Ennakko: Ilves halajaa kotivoittojen tielle sunnuntaina

Voiton makuun keskiviikkona päässyt Ilves isännöi seuraavaksi Maarianhaminan IFK:ta. Ainoastaan yksi piste erottaa kilpakumppanit sarjataulukossa, ja eurocup-paikka siintää molemmilla horisontissa.

 

YHTEINEN HISTORIA

Kuluvan kauden ensimmäinen mittelö Ilveksen ja Maarianhaminan IFK:n välillä käytiin toukokuussa Ratinassa, jolloin tupsukorvat olivat niskan päällä. Yleisö joutui jännittäen odottamaan avausmaalia loppuminuuteille asti, kunnes kotijoukkueen sankariksi nousi kapteeni Petteri Pennanen sujuvalla viimeistelyllään.

Elokuussa saarella todistettiinkin sitten erittäin maalirikasta kamppailua. Tuomas Ollila ja Eric Oteng veivät vierailijat jo viiden minuutin sisään kahden maalin johtoon. John Owoeri kavensi, kunnes Tuco, Pennanen ja Oiva Jukkola täydensivät Ilveksen selvän 5–1-voiton.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
21/8/22  IFK M 1 – 5 Ilves
15/5/22  Ilves 1 – 0 IFK M
22/9/21  Ilves 2 – 0 IFK M
29/8/21  IFK M 1 – 0 Ilves
23/9/20  IFK M 0 – 2 Ilves

 

VIIMEAIKAISET OTTEET

IFK ja Ilves ovat uudistuneet parin viime kauden aikana reilulla kädellä. Joukkueiden kohdatessa pari vuotta sitten Ratinassa, kävi kentällä 16 tupsukorvaa ja heistä nykyjoukkueessa vaikuttavat enää ainoastaan kaksi: Tatu Miettunen ja Tuure Siira.

Brasilialainen ja nigerialainen John Owoeri ovat pitkälti vastanneet vihreävalkoisten maalinteosta. Yhteensä heillä on kasassa 15 kihausta. Keltavihreiden parhaat maalintekijät ovat Kai Meriluoto ja Petteri Pennanen. Molemmat ovat osuneet maalipuiden väliin yhdeksän kertaa.

Ilves haluaa palkita tamperelaisyleisön pitkästä aikaa kotivoitolla. Hyvää osviittaa antaa kissapedon viimeisin ottelu keskiviikkona. HIFK oli kotikentälläänkin täysi vastaantulija; maali-iloittelu päättyi tamperelaisten 5–1-vierasvoittoon. IFK Mariehamn puolestaan kärsi samaan aikaan karvaan 2–4-kotitappion AC Oululle.

Ilves ja IFK ovat perättäisillä sijoilla sarjataulukossa, yhdeksäntenä ja kymmenentenä. Keltavihreät ovat tasapisteissä sarjakasina porskuttavan VPS:n kanssa, joten Haastajasarjassa käydään tiukkaa kamppailua eurocup-pudotuspelien viimeisestä paikasta.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio uskoo IFK Mariehamnin pelillisten ansioiden olevan nähtyjä tuloksia parempi.

Meille kärsityn tappion jälkeen Maarianhamina on ollut hyvä. He olivat viime pelissään Oulua vastaan todella aggressiivisia ja vaarallisia, vaikka hävisivätkin. Loppulukemat 2-4 olisivat voineet olla toisinkin päin. Oulu saa olla todella tyytyväinen, että saivat voiton nipistettyä.

Pidetään me sama höyry päällä, kuin oli Helsingissä. Oli tärkeää saada pitkästä aikaa kolme pistettä. Samalla energialla ja hyvällä asenteella kohti meidän tavoitetta, Kallio kuvailee.

Ilveksen viimeisin kotivoitto tuli juhannuksen alla FC Lahtea vastaan. Karu putki olisi hyvä päättää mahdollisimman pian, ja ainakin viimeisimmän Maarianhaminan kohtaamisen perusteella Ilveksellä on oikein hyvät asetelmat kolmen pisteen saalistamiseen.

Ilman muuta kotona meidän täytyy pelata ehjempi ottelu, kuin mitä viime aikaiset pelit ovat näyttäneet. Hyvä valmistautuminen korostuu.

En usko, että luonnonnurmi tuo meille kilpailuetua. Olemme pelanneet ehjiä otteluita vieraissa tekonurmella, esimerkiksi Kuopiossa ja Helsingissä. Märkä luonnonnurmi toki muuttaa pelinkuvaa ylipäätään. Kaksinkamppailut ja suoraviivaisuus korostuvat, jos lyhytsyöttöpeli on vaikeaa.

Ilveksen pelaajistossa on kaksi pelikieltoa kärsivää keltaisten korttien kerääjää, Petteri Pennanen ja Doni Arifi. Lisäksi joukkueessa on muutamia terveyshuolia.

Aapo Mäenpää ja Tabi Manga ovat alkuviikosta kuumeilleet, he ovat tervehtymään päin. Teemu Jäntti oli jo mukana kokoonpanossa viimeksi, mutta hänelle tuli pientä reisivaivaa. Djair Parfitt-Williams on myös vielä kysymysmerkillä, Kallio listaa miehistöään.

 

Viime ottelussa Kai Meriluoto pääsi jälleen maalin makuun. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. IFK M la 13.8. klo 17.00 Ratina

PÄÄSYLIPUT »

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...