Ennakko: Levännyt Ilves jahtaa pisteitä Turusta

Kapteeni Antti Hynysen odotetaan palaavan kokoonpanoon

Kolmas kerta toden sanoo

Seurat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 1996, jolloin Inter teki debyyttinsä pääsarjatasolla. Keskinäisiä liigaotteluita on kertynyt kymmenen kappaletta. Ilves on voittanut viidesti, hävinnyt kolmesti ja pelannut tasan kahdesti.

Kuluvan kauden ensimmäinen mittelö käytiin toukokuussa, kun Inter anasti Timo Furuholmin ja Njazi Kuqin maaleilla 0-2-vierasvoiton Tammelasta. Viimeisin kohtaaminen päättyi 1-1-tasatulokseen heinäkuisessa Turussa. Tuolloin verkkoja heiluttivat Lauri Ala-Myllymäki ja Timo Furuholm.

Vallanvaihto

FC Inter on kokenut turbulenssia sitten viime kerran. Italialainen Fabrizio Piccareta on siirtynyt apuvalmentajasta ykköskäskijän rooliin. Entinen päävalmentaja Shefki Kuqi sai potkut elokuun alussa ja seitsemän maalia nakuttanut Njazi Kuqi ei ole myöskään pelannut heinäkuun jälkeen.

Muutoksista huolimatta sinimustat ovat erittäin iskukykyisiä. Kokeneet Ari Nyman, Mika Mäkitalo ja Julien Faubert rytmittävät peliä keskikentällä. Nuoremmasta kaartista hyökkääjä Benjamin Källman (19) on pelaamassa läpimurtokauttaan. Timo Furuholm ja Mika Ojala on tuttu tehokaksikko turkulaisten riveissä jo viime vuosikymmenen puolelta.

Ennen maajoukkuetaukoa Inter kävi napapiirillä toteamassa RoPS:n paremmakseen maalein 4-2. Vierailijoiden osumista vastasivat Källman ja Nyman. Tappion myötä sarjasijoitus jämähti yhdeksänneksi, mutta keskikastissa vaihtuvuus on suurta. Ärsytetty Inter pyrkiikin löytämään tasaisuutta otteisiinsa ja kipuamaan taulukkoa ylöspäin.

Pisteputkessa syksyyn

Ilves on hävinnyt viimeksi kesäkuussa. 10 tappiottoman ottelun putki on siivittänyt tamperelaiset sarjataulukon kolmansiksi. Tasapisteissä oleva FC Lahti pitää kakkospaikkaa ainoastaan paremman maalieron turvin. Pari viikkoa sitten HIFK jäi Tammelassa jalkoihin tuloksella 2-1. Tupsukorvien maaleista vastasivat Eero Tamminen ja Tuco, jolle osuma oli jo 11. tällä kaudella.

Ilveksen kokoonpanoon tulee muutoksia. Nuorisomaajoukkueiden mukana tälläkin viikolla pelanneet Lauri Ala-Myllymäki, Johannes Luukkanen ja Niklas Jokelainen eivät välttämättä ole täydessä iskussa heti torstaina. Loukkaantumisiaan parantelevat Emile Paul Tendeng ja Antti Koskinen ovat varmuudella sivussa. Joukkueessa on ollut myös liikkeellä flunssaa, joten lisäpoissaoloja saattaa ilmetä.

Koutsi herättelee joukkojaan


Elokuu sujui Ilvekseltä mallikkaasti. Päävalmentaja Jarkko Wiss valittiin Veikkausliigan Kuukauden valmentajaksi. Hänen johdollaan joukkue on palannut arjen askareisiin muutaman harvinaisen vapaapäivän jälkeen.

 – Maajoukkuetauolta palaaminen on omalla tavallaan haastavaa, kun kokoonpano muuttuu ja vireystila pitää saada takaisin. Fiilis on kuitenkin meidän joukkueessa oikein hyvä. Tämän viikon harjoituksissa on lyöty tempoa lisää ja peräänkuulutan nopeaa reagointia esim. tilanteenvaihdoissa, Wiss taustoittaa.

 – Interillä on toki ollut omat muutoksensa. Loukkaantumiset ja pelikiellot saattavat vielä vaikuttaa, mutta tasaisuus on varmaankin jo löytymässä. Hyvänä päivänään he ovat erittäin tehokas joukkue. Etenkin hyökkäyssuuntaan siellä on vaarallisia ja taitavia pelaajia, joiden kanssa saamme olla tarkkoina, Wiss ennakoi.

Katso matsi livenä IS Extran tai RuutuPlussan välityksellä.

  
FC Inter – Ilves
To 7.9. klo 18.30
Veritas Stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös