Ennakko: HIFK loppuvastuksena ennen taukoa

Lauri Ala-Myllymäki maalasi edellisessä ottelussa tähtirintoja vastaan ja palaa kokoonpanoon myös sunnuntaina

Yhteistä liigavauhtia

Ilves ja Helsingin IFK ovat perinteikkäitä monilajiseuroja. Jalkapallossa yhteinen taival on tämän vuosikymmenen aikana kulkenut kolmella eri sarjatasolla. Joukkueet ovat nousseet Kakkosesta Veikkausliigaan, ja molemmat ovat tulleet jäädäkseen. Jatkuvuus vaatii kuitenkin kovaa päivittäistä työtä.

Viime kauden kolmesta kohtaamisesta voitot kääntyivät Ilvekselle maalein 0-1 ja 3-1. Viimeisin ottelu päättyi tasatulokseen 1-1 Lauri Ala-Myllymäen ja Nnaemeka Anyamelen osumilla. Tällä kaudella molemmat joukkueet ovat kohdanneet kaikki liigaseurat paitsi toisensa. Sunnuntain kamppailu merkitsee siis ensimmäisen kolmanneksen täyttymistä 33 ottelun sarjassa.

Valttikorttina kokemus

Helsinkiläisten valmennusvastuun kantaa 63-vuotias Antti Muurinen. Valkeakoskella syntynyt konkari on mittavalla urallaan valmentanut monia menestyneitä pelureita. Myös Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss pelasi aikoinaan Muurisen alaisuudessa niin seura- kuin maajoukkueessakin.

Tähtirintojen kokoonpano on täynnä muitakin ”vanhoja partoja”. Pelkästään hyökkäyksestä löytyvät sellaiset pitkän linjan ammattilaiset, kuten Mikael Forssell, Juho Mäkelä ja Pekka Sihvola. Keskikentällä häärii Mika Väyrynen, joka on vielä 35-vuotiaanakin joukkueensa kenties tärkein tukipilari. Toppari Kim Raimi ja maalivahti Tomi Maanoja ovat hakeneet pitkille pelaajaurilleen uutta nostetta HIFK:n alakerrassa.

Tällä kaudella täysi pistepotti on ollut työn ja tuskan takana. Vain yksi voitto ja peräti kuusi tasapeliä oikeuttavat 9 sarjapisteeseen ja toiseksi viimeiseen sijaan. Keskiviikkona kaksi viime hetkien maalia johtivat 1-1-tasuriin VPS:n vieraana. Sihvola laukoi kauden neljännen osumansa. Kuvaavaa on, että hän on viimeistellyt puolet HIFK:n maaleista. Kahdeksan tehtyä maalia on vähiten kaikista liigajoukkueista.

Selviytyminen suvantovaiheesta

Jos on stadilaisilla ollut hankalaa, niin ei manselaisetkaan ole viheriöllä viime päivinä juhlineet. Kahdessa edellisessä ottelussa Ilves päästi peräti seitsemän maalia. Keskiviikkona PS Kemi vei vierasvoiton Tammelasta maalein 2-4. Kotijoukkueen ensimmäisen teki Tuco ja toinen oli kemiläisten oma maali. Yksi harvoista positiivisista välähdyksistä oli puolustaja Antti Koskisen paluu pelikentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistö on jämähtänyt 7. sijalle 13 sarjapisteellä. Tilanne ei missään nimessä ole toivoton, mutta odotusarvo on korkeammalla. Heikosta vaiheesta pitäisi kammeta ylös mahdollisimman nopeasti.

 – Virheitä karsimalla lähdemme kääntämään tappiot jälleen paremmiksi tuloksiksi. Peräänkuulutan rohkeampaa pallokontrollia sekä aggressiivisuutta pallottomana. HIFK on pelannut hyvin, joten meillä on kova haaste edessä sunnuntaina. Heiltä löytyy vauhtia ja kokemusta, Wiss kuvailee tilannetta.

Vastustajaa kunnioitetaan, mutta pillin soidessa turha vieraskoreus unohdetaan.

 – On totta, että tunnen Muurisen pitkältä ajalta. Antti on futismies henkeen ja vereen. Hän auttoi minua pelaajaurani alkutaipaleella, mutta sunnuntain kohtaamiseltamme odotan eniten maukasta vierasvoittoa, Wiss hymyilee.

Ilveksen toipilaslistan odotetaan lyhenevän lähestyvän maajoukkuetauon aikana. Siihen asti Jaakko Juuti, Marco Matrone, Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh joutuvat kuitenkin keräämään voimia. Edellisessä ottelussa estynyt Lauri Ala-Myllymäki on jälleen käytettävissä HIFK:ta vastaan. Hän viettää samalla 20-vuotissyntymäpäiväänsä.

Jatkuuko Tucon kolmen ottelun mittainen maaliputki? Saako pyöreitä täyttävä ”Lämmi” asiaankuuluvan synttärilahjan? Katso ottelu suorana IS-Extran tai RuutuPlussan kautta!


HIFK – Ilves
Su 4.6. klo 18.30
Telia 5G -areena

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä: www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Muista myös Vakion Kesäkisa 2017

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös