Ennakko: Ilves – IFK Mariehamn, toukokuun viimeinen taisto Tammelassa


Ilveksen huimalle pisteputkelle haetaan maanantaina jatkoa Tammelassa, jonne saapuu Ahvenanmaan ylpeys IFK. Nyt liigassa kohtaavat joukkueet selvittivät vastikään tiensä myös yhteiseen Suomen Cupin finaaliin.

Vihreävalkoiset

Sarjan keskikastissa toistaiseksi majaileva ”Grönvitt” on kerännyt seitsemästä ottelussa 10 pistettä. Tapahtumarikkaita otteluita tahkonneet saarelaiset ovat osuneet maalipuiden väliin jo 15 kertaa, joka on toiseksi eniten FC Interin jälkeen. Viimeisimmässä liigaottelussa juuri Inter osoittautuikin ylitsepääsemättömäksi vastustajaksi, kun turkulaiset hakivat Maarianhaminasta 2-1-vierasvoiton.

Suomen Cupin välierissä Peter Lundbergin luotsaama miehistö peittosi vieraskentällä Vaasan Palloseuran maalein 3–1. Loppuottelupaikka on IFK Mariehamnille sen historian toinen. Kesäkuun finaalissa vastaan tulee, kukapa muukaan, Ilves. Nyt molemmilla on mahdollisuus hakea henkinen yliote jo toukokuussa.

Lue lisää Maarianhaminan IFK:sta julkaisemastamme seuraesittelystä »

Keltavihreät

Ilves porhaltaa liigan kärjessä. Seitsemästä ottelusta on kertynyt 15 pistettä, eikä tappioton joukkue ole päästänyt kuin vasta yhden takaiskumaalin. Kapteeni Mika Hilanderin johdolla tiivis puolustus on ollut kissapedon paras ase, joten maanantaina nähdään mielenkiintoinen koitos kahden vastinkappaleen välillä.

Viimeisimmässä liigakamppailussaan sunnuntaina Ilves haki Rovaniemen Palloseuran 1-0-vierasvoiton 19-vuotiaan Tiemoko Fofanan maalilla. Tupsukorvat eivät kuitenkaan ole päässeet juuri lepäämään matkarasituksen jälkeen, sillä torstaina käytiin kiivas Suomen Cupin välierä Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraana. Huikea lisäajan maaleilla tullut 3-2 voitto merkitsi Ilveksen seurahistorian neljättä cup-finaalipaikkaa.

Pitkän toipilaslistan kanssa paininut Jarkko Wissin miehistö on selättänyt vakavimmat vammat ja jalkeille saadaan iskukykyinen joukkue. Santeri Haarala on sairauden takia ainakin viikon sivussa ja KPV-ottelussa olkapäätään kolhineen Yusif Moussan pelikunto on epävarma. Muita ei ole loukkaantumisten takia varmuudella rajattu kokoonpanon ulkopuolelle.

Koutsin kommentit

Ilves pääsi tuulettamaan ensimmäistä cup-finaalipaikkaa lähes 30 vuoteen, mutta juhlat jäävät ammattiurheilijan arjessa lyhyiksi.

Ihan tavallinen työpäivä on menossa, olemme jo unohtaneet cupin välierän ja siirtäneet ajatukset liigaan, harjoituskentältä tavoitettu päävalmentaja Wiss kertoo.

– Aktiivinen palauttelu on käynnissä ja rotaatiota tarvitaan. Matkustamaan tottuneella IFK:lla on sama ottelurasitus alla, joten se ei merkittävästi käännä vaakakuppia. Meillä on todella hyvä henki päällä ja vesi kielellä odotamme seuraavaa matsia.

IFK:n rosteri ei pullistele laajutta, mutta laatua on sitäkin enemmän.

IFK:n pelaajaryhmä ja pelitapa on muuttunut kovasti viime vuosista. Hankinnat ovat onnistuneet erinomaisesti. Puolustuksessa on tarpeeksi kokoa ja syöttötaitoa. Rinki on ollut tiivis ja roolitus selkeä.

Yläalueella Aristote Mboma on osoittanut vaarallisuutensa. Robbie Crawford on hyvä pelin rytmittäjä. On myös hienoa nähdä kokeneen Daniel Sjölundin paluu kotimaan kentille, Wiss kuvailee vastustajaa.

Tekeekö Lauri Ala-myllymäki jälleen voittomaalin?

Ilves vs. IFK M ma 20.5. klo 18.30 Tammelan stadion

Veikkauksen etuasiakkaat saavat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Edun voi lunastaa täältä.

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös