Otteluennakko: IFK Mariehamn – Ilves

Ilves kohtaa sunnuntaina parin vuoden takaisen Suomen mestarin, IFK Mariehamnin

Tällä kaudella IFK on vaikeiden ensimmäisten pelien jälkeen saanut jälleen konettaan käyntiin. Joukkueet ovat nyt sarjataulukon keskimmäisinä, Ilves kuudentena ja ”Grönvitt” seitsemäntenä. Kun osapuolet viimeksi kohtasivat lokakuun lopussa, tamperelaiset juhlivat päätösvihellyksen soidessa Veikkausliigan pronssimitaleita. Yhtä riehakkaisiin tunnelmiin tällä kertaa tuskin ylletään, mutta kolme sarjapistettä kelpaisivat jälleen.

Kauden 2017 kohtaamiset:
28.10. Mariehamn – Ilves 0-1
7.7. Mariehamn – Ilves 2-2
6.5. Ilves – Mariehamn 3-0

IFK on pelannut seitsemän ottelua. Neljästä ensimmäisestä irtosi vain yksi piste, mutta kolme viimeisintä ovat sujuneet tappioitta. Viime maanantaina saarelaiset nousivat ottelun lopussa Simon Silverholtin maalilla 1-1-tasapeliin FC Hongan vieraina. Päävalmentaja Peter Lundberg pyrkii edelleen parantamaan etenkin puolustuspeliä. Joukkue on päästänyt keskimäärin kaksi maalia per ottelu. Keskikentän puolustavaan rooliin hankittiinkin tällä viikolla ruotsalaisvahvistus Amin Nazari.

Saarelaisten nykyjoukkueessa on myös edelleen tuttuja pelimiehiä, jotka olivat tärkeissä rooleissa jo mestaruuskaudella 2016. Kapteeni Kristian Kojola ja ruotsalaistaituri Philip Sparrdal Mantilla vakuuttavat toppareina. Kolme maalia iskenyt Robin Sid on vahvassa kevätvireessä keskikentällä. Hyökkäyksessä häärii Aleksei Kangaskolkka 67 liigamaalin kokemuksellaan. Viime kaudella Kangaskolkka voitti maalikuninkuuden 16 osumalla.

Ilves on niin ikään pelannut seitsemän ottelua esityksiään parantaen. Meneillään on neljän ottelun tappioton putki. Maanantaina tupsukorvat kaatoivat sarjaa johtavan RoPS:n Tampereella maalein 1-0. Ainokaisesta vastasi ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Gomo Onduku. Maalinteko on ensisijaisesti ollut kovan kuormituksen alla olleen Marius Noubissin vastuulla, joten uudet ratkaisijat ovat tervetulleita.

Ainakaan sunnuntaina Onduku ei pääse heiluttamaan verkkoja toistamiseen, sillä hän potee pientä nivusvenähdystä. Muut varmat poissaolijat ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä. Päävalmentaja Jarkko Wiss on suhteellisen pitkästä vierasmatkasta huolimatta luottavainen hyvien peliesitysten jatkumiseen.

 – Saarelle on aina vaikea mennä pelaamaan. Lähdimme tänään lauantaina aikaisin liikkeelle ja harjoittelemme vielä peliä edeltävänä iltana paikan päällä. Vähennämme siten matkarasitusta. Aloimme tehdä samoin jo viime vuonna ja saimme hyviä tuloksia. Luottavaisin mielin olemme liikenteessä, Wiss taustoittaa.

 – IFK:lla on pienehkö kenttä, joten erikoistilanteet ovat suuressa roolissa. Maalintekopaikat aukeavat nopealla vauhdilla. Heillä on hyvinkin vakiintunut pelisysteemi. Meidän pitää pystyä puolustamaan voimakkaasti eteenpäin, emmekä saa valua liian alas liian aikaisin. Meidän kokoonpanon ulkopuolellekin jää hyviä pelimiehiä, eli kilpailuasetelma säilyy edelleen joukkueen sisällä.

Det borde vara en spännande match mellan två konsekventa lag!IFK M – Ilves 
su 13.5. klo 19.00  Wiklöf Holding Arena   Livelähetys »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018 ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös