Ennakko: Ilves ja nousijajoukkue KTP kohtaavat

Ilves isännöi FC KTP:tä perjantai-iltana Ratinan stadionilla. Sarjanousija on aloittanut kauden vahvasti, ja tamperelaisillakin on itseluottamus kohdillaan. Lehtereille otetaan sallittu maksimimäärä katsojia, eli 50 silmäparia, arvonnan kautta kausikorttilaisten joukosta.

 

Paljon on ehtinyt virrata vettä Tammerkoskessa ja Kymijoessa siitä asti, kun Ilves ja KTP viimeksi kohtasivat Veikkausliigassa. Kauden 2015 lopussa kotkalaiset hävisivät kotonaan 1–2. Vierajoukkueen molemmista maaleista vastasi Mika ”Lada” Lahtinen, joka nykyään valmentaa Ilveksen naisten joukkuetta. Babatunde Wusun ainokainen oli laiha lohtu KTP:lle, joka myös putosi samana syksynä Ykköseen.

Perinneseura KTP:n historiaan mahtuu useita hissivaiheita. Kaudella 2017 joukkue haki vauhtia aina Kakkosesta asti, mutta nyt on pääsarjajalkapallo jälleen palannut kauniiseen satamakaupunkiin. Tänä vuonna Ilves ja KTP ovat kohdanneet jo kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä. Talvella käydyt kamppailut päättyivät keltavihreiden eduksi, mutta yhtään pistettä niistä ei saada sarjataulukkoon merkittyä.

27/02/21 ystävyysottelu Ilves 3 – 0 KTP
30/01/21 ystävyysottelu Ilves 3 – 2 KTP
16/06/20 Suomen Cup KTP 0 – 4 Ilves
16/03/19 Suomen Cup KTP 0 – 2 Ilves
25/10/15 Veikkausliiga KTP 1 – 2 Ilves

 

Kotkan pojat liitävät odotettua korkeammalla

Nousijajoukkue KTP:lle ei ennen kautta povailtu kovinkaan maireaa tulevaisuutta. Sitkeästä pelitavastaan ja intohimoisista faneistaan tunnettu kotkalaisporukka on kuitenkin onnistunut haalimaan neljästä ottelusta yhden voiton ja yhden tasapelin. Viime lauantaina FC Inter oli vahvempi kotonaan, kun taululle merkattiin 2–1-lukemat. Antti Mäkijärvi kavensi ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Neljä pistettä oikeuttavat yhdeksänteen sijaan sarjataulukossa, kun neljä täyttä kierrosta on pelattuna.

Pari vuotta sitten päävalmentajaksi nostettu virolainen Argo Arbeiter jatkaa penkin päässä – vanhan kotikaupunkinsa Tallinnan ”pohjoisnaapurissa”. Arbeiterin täytyy luottaa siihen, että keskikentän herra ja hidalgo David Ramadingaye pysyy hyvässä pelikunnossa. Tyylikäs kapteeni pystyy suojaamaan palloa ahtaissakin väleissä ja myös maalinteko häneltä onnistuu.

Keskikentältä ja hyökkäyksestä löytyy entuudestaan Ilvekselle tuttuja pelureita, sillä Aleksi Tarvonen pelasi tupsukorvissa kuusi liigaottelua kaudella 2019, Thomas Agyiri puolestaan yhdeksän kaudella 2018 ja Antti Mäkijärvi 17 kaudella 2015. Vastavuoroisesti Ilveksen puolustuksesta Tuomas Ollila pelasi kausilla 2018-19 KTP:n paidassa 33 ottelua Ykkösessä sekä Felipe Aspegren kaudella 2015 32 liigaottelua putoamiskarsinnat mukaanlaskettuna.

 

Hyvässä nosteessa toukokuun viimeiseen

Ilves on kevään mittaan parantanut otteitaan ja kissapedon turkki kiiltää. Viime lauantaina nimivahva KuPS joutui poistumaan Ratinan stadionilta tappio niskassaan. Jean Blanco ampui upean kanuunan yläkulmaan, Tatu Miettunen puski tahtomaalin kulmatilanteesta ja lopussa Eetu Vertainen iski avausmaalinsa Ilveksessä oltuaan vain 20 sekuntia kentällä. Kuopiolaiset tekivät taistosta tasaisen, mutta kotijoukkue voitti 3–2.

Neljästä ottelusta on kertynyt seitsemän pistettä. Sarja on toki vasta alussa, mutta Ilves on hienosti kivunnut 5. sijalle taistelemaan yläloppusarjan paikasta. Samalla seura on lähellä nousta tilastoissa 500 Veikkausliiga-pisteen rajan yli. Tällä hetkellä kasassa on 498 pistettä, joten puolen tuhannen pisteen rajapyykin ylittäminen on enää yhden voiton päässä.

KTP-ottelun jälkeen Ilveksen seuraava kotiottelu on vasta juhannuksen tienoilla 23.6. Yleisön 50 onnekkaalle kausikortin haltijalle halutaankin nyt tarjota harvinaista herkkua. Kotivoitolla Ilves kiilaisi itsensä kärkikolmikkoon. Perjantain kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaisloukkaantunut Tuomas Ollila, mutta muuten päävalmentaja Jarkko Wissillä on leveä työkalusarja käytössä.

 

Kolumbialaishyökkääjä Jean Blanco avasi maalihanansa Suomen kentillä upealla osumalla. (kuva: Jimi Soinila)Ilves vs. FC KTP 
perjantaina 28.5. klo 18.30 Ratinan stadion

Stadionille ei valitettavasti voida vapaasti ottaa yleisöä.

Katso Ruudun livelähetys »

 

Lue myös