Ennakko: Ilves palaa pitkän tauon jälkeen Ratinaan

Ilves pelasi kotiottelun viimeksi heinäkuussa. Yli kuukauden tauon jälkeen tupsukorvat pääsevät isännöimään FC Lahtea. Ilveksellä on yhä sauma nousta lahtelaisten mukaan ylempään loppusarjaan.

 

Ilves ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa vuodesta 2015 alkaen seitsemäntoista kertaa. Ilves on voittanut viidesti ja hävinnyt kahdeksasti. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

Tänä vuonna joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran jo huhtikuussa harjoitusottelussa. Suomen A-maajoukkueen ryhmään nostettu Jasin Assenhoun laukoi ensimmäisen ja nigerialaishyökkääjä Geoffrey Chinedu toisen lahtelaisosuman.

Myös kesäkuun liigakohtaamisessa ”Mustat kuhnurit” olivat parempia. Ilveksen ghanalaislaituri Eric Oteng avasi maalihanat, mutta Assenhoun ja Chinedu olivat jälleen pahanteossa iskemällä tasoituksen ja voittomaalin. Kosovon kansalaisuuden omaava Altin Zeqiri täydensi lisäajalla loppulukemat 3–1.

Viisi viimeisintä:
10/06/21 Veikkausliiga  Lahti 3 – 1 Ilves
03/04/21 ystävyysottelu  Lahti 2 – 0 Ilves
22/08/20 Veikkausliiga  Ilves 3 – 1 Lahti
09/08/20 Veikkausliiga  Lahti 3 – 2 Ilves
25/01/20 Suomen Cup  Lahti 1 – 2 Ilves

 

Lahti pelaa kovilla panoksilla

25-vuotista seurahistoriaansa juhlistava FC Lahti on logouudistuksensa lisäksi ollut raikkaalla tuulella myös pelikentällä. 18 ottelusta on kertynyt 28 pistettä, jotka oikeuttavat viidenteen sijaan. Lahtelaiset ovat edelleen vahvasti mukana mitalitaistelussa.

Viimeisimmässä ottelussaan elokuun lopussa Ilir Zenelin suojatit matkasivat kauas pohjoiseen. Vahvavireinen AC Oulu ei päästänyt vierailijoita helpolla. 1–1-päättyneessä ottelussa mustapaitojen osumasta vastasi kokenut senegalilaiskärki Macoumba Kandji.

Tähtipelaaja Assenhoun siirtyi heinäkuussa Hollantiin FC Emmenin riveihin. Lahdessa on kuitenkin edelleen sangen mielenkiintoisia pelureita, kuten Ilvekselle tuttu puolustaja Teemu Penninkangas ja TPV-vuosiensa jälkeen läpimurtoa liigatasolla tekevä hyökkääjä Kristian Yli-Hietanen. Lahden oma poika Kari Arkivuo päättää pitkän ja kunniakkaan peliuransa tähän kauteen.

 

Elokuu poissa kotiluolasta

Ilves viettää niin ikään juhlavuottaan. 90 vuotta täyttävä Tampereen ylpeys pelaa seitsemättä kauttaan putkeen Veikkausliigassa. Tällä kaudella pääsy ylemmälle puoliskolle sarjataulukossa on helpommin sanottu, kuin tehty. Ero kuudentena porhaltavaan HIFK:hon on kasvanut kuuteen pisteeseen. Kahdeksantena väijyvä Ilves on kuitenkin yhä iskuetäisyydellä.

Viimeisimmässä ottelussa elokuun lopussa tupsukorvat matkasivat Maarianhaminaan. Päävalmentajaansa vaihtanut kotijoukkue IFK pelasi pirteästi ja lähetti tamperelaiset tyhjin käsin kotimatkalle. Mohammed Abubakari taiteili ottelun ainokaisen reilun tunnin pelin jälkeen.

Ilves pelasi kotiottelun viimeksi heinäkuun lopussa. Tuolloin Eetu Mömmön maali siivitti keltavihreät 1–0-voittoon AC Oulusta. Elokuulle kaavailtu HIFK-juhlaottelu jouduttiin siirtämään helsinkiläisten koronakaranteenin takia, joten Ratinassa on ollut pitkä tauko futiksesta.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio muistaa edellisen kohtaamisen Lahden kanssa, silloin apuvalmentajan silmin katsottuna.

Positiivinen puoli on se, että teimme silloin ensimmäisen maalin. Peli oli meiltä muutenkin hyvää ensimmäisen jakson lopulle asti. Sitten kuitenkin tuli pieni nukahdus, Lahti tasoitti ja meni ohi. Pidetään nyt nolla omassa päässä, niin näyttää paremmalta. 

Treeniviikolla on haettu hyökkäyspeliin lisävivahteita. Meidän pitää olla tehokkaampia peleissä. Harjoitusten perusteella olen luottavainen myös huomisesta pelistä, Kallio kuvailee tuntojaan.

Mustat Kuhnurit ovat pelanneet peräti seitsemän tasapeliä, eniten koko sarjassa. Tasainen kamppailu on odotettavissa nytkin.

Lahdessa riittää kokemusta. Juoksuvoimaa ylhäällä ja kokoa puolustuksessa. He ovat mitelleet oikeastaan kaikkia sarjan joukkueita vastaan tiukkoja pelejä. Yhden maalin eroja suuntaan tai toiseen, ja monesti ovat olleet niskan päällä lopulta. Vaarallinen vastustaja.

Ilveksen varmojen poissaolijoiden listalla jatkaa Kalle Katz, jota on kiusannut pitkäaikainen sairastelu.

Yleisesti ottaen terveystilanne on ihan hyvä, vaikka muutamalla pelaajalla on pientä loukkaantumista. Kalle kävi viime viikolla muutaman treenin mukana, mutta nyt on tullut taas takapakkia. Tilanne on valitettava ja varmasti Kallelle kova paikka myös henkisesti.

Joka tapauksessa lauantaina pitää jokaisen keltavihreän peliasua kantavan pelaajan antaa kaikkensa, jotta Ratinassa päästään juhlimaan voittoa yli kuukauden kotipelitauon jälkeen.

Pitkä väli on takana ja tuntuu erikoiselta. Nyt saadaankin sitten lyhyen ajan sisään neljä kotipeliä. Olemme pelanneet kotona huomattavasti paremmin, kuin vieraissa. Kannattajien tuella nyt on aika saada taas voittoja, Kallio päättää.

 

Ilveksen täytyy viime otteluun verrattuna parantaa maalinedustapeliään.Ilves vs. FC Lahti 
la 11.9. klo 17.00 Ratina

Porteilla ei myydä pääsylippuja. Hanki pääsyliput TÄSTÄ: lippu.fi »

 

Lue myös