Ennakko: Ilveksen juhlaottelussa vastaan asettuu HIFK

Ilves täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Juhlaottelussaan lauantaina kissapeto kohtaa toisen perinteikkään monilajiseuran. Helsingin IFK saapuu Ratinaan testaamaan tamperelaisten valmiuden. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjan keskikastissa. Taistelu ylemmästä loppusarjasta käy kuumana.

 

HIFK:n joukkueella on ollut Ilvestä vastaan vaikeaa viime vuosina. Päävalmentaja Jarkko Wissin alaisuudessa keltavihreät eivät ole kertaakaan hävinneet keskinäistä liigakohtaamista. Kaudesta 2016 asti tamperelaiset ovat haalineet seitsemän voittoa ja neljä tasapeliä.

Viimeisimmässä koitoksessa toukokuussa avausmaalin puski Sakari Tukiainen ohi Eetu Huuhtasen. Loukkaantumisen jäljiltä kauden ensimmäisen pelinsä pelannut kapteeni Tatu Miettunen toi kentälle johtajuutta ja iski tärkeän tasoitusmaalin.

15/05/21 HIFK 1 – 1 Ilves
15/10/20 HIFK 1 – 2 Ilves
01/08/20 Ilves 2 – 2 HIFK
27/08/19 Ilves 3 – 1 HIFK
23/08/19 HIFK 2 – 2 Ilves
26/08/17 Ilves 2 – 1 HIFK
14/08/17 Ilves 4 – 3 HIFK
04/06/17 HIFK 0 – 1 Ilves
14/10/16 Ilves 1 – 1 HIFK
13/08/16 Ilves 3 – 1 HIFK
29/05/16 HIFK 0 – 1 Ilves

 

Rödalla buli tauko peleistä

Espanjalaisvalmentaja Joaquín Gómez on luotsannut joukkonsa kuudenneksi sarjataulukossa. Helsinkiläiset ovat yhden pisteen edellä Ilvestä ja siten kiinni ylemmän loppusarjan sijoituksessa. IFK on tosin myös pelannut kaksi ottelua vähemmän. Viimeiset pari viikkoa joukkue on ollut korona-altistumisen takia karanteenissa.

”Röda” pelasi viimeisimmäksi heinäkuun puolella. Kotiottelussa FC KTP:tä vastaan kotkalaiset johtivat kahdesti, mutta aina vain punapaidat kirivät kiinni. 2–2-tasapelissä IFK:n maaleista vastasivat Jani Bäckman ja Tino Palmasto.

Suomen A-maajoukkueessakin esiintyneet keskikenttäjyrät Sakari Mattila, Moshtagh Yaghoubi ja Matej Hradecky ovat pelinrakentelun ytimessä. Kauden 2018 Ilvestä edustanut 21-vuotias Jusif Ali hakee läpimurtoaan liigatasolla. Espanjalaiskaksikko Juanan Entrena ja Pipe Sáez on ollut mainiossa vireessä. HIFK-ikonit Jukka Halme ja Jani Bäckman eivät poistu kulumallakaan.

 

Peli-iloa juhlaotteluun

Keltavihreistä väreistään tunnetut tupsukorvat kantavat lauantaina yllään erityisesti tätä tilaisuutta varten räätälöityä peliasua. Mustavihreä ja pystyraitainen pelipaita tekee kunniaa Ilveksen perustamisvuonna käytössä olleelle väritykselle. Vastaavalla asulla Ilves pelasi seurahistorian ensimmäisen ottelunsa 7.5.1931 Tampereen Palloilijoita vastaan.

Alusta alkaen meidän pitää olla hereillä, jotta saamme voiton otettua. Haluamme myös samalla nauttia pelaamisesta. Toivotaan hienoa tapahtumaa ja kannustusta, Wiss mainitsee.

Ilves on sarjassa seitsemäntenä 20 pisteellä. Ennakkoasetelmissa sarjakutonen HIFK on melko tasavahva vastustaja. Gómezin suojatit ovat yllättäneet monet Veikkausliigan seuraajat positiivisesti.

Kuten meilläkin, HIFK:n vaihtuvuus viime kaudesta on ollut todella suurta. Hyvää työtä siellä on tehty. Mielestäni he ovat olleet yksi tähän astisen kauden onnistujista, Wiss antaa kehut.

Ilveksen ei kuitenkaan auta liikaa tuijotella punapaitojen tekemisiä. Neljästä viimeisimmästä ottelusta Tampereelle on kertynyt vain yksi voitto ja kolme tappiota. Viimeksi sunnuntaina FC Honka oli tyly isäntä Espoossa. Lukemin 4–1 päättyneessa ottelussa vierailijoiden ainokaisesta vastasi lisäajalla Mikael Almén. Juhlaottelu on oiva paikka ryhtiliikkeeseen.

Tässä tilanteessa ei varmaankaan tarvitse kauheasti keskittyä vastustajan joukkueeseen, vaan enemmänkin omaan tekemiseen. Taistelutahto ja kaksinkamppailut ovat olleet selkeitä teemojamme tällä harjoitusviikolla. Pienien tilanteiden voittaminen omalle joukkueelle johtaa isojen asioiden voittamiseen, Wiss tietää.

Meidän pitää pystyä juosta kovia määriä pystysuunnassa sekä samalla liikkua sivusuunnassa. Kontakteja on varmasti tulossa. Kentällä pitää olla rohkea ja näyttää tunnettakin.

Ilveksen riveistä Kalle Katz on ainoana toipilaslistalla. Linus Rönnberg on yhä testijaksolla italialaisen AC Perugia Calcion organisaatiossa. Doni Arifi on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä. Kamerunin A-maajoukkuetakin edustanut uusi vahvistus Tabi Manga on pelikelpoinen.

 

Rytinää ja räiskettä. (kuva: Niklas Günsberg)Ilves vs. HIFK 
la 14.8. klo 19.00 Ratina

Porteilla ei myydä pääsylippuja. Hanki pääsyliput TÄSTÄ: lippu.fi »

 

Lue myös