Ennakko: Ilves kohtaa FC Lahden lauantain kauden avauksessa


Ilves – FC Lahti
La 8.4. klo 16.00
Ratinan stadion

Ilves avaa Veikkausliigakautensa kotiottelulla FC Lahtea vastaan Ratinan stadionilla la 8.4. klo 16.00. alkaen.

Liput
Ennakkoliput Seamchipistä (klikkaa linkkiä)
Aikuinen 15€
Opiskelija/eläkeläinen 12€
Lapsi 5€
Alle 7v. ilmaiseksi

Lippuja myy myös Ilveksen toimisto arkisin klo 9-16.00. Toimistolla voit maksaa myös kulttuuriseteleillä liput ja kausikortit.

Alennuslippuun oikeuttava todistus esitettävä portilla. 

Lippujen ostamiseen ja toimituksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys info@seamchip.fi. Jos lippu/liput eivät ole saapuneet ostotapahtuman jälkeen sähköpostiisi tarkasta ensimmäisenä roskaposti.

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Pitkän odotuksen jälkeen Veikkausliiga pyörähtää jälleen käyntiin! Avauskierroksella Ilves saa vastaansa FC Lahden.

Yhteinen historia on lyhyt ja tasainen

Ilves on toki kohdannut aikaisemmat edustusseurat Reippaan ja Kuusysin useita kertoja, mutta nykyinen FC Lahti on uudempi tuttavuus. Joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan kymmenen kertaa virallisissa kilpailuissa, ensimmäisen kerran vuonna 1998 Ykkösessä. Puolet kamppailuista ovat päättyneet Ilveksen voittoon ja kerran on pelattu tasan. Maaliero on 14-13 tupsukorvien eduksi.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen oli Suomen Cupin lohko-ottelu tammikuussa, jonka Ilves voitti Mukkulan hallissa lukemin 0-2. Tuolloin Jani Tanska rokotti entistä seuraansa puskemalla pallon kulmapotkusta sisään ja Tuure Siira tuplasi lukemat komealla vapaapotkullaan 20 metristä. Edellisessä liigakohtaamisessa pisteet tasattiin 0-0 -tuloksella lokakuun vihmassa Lahden Stadionilla.

Lahti välttelee notkahduksia

Viime kaudella Veikkausliigassa kahdeksanneksi sijoittuneen FC Lahden peli on ollut ailahtelevaa. Kovassa vauhdissa maltti ei aina pysy mukana. Suomen Cupissa joukkue pelasi mollivoittoisesti ja jäi alkulohkonsa neljänneksi Ilveksen, KuPSin ja Hakan taakse. Kauden ensimmäinen sarjapeli keskiviikkona päättyi 1-1-tasalukemiin SJK:n vieraana. ”Kuhnureiden” ainoan maalin iski vain viikko sitten joukkueeseen liittynyt Makedonian maajoukkuehyökkääjä Marko Simonovski. Arvokas vieraspiste kertoo valmentaja Toni Korkeakunnaksen suojattien piristyneistä otteista.

Lahtelaisten riveissä vilisee nuorta taitoa sekä mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia. Vasta 19-vuotiaat Mikko Kuningas ja Santeri Hostikka ovat osoittaneet vaarallisuutensa hyökkäyssuuntaan liigatasollakin. Viime kauden lopussa Pietarin Zenitistä lainalle saapunut maalivahti Aleksandr Vasiutin jatkaa puolustuksen johtajana. Debyyttikautensa Lahdessa aloittaneet saksalaistaustaiset Igor Jovanovic ja Hendrik Helmke ovat tärkeitä pelinavaamisessa. Brassikärki Stênio on jo perinyt Lahdessa kunnioitusta herättävän ysipaidan. Pyry Kärkkäinen ja Pavel Osipov toipuvat edelleen loukkaantumisista, mutta muuten terveystilanne on hyvä.

Nälkäinen Ilves metsästää kevätkaatoa

Viime kaudella viidenneksi sijoittunut Jarkko Wissin luotsaama Ilves lähtee hyvistä asetelmista alkavaan kauteen. Suomen Cupin pelit sujuivat mallikkaasti. Tiukassa välieräottelussa viime lauantaina tie nousi lopulta pystyyn väkivahvaa HJK:ta vastaan 0-1-lukemin, mutta pelillisesti ilme oli positiivinen. Ulkokentille harjoittelemaan siirtyneet tupsukorvat ovat hioneet taktiset kuviot kuntoon ja tunnelma on odottava.

– Pre-season oli arvosanaltaan lähes kiitettävä. Meillä on paljon variaatioita pelitavoissa ja eri pelipaikoilla on kova kilpailu. Olemme viime kauteen verrattuna monipuolisempia ja taso ei heittele niin paljoa. Lahti on ainakin talven peleissä pyrkinyt kovaan prässiin ja suunnanmuutospeliin. Tarkkoina saamme olla, Wiss ennakoi.

Puolustuksen rivit ovat vielä hieman rikkonaiset. Laitapakin tontilla viihtyvät Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät kuntoutustyötä loukkaantumisten jäljiltä, joten he ovat varmuudella poissa lauantain kokoonpanosta. Muilla pelipaikoilla rosteri on täydessä iskussa. Monissa ennakkoarvioissa Ilveksen odotetaan taistelevan mitaleista, jopa siitä kaikkein kirkkaimmasta. Pian jahti alkaa!

Kausi avataan Ratinassa

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Ratinan stadionilla, koska Tammelan nurmi ei ole vielä pelikunnossa.

Ratinan stadionin katsomoista avataan yleisön käyttöön ainoastaan pääkatsomo. Katsomoon ei myydä numeroituja paikkalippuja vaan paikat ovat vapaasti valittavissa. VIP-kausikorttilaisille on varattu katsomosta oma katsomonosa ja myös pääkatsomokausikortin haltijoille on varattu katsomosta oma alue.

Sisäänkäynti stadionille sekä lipunmyynti otteluun tapahtuu Laukonsillan puoleisesta päädystä. Stadionin portit aukaistaan tunti ennen ottelun alkua klo 15.00. Samaan aikaan aukeavat myös kaikki stadionin kioski-, grilli- ja anniskelupisteet.

Ilveksen kannattajat sijoitetaan Laukonsillan puoleiseen pääkatsomon päätyyn.

Ottelupäivänä Ratinan stadion suvannon parkkipaikka on suljettu liikenteeltä. Lähimmät parkkihallit palvelevat autoilla saapuvia: Koskikeskuksen parkki, Hämeenpuiston parkki, Hämpin parkki. Suosittelemme saapumaan Ratinan stadionille julkisilla kulkuneuvoilla ja Laukonsillan kautta.

 


Katso Jarkko Wissin haastattelu Ilveksen Facebook-videolta
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154570879977945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
Katso Marko Matronen haastattelu Ilveksen Facebook-videolta
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154571922372945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Seuraava ottelu

SJK-Ilves la 15.4. Seinäjoki.

Ilveksen kannattajat Itäpääty järjestää otteluun kannattajamatkan. Lisätietoja Itäpäädyn Facebook-sivuilta
Veikkausliigakauden ensimmäinen vierasmatka vie Seinäjoelle. SJK – Ilves pelataan OmaSP Stadionilla lauantaina 15.4. klo 15.
Matkaan lähdetään klo 11.00 Vanhalta kirkolta.
Hinta reissulle on 15 euroa ja matsilippu 10 euroa. Viimeinen päivä ilmoittautua mukaan on 14.4.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot itapaaty@gmail.com

Seuraava kotiottelu: Ilves-RoPS la 22.4. 16.00 (Ratinan stadion, varmistus myöhemmin)


Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta! Ilveksen kotiottelut selostaa Mikko Aaltonen.

Tilaa IS Extra tästä linkistä.

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös