Ennakko: Ilves seilaa saaristoon sunnuntaina

Ahvenanmaan ylpeys Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn isännöi sunnuntaina Ilvestä. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa ainoastaan kahden pisteen erolla tamperelaisten eduksi. Kaikki viittaa tasaväkiseen kamppailuun.

 

YHTEINEN HISTORIA

Kesken viime kauden valmennusvastuun Maarianhaminassa sai pitkäaikainen apuvalmentaja Daniel Norrmén, joka tuli seuraan jo vuonna 2003 alunperin pelaajaksi. Norrménin ja virkaveli Toni Kallion aikakauden kolmesta kohtaamisesta kaksi on päättynyt Ilveksen voittoon ja yksi IFK:n.

Viimeisin mittelö käytiin toukokuussa Ratinassa, jolloin tupsukorvat olivat niskan päällä. Yleisö joutui jännittäen odottamaan avausmaalia loppuminuuteille asti, kunnes kotijoukkueen sankariksi nousi kapteeni Petteri Pennanen sujuvalla viimeistelyllään.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
15/5/22  Ilves 1 – 0 IFK M
22/9/21 Ilves 2 – 0 IFK M
29/8/21 IFK M 1 – 0 Ilves
23/9/20 IFK M 0 – 2 Ilves
1/7/20 Ilves 4 – 3 IFK M

 

VIIMEAIKAISET OTTEET

Molemmilla osapuolilla on alla kirvelevät tappiot viime viikonlopulta. Saarelaiset sinnittelivät pitkään kiinni maalittomassa tasatuloksessa KuPS:n kotikentällä, mutta lopulta tuloksena oli 0–1-tappio. Ilves puolestaan koki 0–4-höykytyksen isännöidessään FC Honkaa.

IFK on oikeastaan läpi kauden keikkunut sarjataulukon häntäpäässä, jonka lähelle myös kissapeto on valahtanut ainakin tällä haavaa. Ilves miehittää yhdeksättä sijaa 20 pisteellä, ”Grönvitt” on kaksi pistettä perässä sijalla 10.

Norrménin suojatit eivät ole maaleilla mässäileet. Brassihyökkääjä on kuitenkin ollut hyvässä iskussa, hän on maalannut viidesti. Keltavihreiden paras maalintekijä on Kai Meriluoto. 19-vuotias hyökkääjä on osunut maalipuiden väliin seitsemän kertaa, mutta toukokuun jälkeen maaleja on kertynyt vain yksi. Kuiva kausi olisi mukava päättää kosteassa meri-ilmastossa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa olevat Teemu Jäntti ja Mikael Almén. Aapo Mäenpää on pitkäaikaisloukkaantunut.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio ei näe kokonaan huonona asiana, että joukkueella on pitkä yhteinen taival taitettavana kohti sunnuntain peliareenaa.

Lauantaina aamulla aikaisin liikkeelle kohti Turun satamaan, ja siitähän se ohjelma jatkuu treeneillä. Sinällään tuttu pitkä kaava, mutta samalla tämä on meille hyvä sauma viettää yhdessä aikaa ja valmistautua peliin, Kallio kertoo.

Olemme tällä viikolla käyttäneet paljon aikaa joukkueen henkisen tilan purkamiseen. Pelaajien kanssa on keskusteltu, että miten saamme suunnan käännettyä. Uskon, että olemme sunnuntaina valmiina taistelemaan voitosta.

IFK:lla ja Ilveksellä on molemmilla parannettavaa tuloskuntonsa kanssa.

Maarianhaminalla on paljon taitavia pelaajia, he luottavat varsinkin hyökkääjiensä yksilöominaisuuksiin. He ovat pelanneet tasaisia hyviä otteluita. Potentiaalia olisi enemmänkin, kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Olemme siinä mielessä samassa tilanteessa, Kallio kuvailee.

Kesän alussa meiltä löytyi stabiilius ja pystyimme paljon pelaamaan samalla kokoonpanolla. Sen jälkeen on tullut joukkueessa haasteita loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Toisaalta on myös uusia pelaajia tullut mukaan. Kolikolla on kaksi puolta.

 

Toppari Tabi Manga palaa pelikiellosta.

IFK M vs. Ilves  su 21.8. klo 18.30 Maarianhamina

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...