Ennakko: Ilves hakee pisteitä seuraavaksi Helsingistä

 

Ilves matkaa kauden kolmanteen liigaotteluunsa HIFK:n vieraaksi. Kahden perinteisen monilajiseuran kohtaaminen käydään lauantaina Töölön stadionilla klo 17.

 

HIFK:n joukkue on mielenkiintoinen ja yllätysvalmis. Se kuitenkin on selvää, että Ilvestä vastaan ”Rödalla” on ollut vaikeaa. Päävalmentaja Jarkko Wissin alaisuudessa keltavihreät eivät ole kertaakaan hävinneet keskinäistä liigakohtaamista. Kaudesta 2016 asti tamperelaiset ovat haalineet seitsemän voittoa ja kolme tasapeliä.

15/10/20 HIFK 1 – 2 Ilves
01/08/20 Ilves 2 – 2 HIFK
27/08/19 Ilves 3 – 1 HIFK
23/08/19 HIFK 2 – 2 Ilves
26/08/17 Ilves 2 – 1 HIFK
14/08/17 Ilves 4 – 3 HIFK
04/06/17 HIFK 0 – 1 Ilves
14/10/16 Ilves 1 – 1 HIFK
13/08/16 Ilves 3 – 1 HIFK
29/05/16 HIFK 0 – 1 Ilves

Espanjalaisvalmentaja Joaquín Gómez on luotsannut joukkonsa pisteille molemmissa otteluissa tähän mennessä. Valkeakosken Haka kaatui 2–0 ja viikko sitten perjantaina pisteet tasattiin SJK:n kanssa 1–1. TPS:sta Helsinkiin siirtynyt Aldayr Hernández iski joukkueensa ainokaisen, ja kuumaveriseksi tiedetty Moshtagh Yaghoubi hankki kahdella keltaisella kortilla ulosajon sekä samalla pelikiellon Ilvestä vastaan.

Suomen A-maajoukkueestakin tutut keskikenttäjyrät Sakari Mattila ja Matej Hradecky ovat pelinrakentelun ytimessä. Kauden 2018 Ilvestä edustanut 21-vuotias Jusif Ali hakee läpimurtoaan liigatasolla. Loukkaantumisesta toipunut Macario Hing-Glover on arvokas lisä puolustukseen. HIFK-ikonit Jukka Halme ja Jani Bäckman eivät lähde kulumallakaan.

Tampereen lippulaiva Ilves on niin ikään pelannut kaksi ottelua. AC Oulua vastaan Eetu Mömmö iski molemmat osumat 2–0-vierasvoitossa. Viime tiistaina Ratinassa tuloksena HJK:ta vastaan olikin sitten 0–3-tappio. Klubia vastaan tupsukorvien otteet paranivat loppua kohden, ja samalla ensiminuuttinsa keltavihreissä saivat uudet kolumbialaisvahvistukset Roger Torres ja Jean Carlos Blanco.

Ilveksen Jarkko Wiss on seurannut uuden virkaveljensä edesottamuksia tarkalla silmällä.

HIFK on muuttunut aika paljon, eli ei kannata liikaa miettiä aiempien kausien tuloksia. Pelaajisto on elänyt ja valmennukseen on tullut muutoksia. Mielestäni nyt heidän kahdessa ensimmäisessä pelissä joukkue on pelannut hyvin ja erittäin organisoidusti. Neljän pisteen saaminen ei ole yllätys. Gómezin työn jälki näkyy, Wiss kertoo.

He ovat myös vaihdelleet pelitapaa, joten on vaikea sanoa, että mitä sieltä on tulossa vastaan. Ainakin siellä on nälkäisiä ja nopeasti yhteisen sävelen löytäneitä pelaajia, kurinalainen nippu.

Ilves on lähtenyt kahteen ensimmäiseen otteluun täysin identtisellä avauskokoonpanolla. Sama tuskin toteutuu nyt, vaikka ainoastaan Tuomas Ollila on varma poissaolija.

Olimme pettyneitä HJK-peliin, mutta hyväksyimme olleemme huonompia sillä kertaa. Yhdessä olemme sitä mieltä, että nyt on nopeasti hyvä päästä uuteen koitokseen parantamaan.

Parilla pelaajalla on ollut koronaan liittymätöntä kuumeilua. Pitää muokata ryhmää ja saada tuoretta jalkaa kehiin. Joka tapauksessa rinki on laaja. Toivottavasti sieltä nousee esiin vahvoja otteita, joilla ansaitsee avauksen paikan, Wiss tsemppaa.

 

Blanco ja Torres ovat saaneet ensiminuuttinsa Veikkausliigassa. (kuva: Jimi Soinila)HIFK vs. Ilves 
15.5. klo 17.00 Töölön stadion

Katso Ruudun livelähetys »

 

Lue myös