Ennakko: Ilves ja FC Lahti hamuavat keskikastista ylöspäin

Veikkausliigan keskikastissa kuhisee. Keskiviikkona voittojen tielle palannut Ilves matkustaa viikonlopun päätteeksi mastokaupunkiin. Hyvävireinen FC Lahti väijyy seitsemäntenä yhtä sarjasijoitusta Ilveksen alapuolella ja haluaa kiinnittää paikan ylempään loppusarjaan.

Yleensä tasaisia ja melko vähämaalisia otteluita vääntäneet Ilves ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa vuodesta 2015 alkaen neljätoista kertaa. Ilves on voittanut neljästi ja hävinnyt kuudesti. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon. Tänä vuonna joukkueet kohtasivat jo Suomen Cupissa. Tupsukorvilta maalipuiden väliin osuivat Eetu Mömmö ja Iiro Järvinen, lahtelaisilta Mikko Viitikko.

Kolme viimeisintä kohtaamista:
25/01/20 SUC Lahti 1 – 2 Ilves
14/07/19 VEI Lahti 1 – 0 Ilves
26/04/19 VEI Ilves 1 – 0 Lahti

FC Lahdella on allaan mainio esitys aina kovaa HJK:ta vastaan. Torstai-iltana helsinkiläiset johtivat kotikentällään, mutta lopussa Dimitry Imbongo toi joukkueensa tasoihin 1–1. Seitsemästä ottelusta on kertynyt yhdeksän pistettä ja seitsemäs sija sarjataulukossa. Tällä hetkellä lahtelaiset olisivat siis jäämässä alempaan loppusarjaan, mutta paljon ehtii vielä keikahtaa päälaelleen.

– Lahti on ollut hyvä pallollisessa pelissä. Rakentelusta riippuen muoto muuttuu. Pelipaikat ja -roolit voivat vaihtua pelinkin sisällä. Mielenkiintoinen vastustaja, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

– HJK:ta vastaan heillä oli onnistuneet vaihdot. Kokoonpano tavallaan parani pelin edetessä ja se on aina hyvä merkki, että leveyttä löytyy.

Kuluvalle kaudelle Lahteen pestattiin ykköskäskijäksi 36-vuotias Ilir Zeneli FC Espoon peräsimestä.

– Jonkin verran näin hänen valmentamistaan Espoossa. Totta kai tutummaksi tulee nyt sitten tällä kaudella. Paljonhan Lahti on uudistunut muutenkin viime vuosista, Wiss kertoo.

Ilves puolestaan palasi voittokantaan kotiyleisön edessä. RoPS oli täysi vastaantulija, ja paremmalla viimeistelyllä kissapeto olisi voinut voittaa paljon suurilukuisemmin. Nyt loppulukemat merkkautettiin 1–0 Lauri Ala-Myllymäen osumalla. Laukaisutilasto oli 22–1 tamperelaisten eduksi. Kahdeksasta ottelusta on kertynyt 12 pistettä tulossarjalla 3-3-2.

– Teimme RoPS:aa vastaan täyden työn. Lahti on pelannut yhtä päivää myöhemmin, mutta varmasti meilläkin näkyy rasitusta ja siihen reagoidaan. Voimme olla hieman alempana tai ylempänä. Kun prässätään, niin sen pitää olla yhtenäistä.

– Hirveästi emme ehdi taktisia juttuja läpikäymään, mutta kyllä viimeistelyharjoituksissa katsottiin videoita ja pidettiin fläppitaulusulkeiset. Aika monta kysymysmerkkiä on ilmoilla kokoonpanon suhteen, Wiss aprikoi.

Keltavihreiden vaikea loukkaantumistilanne jatkuu siis edelleen. Varmoja poissaolijoita ovat Tiemoko Fofana, Baba Mensah, Ilari Mettälä, Joona Veteli ja Maksim Stjopin.

Lauri Ala-Myllymäki on iskenyt kaksi maalia tällä kaudella. (kuva: Jimi Soinila)

FC Lahti vs. Ilves 9.8. klo 18.30 Lahden stadion

Ruudun livelähetys »

Lue myös