Otteluennakko: IFK Mariehamn vs. Ilves


Ilves kohtaa IFK Mariehamin toistamiseen viiden päivän sisällä. Sunnuntaina pelattavassa vieraskamppailussa tamperelaisilla on tuoreita kalavelkoja maksettavanaan.

Kahden vuoden takainen Suomen mestari IFK Mariehamn on pelannut ailahtelevasti tällä kaudella. Ahvenanmaan ylpeys on sarjataulukossa kymmenentenä. Pisteitä ei ole kertynyt toivotulla tahdilla, mutta Ilveksen IFK on onnistunut kellistämään kahdesti.

Toukokuussa ”Grönvitt” julhi 2-0-kotivoittoa Aleksei Kangaskolkan ja Simon Silverholtin maaleilla. Viime keskiviikkona Tammelan tulostaululle jäivät lukemat 1-2. Ilari Mettälä rikkoi kuparisen, mutta Silverholt oli jälleen pahanteossa tuoden kahdella maalillaan saarelaiset rinnalle ja ohi. Kauden kolmannen ottelunsa maalinsuulla pelannut Johannes Luukkanen oli yksi harvoista kotijoukkueen onnistujista.

Kolme maalia mieheen iskeneet Thomas Mäkinen ja Robin Sid ovat Silverholtin sekä Kangaskolkan lisäksi olleet avainasemassa IFK:n hyökkäyksissä. Keskikentän keskustaa dominoi Gabriel Petrovic. Puolustuksen johtohahmoja ovat Hamed Coulibaly, Dylan Murnane ja kapteeninnauhaa kantava Kristian Kojola. Kesähankinta Igor Levchenko on miehittänyt ykkösmaalivahdin tontin.

Elokuussa muuten pirteästi esiintyneen Ilveksen mitalihaaveet kokivat viimeisimmän tappion myötä kolauksen. Sarjasijoitus on kuitenkin edelleen viides ja mahdollisuudet mitalisijoituksen uusimiselle ovat olemassa. Eroa pronssiin on tällä hetkellä neljä pistettä.

Päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan Ilveksellä on vain parannettavaa keskiviikkoisen IFK-tappion myötä.

 – Se oli meiltä surkea esitys. On vaikea tehdä yhtä epäonnistunutta suoritusta uudelleen. Satunnaiset tappiot pystyy sulattamaan, jos ne tulevat erittäin hyvin pelannutta vastustajaa vastaan. Kaikki kunnia Maarianhaminalle, mutta tällä kertaa kaaduimme ihan omiin virheisiimme, Wiss toteaa.

 – Kun on tiivis ottelutahti, niin on hienoa, että saadaan seuraava peli mahdollisimman nopeasti alle. Tämä pitää kääntää positiiviseksi.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi kokoonpanossa on useita poissaolijoita. Mika Hilander ja Tuure Siira ovat sivussa sairauden takia. Felipe Aspegrenin jalkavamma ei vielä kestä pelaamista. Lauri Ala-Myllymäki on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Naatan Skyttä on B-junioreiden mukana. Martti Haukioja on Italian pääsarjaseura Sassuolon testissä tämän viikon ajan.

Ilveksen koko kapteenikolmikko on sivussa sunnuntaina, joten uusia vastuunkantajia tarvitaan mukaan vaikean vieraspelin selvittämiseksi.

 – Tiedämme, että luvassa on vaikea reissu kovaa kotijoukkuetta vastaan. Palautuminen ja latautuminen pitää hoitaa huolella. Matka on pitkä ja kenttä Maarianhaminassa on melko ahdas. Tilanteet tulevat nopeasti maalin eteen ja IFK pääsee pelaamaan vahvuuksillaan. Pienikin herpaantuminen johtaa nopeasti vaaratilanteisiin, Wiss tietää.

 – Olemme reissua edeltävänä päivänä tehneet hieman tavallisesta poikkeavaa harjoitusta ja uudenlaista ryhmäytymistä metsäolosuhteissa. Uskon, että olemme heti hereillä sunnuntaina. Poissaoloja on jonkun verran, mutta pelaajilta löytyy muuntautumiskykyä.

Tuure Siira kapteenin roolissa keskiviikkona. Kuva: Arno HämäläinenIFK Mariehamn – Ilves 
su 2.9. klo 19.00 Wiklöf Holding Arena

Livelähetys »

Lue myös