Ennakko: HIFK – Ilves sunnuntaina Helsingissä

hifk1
Ilveksen ottelut jatkuvat heti sunnuntaina Helsingissä, missä vastassa on HIFK. Joukkueiden ottelut – viime kaudella Veikkausliigassa ja toissa kaudella Ykkösessä – ovat olleet kiihkeitä ja hyvätasoisia. Odotettavissa on jälleen tasainen taistelu.

HIFK – Ilves su 29.5. klo 18:30 Sonera Stadium, Helsinki. 
Suora lähetys IS Exstrassa TÄSTÄ
Suora lähetys Ruutu+:ssa TÄSTÄ.

HIFK on pelannut 10 sarjaottelua, joista se on kerännyt yhdeksän pistettä. Saldona on kaksi voittoa, kolme tasuria ja viisi tappiota. Joukkue pelasi torstaina Stadin Derbyssä HJK:ta vastaan ja tasainen ottelu päättyi HJK:n 2-1-kotivoittoon.

”Peli ratkesi siihen, että ei laitettu palloa yksinkertaisesti pussiin. Ottelun alussa oli muutama huonosti puolustettu tilanne. Meille tehtiin taas liian helposti maaleja. Tokalla jaksolla saatiin hyvää painetta Klubin päätyyn. Ei vain laitettu palloa sisään” kommentoi punapaitojen ainokaisen HJK-ottelussa laukonut kapteeni Esa Terävä joukkueen nettisivuilla.

Jani Honkavaaran luotsaama HIFK on tunnetusti jätkämäinen ja taisteleva joukkue. Puolustuksessa riittää kokemusta – Tuomas Aho, Pauli Kuusijärvi ja Tommi Vesala on kovia tekijöitä jokaikisessä kaksinkamppailussa.

Keskikentällä punapaidoilla on kapteeni Terävän lisäksi mm. Jukka Halme, Xhevdet Gela ja Ville Taulo. Hyökkäyksessä maalipyssy Juho Mäkelä on erittäin vaarallinen ja hänen lisäksi Pekka Sihvola ja Ville Salmikivi aiheuttavat päänvaivaa vastustajille.

Ilves valmiina Helsinkiin

Ilves on pelannut tällä kaudella kahdeksan sarjamatsia ja kasassa on 12 pistettä. Joukkue on voittanut neljä ja hävinnyt neljä ottelua. Viime keskiviikkona Ilves kaatoi FC Lahden numeroin 2-0 (2-0) kotikentällä Tammelassa. Ilveksen maalareina olivat kapteeni Antti Hynynen sekä Mikael Soisalo. Molempiin maaleihin syötöt taikuri Emile Paul Tendengille.

”Pelit muuttuvat ja vaihtelevat. Edellisessä ottelua Interiä vastaan meillä oli erittäin hyvä pallokontrolli ja saimme luotua paljon paikkoja, mutta emme saaneet mistään sisään. Lahtea vastaan olimme tehokkaita. Itse tykkään tehdä nousuja ja siitä se kauden avausmaalinikin tuli. Se Tendengin lähettämä syöttö oli täydellinen ja ajoituksemme olivat kohdillaan” kommentoi kapteeni Hynynen Lahti-voiton jälkeen.

Ilveksen kokoonpanosta sunnuntain ottelusta puuttuvat varmuudella puolustaja Heikki Aho (nivunen) sekä keskikenttämies Eero Korte (takareisi). Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa tasaista taistelua.

”Lähdemme hyvillä mielin vieraspeliin Helsinkiin. Nyt on aika aloittaa voittoputki. Tämä on todella tasainen sarja ja joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin. Voitto tekisi kyllä hyvää.”

”HIFK on vähän kuin moni muukin vastustaja – joukkue pelaa hyvää futista, mutta tulosten saaminen on ollut vaikeaa. Kokoonpanoamme pitää katsoa hieman vastustajan ja alustan mukaan. Odotan, että tulossa on tasainen peli, joka ratkeaa pieniin asioihin” kommentoi Wiss.

Lue myös