Ennakko: Ilves jahtaa kauden kolmatta voittoa SJK:sta

SJK:n metkut läpikotaisin tunteva Teemu Penninkangas (kesk.) pyrkii jatkossakin pitää Erfan Zenelin poissa pallosta.

Pohjanmaa vs. Pirkanmaa 27.9. klo 19.30

Ilves on voittanut Seinäjoen Jalkapallokerhon molemmissa tämän kauden kohtaamisissa. Huhtikuussa tamperelaiset hakivat Seinäjoelta 2-1-voiton Tucon ja Youness Rahimin maaleilla. Molemmat hyökkääjät edustivat vielä viime vuonna SJK:ta. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi Erfan Zeneli. Kesäkuussa Tammelassa juhlittiin 1-0-voittoa. Tuco onnistui maalinteossa tuolloinkin, joten ns. omat koirat ovat purreet hanakasti.

Kaiken kaikkiaan seurat ovat kohdanneet Veikkausliigassa kahdeksan kertaa vuodesta 2015 alkaen. Ilves on voittanut neljä kertaa ja hävinnyt kolmesti. Kerran pelattiin tasan. Samalla ajanjaksolla SJK on haalinut kertaalleen mestaruuspokaalin niin liigasta kuin Suomen Cupista. Aiempien vuosien menestys ei kuitenkaan takaa pisteitä keskiviikkona, kun joukkueet mittaavat nykykuntoaan.

Valmentajarulettia ja cup-hopeaa

SJK on tänä vuonna kerännyt suuria otsikoita lähinnä kentän ulkopuolisista asioista. Suuri vaihtuvuus henkilöstössä on kärjistynyt kolmeen päävalmentajan erottamiseen.

Helmikuussa Simo Valakarilta vetovastuun ottanut Sixten Boström vaihdettiin kesäkuun alussa José Manuel Rocaan, joka puolestaan katseli ovea jo kolmen kuukauden jälkeen. Toimintaa vierestä tarkkaillut apuvalmentaja Brian Page on toistaiseksi noussut vastuuvalmentajan rooliin. Eri medialähteiden spekulaatioiden mukaan ensi kaudella päävalmentajana työskentelee Tommi Kautonen.

Muutos, ainakin viimeisin niistä, on tuntunut piristävän seinäjokisia. Pagen alaisuudessa SJK on ehtinyt pelata kaksi liigaottelua, joista molemmat päättyivät voitonjuhliin. Aluksi kaatui VPS pohjanmaan derbyssä 2-1 ja seuraavassa vieraspelissä RoPS 3-0.

Lauantaisessa Suomen Cupin finaalissa oli kuitenkin tyytyminen 0-1-tappioon. HJK voitti SJK:n samoin numeroin kuin Ilveksen keväällä välierissä. HJK:n tuplamestaruuden myötä paikka eurocup-peleihin avautuu myös Veikkausliigan 4. sijoittuneelle seuralle.

Tamperelaisten tärkeä härkäviikko

Ilves on 42 pisteellä sarjataulukon neljäs, eli yhden pisteen ja yhden sarjasijoituksen SJK:ta ylempänä. Joukkueet taistelevat liigamitalista ja europaikasta rinta rinnan.

Kissapeto pelasi kesäkuusta lähtien vakuuttavat 12 ottelua ilman tappiota. Reilu viikko sitten HJK kuitenkin katkaisi putken mättämällä Tammelassa taululle lukemat 1-4. Kotijoukkueen näyttävän kavennuksen ja samalla kauden kolmannen maalinsa laukoi Marius Noubissi.

Jalkavammojaan parantelevat keskikenttätaituri Emile Paul Tendeng ja puolustajakapteeni Antti Hynynen ovat varmuudella poissa kokoonpanosta. Muilta osin päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueen vireeseen.

 – Viime viikolla meillä oli hyviä harjoituksia, todella fyysistä menoa. Tälle viikolle otimme hieman vauhtia pois ja enemmän ajatusta tilalle. Tavoistamme poiketen vedimme parit viimeisimmät treenit keinonurmella. Ero raskaaseen luonnonnurmeen alkaa näin syksyisin olemaan melko suuri. Kiinnitämme huomiota etenkin pallokontrolliin. Toivottavasti tällä saadaan SJK:n kotikenttäetua hieman pienemmäksi, Wiss puntaroi.

 – Uskoisin, että SJK:n päätavoite on edelleen Euroopassa. Nyt kun ainoa keino päästä sinne on liigan kautta, niin eivätköhän he tule meitä vastaan täysillä. Cupin finaali oli varmasti fyysisesti ja henkisesti kova koitos, mutta Seinäjoella on leveä ja rutinoitunut pelaajamateriaali.

 – SJK:n pelityyli on vakiintunut taas enemmän (Simo) Valakarin aikaiseen muotoon. (Brian) Page on selvästi ottanut sieltä elementtejä. Vauhtia ja suoraviivaisuutta löytyy toki edelleen. Nyt kun me kohtaamme FC Lahden heti perään lauantaina, niin meillä on todella kova viikko edessä, Wiss pohjustaa.

Kumpi joukkue korjaa syyssadon? Katso matsi suorana IS Extran tai RuutuPlussan välityksellä.

  
SJK – Ilves
Ke 27.9. klo 19.30
OmaSP Stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös