Ennakko: Ilveksellä vain yksi tavoite sunnuntaille

Ahvenanmaan ylpeys Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn saapuu sunnuntaiksi Ratinan nurmelle Ilveksen vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat viimeisimmissä Veikkausliigan otteluissaan antaneet vahvoja näyttöjä, vaikka voitto antaakin odottaa itseään.

 

YHTEINEN HISTORIA

Kesken viime kauden valmennusvastuun Maarianhaminassa sai pitkäaikainen apuvalmentaja Daniel Norrmén, joka tuli seuraan jo vuonna 2003 alunperin pelaajaksi. Norrménin ensimmäinen peli ykköskäskyttäjänä oli juurikin Ilvestä vastaan. Kyseisessä ottelussa puolestaan Toni Kallio toimi toista kertaa päävalmentajan roolissa. Tuoreiden päävalmentajien koitos päättyi isäntien juhliin. Ainoasta osumasta vastasi ghanalainen Mohammed Abubakari.

Viimeisin kohtaaminen on kuitenkin syyskuulta, jolloin tupsukorvat olivat selvästi niskan päällä. Neljännen voittonsa putkeen napannut kotijoukkue otti 2–0-voiton, kun Joona Veteli ja Tuomas Ollila osuivat maalipuiden väliin. Rasmus Leislahti keräsi nollapelin vyölleen.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
22/09/21 Ilves 2 – 0 IFK M
29/08/21 IFK M 1 – 0 Ilves
23/09/20 IFK M 0 – 2 Ilves
01/07/20 Ilves 4 – 3 IFK M
06/10/19 IFK M 2 – 2 Ilves

 

KEVÄT 2022

IFK ja Ilves ovat uudistuneet parin viime kauden aikana reilulla kädellä. Joukkueiden kohdatessa pari vuotta sitten Ratinassa, kävi kentällä 16 tupsukorvaa ja heistä nykyjoukkueessa vaikuttavat enää ainoastaan kaksi: Tatu Miettunen ja Tuure Siira.

Kuluva kausi on lähtenyt joukkueilta kaksijakoisesti. Molemmilla on kuudesta ottelusta kasassa seitsemän pistettä. Sarjasijoitukset ovat peräkkäin yhdeksäntenä ja kymmenentenä. Tamperelaisten maaliero on neutraali nolla, kun taas ”Grönvitt” on pakkasen puolella.

Saarelaisilla on alla pienoinen uroteko vahvaa KuPS:aa vastaan. Kokenut nigerialaishyökkääjä John Owoeri avasi maalihanat tunnin pelin jälkeen ja hetken aikaa kotivoitto tuoksui jo ilmassa. Kuopiolaiset kuitenkin kirivät tasoihin 1–1, joka ei sekään ole huono tulos sarjakärkeä vastaan.

Ilves oli lähellä vastaavaa temppua HJK:n vieraana. Axel Vidjeskog teki Ilves-uransa ensimmäisen maalin komealla yläkulmalaukauksella. Valitettavasti ex-tupsukorva Jair päästettiin lopussa irti ja brassi tehtaili nopeaan tahtiin kaksi maalia. 1–2-tappio oli tamperelaisilta erittäin vahva peliesitys, mutta ilman pisteitä juhlan aiheet ovat vähissä.

Mairittelevasti ei mennyt Ilveksen viimeisin kilpailullinen ottelukaan, kun tie nousi pystyyn Suomen Cupissa keskiviikkona. Reservijoukkue Ilves/2 oli pirteänä ja päihitti edustusjoukkueen maalein 2–1.

Keltavihreiden sunnuntain kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Ilari Mettälä ja Jorn Vancamp. 

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio linjaa samantien, että sunnuntaina kotiyleisölle halutaan näyttää parasta osaamista. Hyvän peliesityksen paras höyste on kolme pistettä.

Ennen kaikkea kyseessä on meidän kotimatsimme, ja haluamme esiintyä kolmen pisteen arvoisesti. Meidän pitää olla energisiä ja aktiivisia. Ei ole muuta tavoitetta, kuin ottaa voitto sunnuntaina, Kallio paaluttaa.

Vastustajajoukkue ei ole samankaltainen korkeiden pallojen valtias, kuin vielä esimerkiksi mestaruuskaudella 2016.

Maarianhaminan historia viime vuosilta on se, että he ovat aina taisteleva porukka, joka pyrkii kaksinkamppailupalloihin. Pelillisesti oltiin hyvin suoraviivaisia ja aggressiivinen pelitapa toimi aikansa. Heillä oli siihen sopivat pelaajat ja siten he voittivat mestaruudenkin, Kallio kuvailee.

Tänä päivänä IFK on nykyaikaistanut peliään. Heillä on modernia pallonhallintaa, ja varsinkin keskikenttä on todella taitava. Sen varassa he elävät pitkälti. Totta kai siellä on myös puolustuksessa kokemusta ja hyökkääjiltä on tasaisesti löytynyt tehoja, joten kyllä jokaisen osa-alueen kanssa saamme tarkkoina olla.

Otsikoissa on ymmärrettävästi viime päivinä pyörinyt Suomen cupin neljäs kierros, jossa Ilveksen edustusjoukkue kompastui kakkosjoukkueen vahvaan pelivireeseen.

Sanotaan näin, että se peli on käsitelty. Etenkin ensimmäisen jakson osalta suoritus oli suorastaan häpeällinen. Emme halua palata siihen enää, vaan nyt keskitytään tulevaan.

 

Viime kotipelissään Ilves otti komean 3–1-voiton. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. IFK M  su 15.5 klo 15.00 Ratina

PÄÄSYLIPUT »

Lue myös