Ennakko: Ilves – FC Lahti keskiviikkona Tammelassa

lahti4

Ilves pelaa keskiviikkona kauden kolmannen kotiottelunsa, kun Tammelaan vieraaksi saapuu FC Lahti.

Ilves – FC Lahti ke 25.5. klo 18:30 Tammelan stadion.
Portit ja palvelut auki klo 17:30.
Liput ennakkoon, pääkatsomo TÄSTÄ
Liput ennakkoon, muut katsomot TÄSTÄ

Toni Korkeakunnaksen luotsaama lahtelaisvierailija on pelannut kahdeksan sarjaottelua. Salsona on kaksi voittoa, kolme tasapeliä sekä kolme tappiota. Viime perjantaina joukkue hävisi kotonaan HJK:lle numeroin 1-2 (0-2)

”Voidaan sanoa, että ottelun luonne muuttui tietysti heti alussa. Tässä on lahjoitettu nyt näitä maaleja ja annettu eteen puoli-ilmaiseksi noita maaleja. Nostan hattua pojille, he pelasivat loppuun asti. Kaikki muut paitsi maalit ja varoitukset voitettiin. Meidän pitää tehdä asiat lite bätre molemmissa päissä” kommentoi tuskainen Korkeakunnas HJK-tappion jälkeen.

Lahtelaisilla on miehistössään paljon kokemusta ja sopivasti nuoruutta. Joukkueen sielu, laitapuolustajakapteeni Mikko Hauhia, pelasi viime kaudella kaikki 33 sarjaottelua alusta loppuun. Kokemusta edustavat myös topparit Jani Tanska ja Pyry Kärkkäinen sekä hyökkääjät Drilon Shala ja legendaarinen Rafael. Tosin Kärkkäinen ja Shala lienevät sivussa keskiviikon kamppailusta.

Nuorta voimaa vieraiden joukkueessa edustavat hyökkääjä Jasse Tuominen, joka on tehnyt alkukaudella jo neljä maalia. Venäläisestä suurseurasta FC Zenitistä lainalla FC lahdessa pelaava Ivan Solovev on myös erittäin mielenkiintoinen pelaaja.

”Ilves on todella yhtenäinen ja tiivisti puolustava joukkue, joka on parhaimmillaan suunnanmuutospelissä. Mitä vähemmän hallinnut, sitä paremmin pelannut. Hallitsi viime pelissä aneemista Interiä vastaan ja pelasi hyvin, vaikka hävisivätkin. Hyvä joukkue, joten meidän pitää pelata huolellisesti. Tarkka kuva siitä, mitä odotettavissa” analysoi Korkeakunnas joukkueen nettisivuilla.

Kotijoukkue Ilves

Ilves on puolestaan pelannut seitsemän sarjaottelua, joista viisi vieraskentällä. Saldona on kolme voittoa ja neljä tappiota. Viime lauantaina joukkue pelasi vahvasti Turussa ja loi puoli tusinaa loistopaikkaa, mutta kuin ihmeen kaupalla kotijoukkue FC Inter kuitenkin voitti ottelun numeroin 1-0 (0-0).

”Vanha viisaus: jos ei itse käytä omia maalipaikkoja, niin jossain vaiheessa vastustaja tekee. Edelleen meidän on keskityttävä molempiin maalinedustoihin – karsia virheet omassa päässä ja olla tehokkaampia toisessa päässä” kommentoi Korkeakunnaksen tavoin tehottomuutta harmitellut Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Ilveksen kokoonpanossa on muutama poissaolo. Puolustajat Antti Koskinen ja Heikki Aho, keskikenttämies Eero Korte sekä hyökkääjä Jonne Hjelm saattavat kaikki olla käytettävissä jo loppuviikosta, mutta keskiviikkona heitä ei kehissä nähdä.

Päävalmentaja Wiss näkee yhtäläisyyksiä tämän hetken Ilveksessä ja FC Lahdessa.

”Olen nähnyt FC Lahden kaksi viimeistä ottelua. Heillä on vähän sama tilanne kuin meillä, eli peli kulkee, mutta maalinedustoilla on ollut ongelmia. Mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue pystyy tekemään henkisen noston keskiviikon kamppailuun.”

”Olemme pelanneet pariin otteeseen Lahtea vastaan harjoituskaudella ja tiedämme miten he pelaavat. Ehkä muokkaamme hieman omaa pelaamistamme tähän otteluun” kommentoi Wiss.

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...