajoukkuetauon aikana neljän päivän miniloman ja joukkue palasi harjoituskentälle maanantaina. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa mielenkiinnolla torstaita.

”Valmentaja tietysti aina hieman pelkää, että miltä se meno näyttää pienen loman jälkeen, mutta ei mennyt harjoituksissa hermot. Eli pelaajat ovat olleet alkuviikon harjoituksissa hyviä ja näyttää siltä, että jokainen on pitänyt huolta kunnostaan myös neljän päivän vapaiden aikana.”

”Olemme harjoitelleet järjen kanssa ja pelaajilla kyllä pitäisi olla virtaa tämän viikon otteluissa.  Tavallaan tästä lähtee nyt liikkeelle toinen kierros otteluita. Olen katsellut videolta KuPS:n pelejä ja koitamme löytää heidän pelaamisestaan paikkoja, joihin voimme iskeä. Yleisesti ottaen luvassa on erittäin mielenkiintoinen ottelu” kommentoi Wiss.

— —
— —

Jos Ilves tekee maalin ajassa 60:00 – 61:59, niin koko Tammelan stadion saa ilmaiset jäätelöt!

Minetti-kuva3

Palvelukartta- KuPS-pieni

Lue myös