Ennakko: Seuraavaksi pisteitä jahdataan Espoosta

Veikkausliigan ylemmässä keskikastissa nähdään mielenkiintoinen kahden keltapaitaa tunnustavan joukkueen kohtaaminen. Sarjakolmonen FC Honka isännöi viidentenä majailevaa Ilvestä.

 

KESKINÄINEN HISTORIA

Ilves ja kaudeksi 2018 pääsarjatasolle palannut FC Honka ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa kymmenen kertaa. Espoolaiset ovat olleet parempia viidesti, tamperelaiset kahdesti.

Viime kaudella Honka jäi keskinäisissä kohtaamisissa niskan päälle. Silloisen päävalmentajan Jarkko Wissin viimeiseksi jäänyt ottelu päättyi elokuussa 1–4-tappioon. Juan Alegria teki kaksi kulmapotkuista lähtenyttä erikoistilannemaalia. Niklas Pyyhtiä ja Darren Smith osuivat myös maalipuiden väliin. Pienenä lohtuna Mikael Almén kavensi lisäajalla. Syyskuun viileydessä Toni Kallion suojatit puolestaan hallitsivat paikkoja, mutta maalit olivat kiven alla, joten taululle jäivät kiikarilukemat.

Viimeisin kilpailullinen ottelu löytyy kuitenkin helmikuulta. Liigacupissa Petteri Pennanen upotti Hongan komealla laukauksellaan. Elie Sou otti punaisen kortin, mutta tupsukorvat pitivät 1–0-johtoaseman pelaten yli puoli tuntia vajaalla.

Liigakohtaamiset:
26/09/21 Ilves 0 – 0 Honka
08/08/21 Honka 4 – 1 Ilves
04/11/20 Ilves 4 – 1 Honka
09/09/20 Honka 3 – 2 Ilves
15/09/19 Ilves 0 – 2 Honka
27/07/19 Honka 1 – 2 Ilves
07/05/19 Ilves 1 – 1 Honka
13/09/18 Ilves 0 – 1 Honka
05/08/18 Ilves 3 – 3 Honka
02/06/18 Honka 4 – 1 Ilves

 

KEVÄT 2022

Honka kärsi viime kierroksella kauden toisen tappionsa, kun AC Oulu onnistui nappaamaan voiton kotikentällään viime hetkien rangaistuspotkumaalilla 2–1. Tappiosta huolimatta Hongan alkukausi on sujunut erittäin mallikkaasti. Kolmantena sarjataulukosta löytyvät keltamustat ovat keränneet seitsemästä ottelusta kolmetoista pistettä. Liigajyrä Jerry Voutilaisella ja vain 19-vuotiaalla Agon Sadikulla on molemmilla kasassa kolme täysosumaa.

Ilves palasi viimeisimmässä ottelussaan voittojen tielle ja nousi viidenneksi sarjassa. IFK Mariehamn lähti Ratinasta pitkälle kotimatkalle tyhjin käsin, kun Petteri Pennanen ujutti helpottavan 1–0-osuman loppuhetkillä. Sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan neljällä maalilla HJK-laina Kai Meriluoto. Pennasella ja Tuomas Ollilalla on kasassa kolme maalia. Valitettavasti hyökkääjä Ilari Mettälä ei tule maalitiliään enää kasvattamaan, sillä loukkaantumisista kärsinyt ”Ilu” julkisti uransa lopettamispäätöksen aiemmin tällä viikolla.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio ei ole yllättynyt Hongan hätyyttelevän mitalisjoituksia tänäkin vuonna.

Omissa papereissani Honka on koko ajan lukeutunut mitaliehdokkaisiin. He ovat korkealla sarjataulukossa ihan ansaitusti. Yksi tekijä varmasti on se, että he ovat viime kauteen verrattuna hieman suoraviivaistaneet peliä tai ainakin ovat tulleet aggressiivisemmiksi, Kallio kuvailee.

Pallonhallinta on perinteisesti se, mihin Honka pyrkii. Tällä kaudella he ovat kuitenkin näyttäneet, että hyökkäyksiä voidaan päättää myös nopeasti. Kova matsi on luvassa ja uskon, että tasaväkinen myös. Voitolla nousisimme tasapisteisiin.

Tapiolan urheilupuisto ei ole helpoin paikka pisteiden ryöväämiseen.

Honkaa vastaan pelit ovat olleet tasaisia, mutta meillä on ollut varsinkin Espoossa vieraspeleissä vaikeuksia. Nurmi tuskin on siellä vielä parhaimmillaan. Paljon on kaksinkamppailuja luvassa. Peli voi ratketa yhteenkin virhepomppuun, Kallio puntaroi.

Oman boksin puolustamisessa pitää olla erityisen tarkkana. Jos teemme sen yhtä hyvin, kuin Klubia vastaan 70 minuuttia ja Maarianhaminaa vastaan koko ottelun, niin olemme vahvoilla. Sama tietysti myös toisessa päässä, että painetta pitää saada maalille.

Kuten tavallista, loukkaantumiset verottavat pelaajia pois kokoonpanosta.

Tuure Siira ja Teemu Jäntti ovat poissa vahvuudesta tämän pelin osalta nyt ainakin. Heillä on pieniä vammoja. Jorn Vancampilla on myös kuntoutumista luvassa kesäkuulle asti, Kallio valottaa.

 

Kai Meriluoto on ollut juhlittu mies moneen otteeseen. (kuva: Jimi Soinila)

FC Honka vs. Ilves  20.5. klo 18.00 Espoo

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös