Otteluennakko: Ilves vs. HJK

Veikkausliigan hallitsevat kulta- ja pronssimitalistit kohtaavat lauantai-iltana Tammelan iltavaloissa. HJK:lla ja Ilveksellä on tavoitteena toistaa viime kauden sijoituksensa kärkikolmikossa. Se on täysin mahdollista, kunhan molemmat seurat onnistuvat sinetöimään loppukauden onnistuneesti. Yksikin piste riittää varmistamaan helsinkiläisten mestaruuden ja tamperelaiset puolestaan nousisivat voitolla kiinni kolmanteen sijaan, kun neljä täyttä kierrosta on vielä pelaamatta.

Ilves on viime vuosina pystynyt kiusaamaan Suomen kenttiä hallinnutta Helsingin Jalkapalloklubia. Suuren ennakkosuosikin asemasta huolimatta HJK on etenkin Tammelassa joutunut antamaan pistemenetyksiä. Viimeksi, kun HJK onnistui jättämään Ilveksen kokonaan nollille yhden kauden aikana, oli vuosi 1994.

Tämän kauden kaksi aiempaa kohtaamista olivat tasaisia vääntöjä. Huhtikuussa tupsukorvat johtivat vierasottelua pitkään Tuure Siiran osumalla, mutta Klaussin rangaistuspotkumaali ja Filip Valenčičin loppuminuuttien tupla takasivat 3-1-kotivoiton viime tingassa. Kesäkuussa Tammelassa päädyttiin maalittomaan pistejakoon. Hyvätunnelmainen ottelu oli 0-0-tuloksesta huolimatta tapahtumarikas.

Tuure Siira osui huhtikuussa HJK:n maalipuiden väliin

Kultajuhlat viimeistä sinettiä vaille valmiina

HJK on tälläkin kaudella ollut kapellimestarin asemassa Veikkausliiga-kentillä. 65 kerättyä pistettä ja maaliero +35 ovat mykistäviä lukuja. Sinivalkoiset eivät ole kuuteen viime otteluun päästäneet maaliakaan. Kuohuviinit on jo laitettu viilenemään, sillä yksikin piste seuraavista viidestä ottelusta riittää lopullisesti varmistamaan seuran 29. Suomen mestaruuden.

Sarjakakkosena majailevalla RoPSilla oli vielä ennen perjantai-iltaa ohut oljenkorsi pysyä mukana kultataistelussa. Alkaneen viikonlopun kunniaksi HJK isännöi rovaniemeläisiä liigan kärkikamppailussa, eikä antanut vierailijoille mitään saumoja. Klauss rikkoi kuparisen ja Eetu Vertainen maalasi kahdesti. 3-0-voitto päävastustajasta korostaa Klubin ylivoimaa.

Mika Lehkosuolla on menossa viides kausi HJK:n päävalmentajana. Tänä aikana seura on voittanut liigan kahdesti. Lähestyvän kolmannen mestaruuden yhtenä tärkeimpänä takuumiehenä on toiminut kärkipelaaja Klauss. Brasilialainen johtaa maalipörssiä 19 osumalla ja IS-tähtipörssiä 26 tähdellä. Tämänhetkinen vire on huippuluokkaa, sillä Klauss on onnistunut maalinteossa viimeisimmät viisi ottelua putkeen.

Muita luottopelaajia ovat muun muassa Maksim Rudakov maalinsuulla ja Sebastian Dahlström keskikentällä. Lisäksi keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi ja Ilvestäkin aiemmin urallaan edustanut puolustaja Juha Pirinen ovat maajoukkuetason taitureita. Nämä sankarit pysäyttääkseen ja HJK:n mestaruusjuhlat siirtääkseen Ilveksen on onnistuttava lauantaina täydellisesti.

Tunnelmaa Tammelan iltavaloissa

Pitkäjänteistä kehitystyötä tekevä Ilves on pelannut upean kauden jo nyt. Moni nuori peluri on saanut näytönpaikkoja pääsarjatasolla ja hyvät tuloksetkin ovat seuranneet perästä. Viimeisimmissä otteluissa kissapedon avauskokoonpanossa on ollut enemmän omia kasvatteja kuin tuontipelaajia. 46 pistettä oikeuttavat viidenteen paikkaan sarjataulukossa. Eroa pronssisijaan on vain kaksi pistettä.

Tupsukorvat pelaavat parhaillaan ”Tammelan härkäviikkoa”, joka pitää sisällään kolme kotiottelua kahdeksan päivän sisään. Viime lauantaina FC Inter jäi jalkoihin 1-0-lukemin. Kotiyleisön vahvan tuen säestämänä Eero Tamminen laukoi vapaapotkusta komean voittomaalin. Seuraavaksi on luvassa HJK keskiviikkona ja PS Kemi lauantaina.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi HJK-ottelusta on varmuudella sivussa keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä. Keskikentän juoksukone Iiro Järvisen ja puolustuksen konkari Tuomas Rannankarin pelaaminen on epävarmaa.

Tuomas Rannankari on pikkuhiljaa kuntoutumassa pelikuntoon loukkaantumisen jäljiltä

Joukkue on latautunut keskiviikon koitokseen

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo, että hänen suojattinsa puhaltavat yhteen hiileen, vaikka peliaika voisi olla kortilla. Sairastuvalta on palaamassa pelimiehiä ja kuormitusta pitää osata jakaa.

