Ennakko: Ilves avaa Suomen Cup -taipaleensa KuPSia vastaan

Ilveksen vuoden 2021 kilpailulliset ottelut käynnistyvät! Lauantaina Pirkkahallille saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura, jonka voittamisesta kissapeto ei ole pariin vuoteen päässyt nauttimaan.

 

Ilves ja KuPS kohtasivat viime kaudella toisensa kolmesti ja tuloksena oli yhtä monta tasapeliä. Kissapedon viimeisin voitto kuopiolaisista on vuoden 2019 tammikuulta, jolloin Suomen Cupissa nähtiin 4–1-rökitys.

Viimeiset kaksi vuotta:
05/10/20 VEI KuPS 1 – 1 Ilves
17/07/20 VEI Ilves 0 – 0 KuPS
08/02/20 SUC Ilves 1 – 1 KuPS
27/09/19 VEI KuPS 2 – 0 Ilves
16/08/19 VEI Ilves 0 – 2 KuPS
24/05/19 VEI KuPS 1 – 0 Ilves
18/01/19 SUC Ilves 4 – 1 KuPS

Veikkausliigan pronssijoukkue KuPSin peräsimeen täksi kaudeksi pestattu Simo Valakari on tunnettu nimi valmentajamarkkinoilla. 47-vuotias Valakari on tuonut joukkueen pelaamiseen enemmän pallonhallintaelementtejä, kuin aiemmin norjalaisen Arne Erlandsenin aikakaudella.

Talven harjoitusotteluissa on tullut myös tulosta. Takana on kolme voitokasta ottelua ilman päästettyjä maaleja. Jyrän alle ovat jääneet MP (3–0), AC Oulu (2–0) ja viimeisimpänä HJK (1–0). KuPSin riveissä vaikuttaa tuttuja pelaajia, sillä Ilvestä usean vuoden ajan edustaneet toppari Diogo Tomás ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Iiro Järvinen vaihtoivat täksi kaudeksi leiriä. Lisäksi Ilves-kasvatti Santeri Haarala on värvätty TPS:sta keltamustiin.

Ilves on kuopiolaisten tavoin uudistunut melkoisesti. Kapteenistosta Mika Hilander ja Lauri Ala-Myllymäki ovat jatkaneet matkaa. Tällä viikolla otsikoissa ovat pyörineet nuoret Ilves-talentit Naatan Skyttä ja Maksim Stjopin. Ranskalainen Toulouse FC osti Skyttän riveihinsä, tanskalainen FC Nordsjaelland puolestaan Stjopinin.

Tilalle on tullut mielenkiintoisia nuorisomaajoukkueista tuttuja nimiä. Maalivahti Rasmus Leislahti, toppari Kalle Katz, vasen pakki Tuomas Ollila, keskikentän dynamo Teemu Jäntti, kymppipaikan Maximo Tolonen sekä hyökkääjäkaksikko Momodou Sarr ja Eetu Vertainen ovat kaikki lupaavia vuosituhannen vaihteessa syntyneitä talentteja. Ilves panostaa seuran oman pelaajapolun lisäksi muualta tulleiden nuorten kehittämiseen.

Pelaajiston kokeneinta kaartia edustavat 26-vuotiaat toppari Baba Mensah, oikea pakki Felipe Aspegren, keskikentän ankkuri Tuure Siira ja hyökkääjä Ilari Mettälä. Viime vuosien vakiokalustosta Mettälä ja toppari Tatu Miettunen kuntouttavat vielä itseään aiempien vammojen jäljiltä.

Kuudennen kautensa Ilveksen päävalmentajana aloittava Jarkko Wiss on valmistanut joukkonsa hyvään vireeseen talven harjoitusotteluiden perusteella. Oman seuran sisäisen ottelun lisäksi edustusjoukkue on kohdannut TPS:n, SJK:n ja KTP:n ottaen jokaisesta selvät voitot. 15 tehtyä maalia kolmessa ottelussa kertoo tulivoimasta, mutta toisaalta omissakin on soinut kuudesti. Lauantain vastustaja KuPS on jälleen pykälää kovempi vastus ja hyvä tasonmittari nuorelle Ilves-laumalle.

 

Ilves vs. KuPS
6.2. klo 14.30 Pirkkahalli

Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Ruudun livelähetys »

Ilves on heiluttanut verkkoja tiheään tänä vuonna. (kuva: Jimi Soinila)

 

Lue myös