Ennakko: Ilves jahtaa ensimmäisiä pisteitään Kemistä

Tucolta odotetaan jälleen tehoja

Ilves lähti tiistaiaamuna pitkälle pelireissulle. Keskiviikkoiltana vastaan asettuu PS Kemi, joka on ollut tamperelaisille hankala voitettava. Viime kauden vierasottelu tahkottiin Oulussa, joten Ilves hakee ensimmäisiä liigapisteitään Kemin Sauvosaaren kentältä.

Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin toukokuun lopulla Tammelassa. 2-4 päättyneessä ottelussa Tuco avasi maalihanat. Sen jälkeen kemiläiset takoivat nopeaan tahtiin viisi osumaa, joista kuitenkin viimeisimmän omaan maaliin.

Jari Åhmanin käskyttämä joukkue kävi pitkään putoamistaistelua, mutta on nyt päässyt hyvään vireeseen kohoten sarjataulukossa. 20 kierroksen jälkeen sijoitus on yhdeksäs. Sunnuntaina sarjakakkonen VPS sai juuri ja juuri taisteltua kotikentällään 3-3-tasapelin.

”Ankkuririntoihin” loppukaudeksi ovat vastikään liittyneet keskikenttäpelaaja Sergei Mošnikov ja hyökkääjä Albion Ademi. Jälkimmäinen on kahdessa ensimmäisessä pelissään ollut todella pirteä vasemmalla laidalla. Oikealle laidalle puolestaan hankittiin hollantilainen hyökkääjä Kevin Tano, jonka odotetaan tekevän debyyttinsä Ilvestä vastaan.

Tamperelaisten mitalihaaveet elävät yhä vahvoina. Ilves on sarjassa viidentenä tasapisteissä KuPS:n takana. Eroa kärkikolmikkoon on vain kaksi pistettä. Kuuden tappiottoman ottelun putki huipentui viime lauantaina tapahtumarikkaaseen 2-1-voittoon JJK:sta. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Iiro Järvinen ja Tatu Miettunen.

Ilves on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja liigassa, mutta tällä viikolla alakerran miehitystä kaventavat useat poissaolot. Puolustajat Antti Hynynen, Jani Tanska ja Antti Koskinen sekä puolustava keskikenttäpelaaja Marco Matrone ovat loukkaantuneina. Maalivahti Antti Kuusinen ja puolustaja Tariq Kazi pelaavat tiistaina Ilves-2:n mukana.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi tunnelmia rautatien päältä ja ennakoi vaikeaa vastustajaa.

 – Pohjoisen porukat ovat toki tottuneet pitkiin vierasmatkoihin, mutta meille tämä on hieman uudenlaisempi rasite. Olemme kuitenkin löytäneet itsellemme sopivat matkajärjestelyt. Tälläkin kertaa vedämme viimeistelyharjoitukset pelipaikkakunnalla. Reissussa kuluu kolmisen päivää.

 – Kemi on ollut kovassa vireessä ja he ovat saaneet hyviä tuloksia viime peleissä. Etenkin vastaiskupelaaminen on ollut vaarallista. Joukkue on myös uudistunut, ja näitä uusia pelaajia ja kuvioita olemme koettaneet opiskella. Meiltäkin onneksi löytyy hyväksi havaittuja variaatioita pelitapaan, Wiss vinkkaa.

Maksavatko tupsukorvat kalavelat takaisin? Katso ottelu suorana IS-Extran tai RuutuPlussan kautta.

  
PS Kemi – Ilves
Ke 9.8. klo 18.30
Sauvosaaren urheilupuisto

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös