Ennakko: IFK M – Ilves, pistejahtiin saaristomerelle


Ilves seilaa Ahvenanmaalle kohdatakseen Suomen Cupin finaalistakin tutun IFK Mariehamnin. Saarelaiset pyrkivät nousemaan mukaan Veikkausliigan ylempään loppusarjaan, Ilves puolestaan taistelee kynsin ja hampain terävimmästä kärkisijasta.

Ilves ja IFK Mariehamn kohtaavat nyt kolmannen kerran tänä vuonna. Toukokuun lopussa Tammelassa tahkottiin maaliton liigaottelu. Kesäkuun puolessa välissä puolestaan nähtiin jännittävä Suomen Cup -finaali Maarianhaminassa. Matias Ojalan ja Tatu Miettusen maalit siivittivät tupsukorvat mestareiksi lukemin 0-2.

Sarjan keskikastissa toistaiseksi majaileva ”Grönvitt” on kerännyt 17 ottelussa 22 pistettä. Viime sunnuntaina Turussa tuli takkiin 0-1, kun FC Interin hyökkääjäkonkari Mika Ojala onnistui maalinteossa loppuhetkillä. Saarelaiset varmasti mielivät ylempään loppusarjaan, joten neljän pisteen ero kuudentena majailevaan SJK:hon pitäisi kiriä pian kiinni.

Vierasjoukkue Ilves on 17 ottelun jälkeen sarjakakkonen 33 pisteellä. FC Inter on edellä ainoastaan paremman maalieron turvin. Sunnuntaina RoPS onnistui hakemaan Tammelasta tasapelipisteen. Lucas Lingman aloitti maalinteon ja Matias Tamminen tuplasi johdon. Ilves kuitenkin kiri takaa-ajoasemasta tasoihin Lauri Ala-Myllymäen ja Baba Mensahin maaleilla. 2-2-tulos jätti kissapedolle paljon hampaankoloon.

Ilves on viime otteluissa valitettavan usein päästänyt vastustajan aikaiseen johtoasemaan. Usein on kiritty rinnalle ja joskus ohikin, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss ei halua enää joutua takaa-ajajaksi.

Olemme harjoituksissa keskittyneet lähinnä siihen, että olisimme mahdollisimman teräviä. Haemme kykyä pelata palloa ahtaissakin tiloissa ja nopeasti pystysuuntaisesti, Wiss kertoo.

Tiedostamme myös, että meillä on ollut otteluiden aluissa vaikeuksia. Olemme muuttaneet tiettyjä toimintoja, jotta olisimme hereillä ensiminuuteista lähtien.

Maarianhaminassa Ilves on varmistanut Veikkausliigan pronssia kauden 2017 viimeisessä ottelussa ja tänä vuonna kaulaan ripustettiin Suomen Cupin kultaa. Juhlahetkien lisäksi saarella on koettu karvaita tappioitakin.

Maarianhaminalla on aiemmista kausista hieman uusiutunut pelityyli. Olemme olleet siellä pienellä kentällä usein vaikeuksissa, kuin huutolaispojat reissussa.

Huonojen muistojen lisäksi on toki hyviäkin. Välillä on saatu mitaleitakin ja pelattu maalirikkaita pelejä. Nyt lähdemme jälleen hakemaan pisteitä mantereelle, Wiss päättää.

Sunnuntain otteluun tamperelaiset pääsevät hyvistä lähtökohdista. Ketään ei ole varmuudella sivuutettu kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Janne-Pekka Laine on sairastellut, Aleksi Tarvosen nilkkavamma kiusaa edelleen ja myös David Addylla on jalkavaivaa, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa. Roope Huhtalan lainapesti TPV:ssä jatkuu loppukauden.

Viime kerralla Maarianhaminassa Ilves pääsi juhlimaan cup-finaalin voittoa.

IFK Mariehamn vs. Ilves 11.8. klo 17.00 Wiklöf Holding Arena

Katso Ruudun livelähetys

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös