Ennakko: Ilves hakee kauden kolmatta pistetiliä Vepsulta

Ilves-puolustaja Felipe Aspegren pitää vasemman laidan ahtaana vastustajille

Ärsytetty Vepsu pyrkii ryhtiliikkeeseen

Vaasan Palloseura on ensimmäinen joukkue, jonka Ilves kohtaa kolmatta kertaa tällä liigakaudella. Toukokuussa Ilves anasti 0-2-vierasvoiton Emile Paul Tendengin ja Tucon osumilla. Heinäkuun lopussa pisteet jaettiin Tammelassa 0-0-tuloksella. Tamperelaisten puolustus on toistaiseksi riisunut raitapaidat aseista.

VPS:n upea kausi oli pitkään marssimista voitosta toiseen. Mestaruustaistelussa tiiviisti mukana olleen joukkueen heikompi vaihe alkoi heinäkuisten eurocup-pelien jälkeen. Meneillään on viiden voitottoman ottelun putki, joista kaksi viimeisintä päättyi tappioon. Maanantaina vaasalaiset hävisivät kotonaan FC Lahdelle 0-2.

Analyyttisen päävalmentajan Petri Vuorisen miehistö ei varmasti tule lannistumaan. Kärsivälliseen pallonhallintaan pelinsä perustava joukkue on sarjataulukossa viidentenä vain pisteen perässä Ilvestä. Raita-lempinimellä tunnettu joukkue haluaa saada lyhytsyöttöpelinsä jälleen raiteilleen ja vastustajan maaliverkot heilumaan entiseen tapaan.

Ilves saa olla tarkkana etenkin keskikenttäpelaaja Joonas Vahteran ja hyökkääjä Steven Morrisseyn kanssa. Maaliahne kaksikko on viimeistellyt jo yhteensä 11 maalia. Kokenut Veli Lampi ja pitkään länsirannikolla viihtynyt Jesper Engström ovat puolustuksen kantavia voimia.

Tupsukorvat ovat ansainneet hyvät lähtökohdat

Ilveksen kuntokäyrä on nousujohteinen. Meneillään oleva kahdeksan tappiottoman ottelun putki huipentui maanantaina 4-3-voittoon HIFK:sta. Tammelan kotiyleisöä maaleilla riemastuttivat Thomas Agyiri, Tuco ja Marius Noubissi. Huikean Veikkausliiga-debyytin tehnyt Noubissi ehti parissakymmenessä minuutissa takoa tehot 2+1.

Veikkausliigan viimeisen kolmanneksen käynnistyessä Ilves on sarjassa hienosti kolmantena. Otteiden tasaisuus ja maalijyvä ovat löytyneet. Joukkue joutuu kuitenkin matkaamaan Vaasaan ilman keskikentän dynamoaan Reuben Ayarnaa, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Puolustuksesta ovat todennäköisesti sivussa Antti Hynynen, Antti Koskinen ja Tariq Kazi.

Päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo vaasalaisten parantavan otteitaan syyskierroksille lähdettäessä. Vastakeinoja heidän omaleimaiselle pelityylille on havainnoitu kauden mittaan.

 – Viimeksi Vaasassa pelatessa meidän kova prässi onnistui ja saimme pari maalia. Kotona korkea prässi ei onnistunut, mutta matala blokki toimi hyvin. Molempia tyylejä voidaan vaihdella sunnuntainakin. Tänä vuonna he eivät ole meitä vastaan vielä maalia tehneet. Koetetaan jatkaa samalla linjalla, Wiss puntaroi.

Kahden vuoden jatkosopimuksen vastikään allekirjoittanut keskikenttäpelaaja Tuure Siira näkee tilaisuuden iskeä.

 – Vepsu on hyvä jengi. Nythän he ovat hävinneet kaksi kertaa putkeen, joten matsi tulee meille ihan hyvään saumaan. Saavat ottaa sunnuntaina kolmannenkin tappion, Siira paaluttaa.

Kamppailun näet livenä IS Extran ja Ruutu Plussan kautta

  
VPS – Ilves
Su 20.8. klo 18.30
Elisa Stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös