Otteluennakko: FC Honka vs. Ilves

Ilves ja FC Honka kohtaavat ensimmäistä kertaa Veikkausliigan historiassa

Honka on toistaiseksi ainoa liigaseura, jota Ilves ei ole koskaan kohdannut. Veikkausliiga on palannut Espooseen reilun kolmen kauden tauon jälkeen, kun FC Honka selvitti tiensä takaisin pääsarjaan liigakarsintojen kautta. Espoolaiset ovatkin esiintyneet sarjassa varsin pirteästi, sillä joukkue on sarjataulukossa seitsemäntenä. Honka on jäänyt kymmenestä ottelustaan pisteittä vain kahdesti. Toisaalta voittojakaan ei ole tasaisissa kamppailuissa kertynyt kahta enempää.

Viime lauantaina keltamustat pelasivat ”Metroderbyksi” nimetyn ottelun HJK:ta vastaan. Siitä pelistä ei tapahtumia puuttunut, ja loppulukemat Töölön stadionilla olivat 3-2. Honka meni ensin jopa 2-0-johtoon, vaikka joukkue pelasi alivoimalla maalivahti Timothy Murrayn saatua suoran punaisen kortin. Hongalta ajettiin lopussa toinenkin pelaaja ulos, kun puolustaja Robert Ivanov sai illan toisen varoituksensa. HJK pystyi vasta kahden miehen ylivoimalla kampeamaan itsensä johtoon ja lopulta voittoon asti.

Murray ja Ivanov ovat siis pelikiellossa sekä Duarte Tammilehto on loukkaantuneena, mutta tuttuja vastuunkantajiakin löytyy tilalle. Ilvestä yhden liigakauden verran edustaneet Youness Rahimi ja Antti Mäkijärvi hakevat nykyään tehoja Hongan hyökkäyksessä. Keskikentän herra ja hidalgo on Espanjan pääsarjakokemustakin omaava Javi Hervás. Vastikään jatkosopimuksen kirjoittaneet luottopuolustajat Tommi Saarinen ja Jatuli Laevuo ovat edustaneet Honkaa kolmella eri sarjatasolla viime vuosien aikana. Makedonialainen Davor Taleski tulee saamaan peliaikaa tolppien välissä. Entinen Hongan ja HJK:n apuvalmentaja Vesa Vasara toimii ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen päävalmentajana.

Pienellä hienosäädöllä kohti uusia voittoja

Yhden ottelun espoolaisia enemmän pelannut Ilves on vahvassa vireessä. Kolmesta viime pelistä tamperelaiset saalistivat seitsemän pistettä päästämättä maaliakaan. Viimeisin ottelu käytiin lauantaina Tammelassa, jolloin TPS jäi jalkoihin Marius Noubissin ja Issa Thiaw’n maaleilla luvuin 2-0. Tupsukorvat eivät esittäneet parasta osaamistaan, mutta voitto oli yhtäkaikki ansaittu. Ilveksen sarjasijoitus on viides – kuusi pistettä Hongan yläpuolella. Etenkin Ilves-kasvatit Mika Hilander ja Lauri Ala-Myllymäki pelaavat vahvaa kautta ja heidät valittiin vastikään mukaan Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen.

Ilves pyrkii jatkamaan keväällä hankittua hyvää virettä myös kesäkuun puolella. Joukke kokee samalla pienen muutoksen Abdoulaye Ba’n ja Gomo Ondukun lähdön myötä. Vastavuoroisesti seura pyrkii edelleen lisäämään peliaikaa nuorille kotimaisille talenteille. Veikkausliiga-debyyttinsä tällä kaudella Ilveksen paidassa ovat tehneet jo kolme teini-ikäistä suomalaispeluria; Niklas Jokelainen, Eero Hyökyvirta ja Jusif Ali. Pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla jatkavat Baba Mensah ja Ilari Mettälä.

Espoolaiset isännöivät pitkästä aikaa tamperelaisjoukkuetta Tapiolassa. Päävalmentaja Jarkko Wiss on löytänyt myös tuttuja pelillisiä piirteitä.

 – Honka on uusi tuttavuus meille. Kovasti ryhmä on uusiutunut muutenkin, sillä mukaan on tullut kauden kynnyksellä paljon ulkolaisia pelaajia. Honka on vahva kehittyvä joukkue. Pelitapa on varmasti vakiintunut valmennuksen taustat tuntien. Olemme kohdanneet samantyylisiä joukkueita, joten aseet valmistautumiseen ovat tiedossa, Wiss vihjaa.

 – Me tarvitsemme kärsivällisyyttä puolustamiseen. Prässitasoa pitää pystyä vaihtelemaan. Tilanteenvaihtopelaaminen on avainasemassa Honkaa vastaan. Pieni tauko otteluista teki meille hyvää ja ehdimme tehdä kunnolla töitä harjoituskentälläkin. Olemme keskittyneet oman pallollisen pelaamisen monipuolistamiseen. Toivottavasti vire lähtee heti käyntiin.

Honka ja Ilves ovat molemmat tukevasti keskikastissa, mutta kuten tiedetään, marginaalit ovat pienet. Honka ei ole hävinnyt vielä yhtään kotiottelua, joten ilmaisia pisteitä ei ole luvassa.

 – Pikkuhiljaa sarjataulukossa alkavat asetelmat muodostua ja jonkun verran yllätyksiäkin on seassa. Vaikka piste-eroja syntyy, niin nämä ovat edelleen todella tasaisia otteluita. Henkilökohtainen osaaminen korostuu. Virheiden välttäminen tai niiden tekeminen kääntää pelejä. Olisi tärkeää saada tasaisesti perättäisiä voittoja tilille. Meillä on nyt kaksi voittoa alla ja lauantaina haetaan kolmatta. Helppoa se ei missään nimessä tule olemaan, Wiss toteaa.

Honka-hyökkääjä Youness Rahimi kantoi viime kaudella Ilveksen keltaista pelipaitaa.FC Honka – Ilves 
la 2.6. klo 17.00  Tapiolan urheilupuisto

Livelähetys »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös