Ennakko: Runkosarjan viimeinen ottelu sunnuntaina

Veikkausliigan runkosarja saa päätöksensä sunnuntaina, ja tamperelaiset haluavat päättää sen voitokkaasti. Vierailija FC Inter jatkaa joka tapauksessa Mestaruussarjaan, ja Ilves Haastajasarjaan, mutta kaikki pisteet kauden varrelta lasketaan kokonaispottiin. Tupsukorvien tavoite päästä eurocup-otteluihin elää vahvana.

 

YHTEINEN HISTORIA

Ilveksen ja FC Interin kohtaamiset ovat usein päättyneet 2–0-voittoihin jommankumman eduksi. Tällä kaudella ensimmäisessä kohtaamisessa päädyttiin kuitenkin pistejakoon. Kaikki ottelun neljä maalia tehtiin jälkimmäisellä puoliskolla. Kai Meriluoto vei keltavihreät kahdesti johtoasemaan, mutta David Haro ja Aleksi Paananen toivat isännät molemmilla kerroilla tasoihin.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
28/5/22 Inter 2 – 2 Ilves
27/10/21 Ilves 0 – 2 Inter
21/8/21 Inter 2 – 0 Ilves
23/6/21 Ilves 2 – 1 Inter
18/10/20 Ilves 0 – 2 Inter

 

VIIMEAIKAISET OTTEET

38-vuotiaalla päävalmentaja Miguel Graulla ei ole aivan niin laaja rosteri käytettävissä, kuin aiempien vuosien kollegoillaan. Interissä vilisee kuitenkin edelleen raudanlujia taitureita. Esimerkiksi Petteri Forsell ja David Haro ovat yhteistuumin viimeistelleet kymmenen maalia. Joukkue on jo raivannut tiensä Suomen Cupin finaaliin asti, joka pelataan viikon päästä Olympiastadionilla.

Viimeisimmässä ottelussaan sinimustat hakivat arvokkaan 3–2-vierasvoiton IFK Mariehamnia vastaan. Kolme pistettä takasivat paikan ylempään loppusarjaan, tällä hetkellä Inter on viidentenä neljä pistettä seitsemäntenä olevaa AC Oulua ylempänä. Ilves on puolestaan kahdeksantena kolme pistettä oululaisten perässä. Viime lauantaina kissapeto haki sarjakärki KuPS:lta 0–0-tuloksella vieraspisteen.

Ilves jää niukasti Mestaruussarjan ulkopuolelle, mutta myös liigan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuvat joukkueet pystyvät kipuamaan eurocup-oikeuteen playoffien kautta. Niinpä panosta ja ankaraa pistejahtia riittää loppuun asti. Tavoitetta helpottaa melko hyvä pelaajatilanne. Teemu Jäntti reväytti reittään harjoitusviikolla, joten hän on sairastuvalla. Myös Patrick Loa Loa jatkaa sivussa.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio on tyytyväinen, että nollapelin pitämisen avaimet ovat löytyneet syksyn edetessä.

Meillä on hyvä peli Kuopiosta alla. Olemme painottaneet sitä, että sama tiivis puolustaminen on avainasemassa. Kohtaamme sitten KuPS:n vieraissa tai Interin kotona, niin halukkuus kollektiiviseen työntekoon pitää näkyä. Hyvä pallollinen peli kun kulkee mukana, niin pystymme pelaamaan sen näköistä jalkapalloa, kuin haluamme.

Tietysti pienet asiat voivat ratkaista pelejä. Se kuinka tehokkaita olemme hyökkäysalueella ja etenkin boksissa merkitsee paljon. Kuopiossakin pystyimme luomaan muutaman hyvän laadukkaan maalipaikan, mutta sillä kertaa ei mennyt sisään. Uskon, että Interiä vastaan saamme useamman tilaisuuden, Kallio ennakoi.

Vielä alkukaudesta turkulaisten riveissä vaikutti armoitettu maalintekijä Benjamin Källman, joka onnistui viime vuonna kahdesti Ilvestä vastaan. Nyt Källman edustaa puolalaista MKS Cracoviaa, mutta etenkin Petteri Forsell luo edelleen suuren hyökkäyspelotteen jokaiselle Interin kohtaavalle joukkueelle.

Viimeksi Interiä vastaan meidän pallollisessa pelissämme oli paljon hyvää. Historian saatossa meitä ovat rokottaneet usein tietyt samat pelaajat. Ensin oli Timo Furuholm, ja sitten Källman-Forsell -kaksikko. He olivat vaarallisia viimeksikin. Nyt ei onneksi ole kärjessä enää Källmania, mutta tarkkoina saamme olla. Forsell on laadukas pelaaja ja iso osa Interin peliä.

Runkosarja päättyy, mutta tavoite ei muutu. Ilves haluaa päästä pelaamaan eurocup-otteluista, ja siihen on hyvä mahdollisuus myös alemmasta loppusarjasta eli Haastajasarjasta. Interin voittaminen antaisi heti paremmat lähtökohdat.

Sunnuntaina tai maanantaina tulee tieto tulevista otteluista. On tietynlainen virstanpylväs, että suunnitellaan loppukauden ohjelma. Se määrittää tavallaan kuukaudeksi meidän toimintamme, että minne matkustamme ja ketkä kohtaamme kotona. Joka tapauksessa tavoitteemme on päästä euro-playoffeihin, Kallio päättää.

 

kuva: Jimi Soinila

Ilves vs. FC Inter  su 11.9. klo 16.00 Ratina

PÄÄSYLIPUT »

Lue myös