 – Molemmilla joukkueilla on kolme peliä viikon sisään. Tällaisina hetkinä meidän pitää vain olla yhtenäisiä ja hyväksyä se, että joku pelaa keskiviikkona ja joku launtaina. Kaikilla on yhteinen tavoite, jonka eteen tehdään töitä, Wiss painottaa.

HJK on ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanteessa, jossa sarjavoitto on teoreettisestikin varmistettavissa. Ilves ei mestaruusjuhlia aio keskiviikkona todistaa.

 – Mestaruuden katkaiseminen on aina sitä helpompaa, mitä aikaisemmin sen tekee. Tuskin HJK haluaa turhaan käyttää ottelupalloja. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen kokoonpanon he laittavat kentälle ja miten pelaajat jaksavat tiukan otteluohjelman.

 – Pitkässä sarjassa HJK on osoittanut olevansa Suomen ylivoimaisesti paras joukkue. Sitä pitää kunnioittaa ja he saavat ansaitsemansa arvostuksen. Yksittäisessä ottelussa voi kuitenkin käydä mitä vain. Meillä on joukkueessa positiivinen henki päällä. Halvalla emme tule mitään antamaan, Wiss lupaa.

Tamperelaiset ovat hyvässä vireessä oman mitalitavoitteensa suhteen. Syksyn ratkaisupelit sytyttävät joukkueen.

 – Tietynlainen konseptipelaaminen toimi hyvin Interiä vastaan ja menimme oikealla tavalla tilanteisiin. Selvästi pelaajat ymmärtävät, että kautta ei ole enää paljoa jäljellä. Olemme puhuneet joukkueen kesken paljon siitä, mitä uhrauksia menestyminen vaatii.

 – Yksittäisen tilanteen häviäminen voi heijastua negatiivisesti johonkin isompaan. Joskus peräänantamattomuus tarkoittaa myös sitä, että tulee rikkeitä. Kentälle ei voi mennä pelkäämään. 

Viime päivinä on uutisoitu, että HJK:n henkilöstössä tapahtuu muutoksia. Esimerkiksi urheilutoimenjohtajana toiminut Juho Rantala siirtyy Palloliiton huippujalkapallon päälliköksi. Myös valmentajisto on ollut huhujen kohteena. Wiss ei usko, että se heijastuisi pelikentälle. 

 – Pelaajat ja joukkue on oma yksikkönsä seuran sisällä. Ympärillä voi tapahtua kaikenlaista, ne kuullaan sitten uutisista. Niinhän se tapahtuu joka puolella maailmaa. Pelaajat keskittyvät omaan tehtäväänsä viheriöllä ja se on tärkeintä huomennakin.

 – Klubin päänahka on Suomen suurin ja sen haluamme ottaa Tammelassa itsellemme, Wiss päättää.

Samaa mieltä on myös Martti Haukioja. Ilveksen riveissä Veikkausliiga-debyytin jo vuonna 2016 tehnyt 18-vuotias puolustaja on pelannut täydet minuutit kahdessa viimeisimmässä ottelussa.

 – Olemme luottaneet omaan pelitapaamme ja saimme hyvän alun härkäviikolle. Pelit vähenevät ja panokset kovenevat. Tämä on toistaiseksi urani parasta aikaa ja toivottavasti Tammela tulisi keskiviikkona täyteen, Haukioja kertoo.

 – Klubilta otetaan kolme pistettä kauhealla voimalla ja väkisin. Heille riittää yksi piste mestaruuteen, joten siellä saatetaan jo ajatella, että kausi olisi plakkarissa. Haluamme kuitenkin näyttää, että he joutuvat taistelemaan jokaisesta pisteestä, mitä meinaavat vielä saada.

Martti Haukioja ei säästele yksi vastaan yksi -tilanteissaIlves – HJK  ke 26.9. klo 18.30 Tammelan stadion

Lipunmyynti »

Otteluisäntä: 

LähiTapiola Pirkanmaa alensi liikennevakuutusmaksuja!

Hyödyt vahingottomuudesta euroina ja palveluina. Mitä vähemmän vahinkoja sattuu, sitä vähemmän maksat vakuutusmaksuja.

Kiitoksena asiakkaittemme huolellisesta ajotavasta ja hyvästä vahinko-kehityksestä, päätimme LähTapiola Pirkanmaalla palkita omistaja-asiakkaita laskemalla liikennevakuutushintoja. Muutos koskee sekä uusia että nykyisiä asiakkaitamme.

  1. Henkilöasiakkaiden henkilöautojen liikennevakuutushinnat alenivat 5 %
  2. Henkilö- ja yritysasiakkaiden kuorma-autojen ja moottorityökoneiden liikennevakuutushinnat alenivat 20 %
  3. Yritysasiakkaiden raskaiden perävaunujen liikennevakuutushinnat alenivat 20 %

Tiesitkö, että alensimme myös viime vuonna kotivakuutuksen ja uuden liikennevakuutustuotteemme hintoja? Muidenkaan vahinkovakuutustemme hintoja emme ole nostaneet 3 vuoteen. Tervetuloa omistaja-asiakkaaksi! Ota meihin yhteyttä www.lahitapiola.fi/pirkanmaa , puh 03 3391 1200 tai poikkea pisteellämme 26.9. Tammelan Stadionilla.

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...