Ennakko: HJK – Ilves keskiviikkona Helsingissä

HJK1

Ilves matkustaa keskiviikkona Helsinkiin kauden neljänteen sarjaotteluunsa, missä isäntäjoukkueena toimii HJK. Luvassa on kahden perinteikkään suomalaisjoukkueen kohtaaminen.

HJK – Ilves ke 4.5. klo 18:30 Sonera Stadium, Helsinki.
IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä TÄSTÄ.
Ruutu+:n lähetykseen pääset TÄSTÄ.

Joukkueet pelasivat toisiaan vastaan viime kaudella kolme kertaa Veikkausliigassa. Kesäkuun alussa HJK oli Sonera Stadiumilla parempi numeroin 2-1 ja kesäkuun lopussa joukkueet pelasivat puolestaan 1-1-tasapelin loppuunmyydyssä (5050 katsojaa) Tammelassa. Jonne Hjelm huudatti tuolloin Tammelaa lopussa syntyneellä tasoitusmaalilla. Elokuun lopussa Ilves kaatoi HJK:n numeroin 1-0 (0-0) Tomi Petrescun maalilla ja tuolloinkin Tammela oli loppuunmyyty.

Nimivahva HJK

Mika Lehkosuon luotsaama HJK on pelannut tällä kaudella kuusi sarjaottelua, joista se voittanut kolme, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt kerran. Tuo kauden avaustappio tuli viime perjantaina Kemissä, missä sarjanousijaisäntäjoukkue PS Kemi otti 1-0-kotivoiton.

Viime kaudella kolmanneksi jäänyt HJK on tehnyt tälle kaudelle kovia hankintoja ja joukkue on jälleen iso mestarisuosikki. Puolustuksessa Klubilla ovat mm. väkivahva Taye Taiwo, Ivan Tatomirovic, Sebastian Sorsa ja Ville Jalasto. Keskikentällä taiteilevat koko Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin kuuluvat Atomu Tanaka sekä Medo.

Hyökkäyksessä nuori kolumbialainen Alfredo Morelos on osunut maalipuiden väliin jatkuvasti. Täksi kaudeksi paluun joukkueeseen tehnyt hyökkääjälegenda Mikael Forssell herättää myös aina mielenkiintoa.

Ilves luottavaisena vieraspeliviikkoon

Ilves on pelannut kolme sarjaottelua tämän kauden Veikkausliigassa. Kaksi ensimmäistä vierasmatsia päättyivät hienosti voittoihin. Ensin kaatui KuPS numeroin 0-1 (0-1) Emile Paul Tendengin maalilla ja sitten kaatui SJK numeroin 0-2 (0-0) Mika Lahtisen ja Tendengin maaleilla. Viime perjantain kotiavaus Tammelan stadionilla päättyi niukkaan tappioon, kun IFK Mariehamn voitti numeroin 0-1 (0-1).

Ilveksen pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia. Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella edelleen vain nuori maalivahti Otto Huuhtanen (sormi) sekä laitapuolustaja Antti Koskinen (nivunen). Päävalmentaja Jarkko Wiss tehnee rotaatiota tämän viikon otteluissa.

”Viime perjantain kotiavauksesta jäi kaksijakoiset fiilikset. Ensimmäisen jakson hyvä pallollinen pelaaminen epätasaisella nurmella antaa itseluottamusta jatkoon, mutta toisaalta pelkällä hallinnalla ja nätillä pelillä ei tule pisteitä. Eli tietynlainen tappelumentaliteetti täytyy säilyä jatkuvasti, että pääsemme vastustajan ihon alle ja voitamme kaksinkamppailuja.”

”Meillä on aika raskas viikko edessä, sillä pelaamme kaksi vieraspeliä neljän päivän sisään, joten ajatuksena on, että pelaajia kierrätetään näissä otteluissa. Saamme tuoreita jalkoja kentälle ja hyvä niin, sillä moni pelaaja on odottanut vuoroaan. Toivottavasti saamme vähän uudenlaisia juttuja kentälle. Joukkueessa on ollut koko ajan hyvä ja vapautunut tunnelma. Lähdemme luottavaisin mielin tähän vieraspeliviikkoon” kommentoi Wiss.

HJK – Ilves ke 4.5. klo 18:30 Sonera Stadium, Helsinki.

IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä TÄSTÄ.
Ruutu+:n lähetykseen pääset TÄSTÄ.

— —

Seuraava kotimatsi ensi viikon perjantaina:
Hommaa kausikortti TÄSTÄ.

pk1

Lue myös