Ennakko: Ilves hakee pikaista revanssia HIFK:lta

Juhannustanssit on tanssittu, ja on jälleen Veikkausliigan pelien aika! Runkosarja on nyt puolessa välissä. Ilveksen heinäkuu käynnistyy mielenkiintoisella kamppailulla Helsingissä, kun viimeisimmässä ottelussa Ratinasta pisteet ryövännyt HIFK isännöi nyt vastavuoroisesti kissapetoa.

 

KESKINÄINEN HISTORIA

HIFK:n joukkueella oli Ilvestä vastaan pitkään vaikeuksia. Viimeisin voitto helsinkiläisille oli irronnut kaudella 2015, kunnes lähes seitsemän vuoden kirous katkesi reilu viikko sitten Ratinassa. Tupsukorvat hallitsivat etenkin avausjaksoa mielin määrin, mutta maalinteko ontui. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa ex-ilvesläinen Jusif Ali laukoi onnekkaan pompun kautta ottelun ainoan maalin. Edes lisäajan rangaistuspotku ei auttanut kotijoukkuetta kipuamaan tasoihin, joten kolme pistettä matkasivat IFK:n mukana Helsinkiin.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
22/06/22 Ilves 0 – 1 HIFK
31/10/21 HIFK 0 – 3 Ilves
14/09/21 Ilves 1 – 0 HIFK
15/05/21 HIFK 1 – 1 Ilves
15/10/20 HIFK 1 – 2 Ilves

 

KESÄ 2022

Ilves ja HIFK kohtaavat nyt toisensa perättäisissä otteluissa, tällä kertaa ”Tähtirinnoilla” on kunnia toimia kotijoukkueena. IFK:lla on kuitenkin paljon synkkiä pilviä yllään, sillä mediassa esillä olleiden talousvaikeuksien lisäksi myös urheilullinen menestys on kiertänyt kaukaa. Mixu Paatelaisen valmentama jumbojoukkue oli ennen ensimmäistä Ilves-ottelua kerännyt kymmenessä ottelussa vaivaiset kolme pistettä. Nyt kasassa on siis tuplat eli kuusi pistettä, mutta sijoitus on edelleen pahnan pohjimmainen maalierolla -12.

Karvas tappio niskassaan Ilves on kerännyt voimia. Kotitappio halutaan kuitata nopeasti pois alta, joten Töölön stadionille matkaa nälkäinen petolauma. Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Pisteitä on 15 ja maaliero yhden plussalla. Joukkueen paras maalintekijä kuudella kihauksella on vikkelä kärkipelaaja Kai Meriluoto, jolla on maanantaina mahdollisuus nousta takaisin koko liigan maalipörssin kärkipaikalle.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio palaa takaisin penkin päähän oltuaan viimeisimmän HIFK-pelin sivussa. Yhdessä apuvalmentaja Joni Lehtosen ja pelaajien kanssa on mietitty keinot voittokantaan palaamiseksi.

Olemme painottaneet revanssia. Peli-ilmeen pitää olla aivan erilainen, kuin viimeksi. Haluan, että olemme nopeampia ja aggresiivisempia. Emme voi mennä vastustajan pillin mukaan. Meidän pitää ottaa ohjat käsiimme, Kallio paaluttaa.

Kopissa on käyty keskustelut siitä, että meillä on ollut oikeastaan kaksi selvää ohipeliä tällä kaudella. Tietenkään tulosta ei voi aina taata, mutta asenteessa ei voi antaa yhtään löysää. HIFK-tappion toisen jakson esityksemme ei tyydyttänyt ketään. Pelaajat tietävät sen, ja olemme harjoitelleet hyvin läpi viikon.

”Röda” taistelee sarjapaikastaan kynsin ja hampain. Paatelaisen valmentaman miehistön tarvitsee kääntää pienetkin marginaalit edukseen, ja siihen Ilves haluaa ainakin hetkellisen muutoksen maanantai-iltana.

He haluavat puolustaa kurinalaisesti ja pitää vastustajan poissa omasta boksistaan. Hyökkäykset lähtevät nopeasti tilanteenvaihdoista. Kun katsoo HIFK:n pelejä, niin eivät he maalipaikoilla juhli, mutta viimeistelyprosentti on hyvä. Yksikin virhe voi kostautua, sen saimme aiemmin huomata. He ovat saaneet pomppupallot hyödynnettyä edukseen.

Keltavihreiden terveystilanne on hyvä, tosin laitapelin maestro ja neljän maalin mies Tuomas Ollila on ensimmäistä kertaa tällä kaudella pois kokoonpanosta.

– ”Tume” on lyhyen aikaa sairaslistalla, hän joutui leikkaukseen peukalonsa takia tällä viikolla. Teemu Jäntti jatkaa myös sivussa, mutta muuten on pelaajat käytettävissä, Kallio kertoo.

 

Voimahyökkääjä Tucon maalitili on vielä avaamatta, ja tähtirintoja vastaan olisi oiva tilaisuus rikkoa kuparinen. (kuva: Jimi Soinila)

HIFK vs. Ilves  4.7. klo 18.00 Töölön stadion

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös