Ennakko: Ilves – HIFK, tiivistahtisessa otteluparissa selvitetään paremmuutta

Ilves ja Helsingin IFK kohtasivat viimeksi perjantaina. 2-2-päättyneessä ottelussa punapaitojen maaliverkkoa heiluttivat nuoret Ilves-kasvatit Naatan Skyttä ja Lauri Ala-Myllymäki. Tiistaina tamperelaiset hakevat täyttä pistepottia kotikentällään. HIFK on hyvällä fysiikalla varustettu kovavireinen joukkue, joten helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa.

Ilves kohtasi perjantai-iltana Veikkausliigan alkusarjan viimeisessä vierasottelussaan HIFK:n. 17-vuotias Naatan Skyttä kiskaisi uransa ensimmäisen liigamaalin komealla tavalla, mutta Joel Matsson tasoitti nopeasti. Luis Henrique vei tähtirinnat 2-1-johtoon, kunnes Lauri Ala-Myllymäki tasoitti loppulukemat 2-2 viimeisillä minuuteilla.

Kyseessä oli samalla ensimmäinen liigakohtaaminen näiden joukkueiden välillä tällä kaudella, sillä kesäkuulle kaavailtu kohtaaminen Tampereella jouduttiin siirtämään ensi viikon tiistaille, johtuen Ilveksen pelaamisesta Suomen Cupin finaalissa.

Ilveksellä on jäljellä kaksi ottelua Veikkausliigan runkosarjaa. Tiistaina kohdataan HIFK ja lauantaina Tammelaan saapuu FC Inter. Ratkaisun hetket ovat siis käsillä. 20 pelatun ottelun jälkeen kissapeto on sarjakakkonen 37 pisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä paremman maalieron turvin.

Alkusarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen mestaruussarjan. HIFK:llä on matkaa top6-sijoitukseen kaksi pistettä, joten ”Röda” pelaa selkä seinää vasten. Edellä on SJK ja FC Lahti 28 pisteellään.

Päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo, että saman joukkueen kohtaaminen lyhyen ajan sisään luo oman lisämausteensa. Perjantain opetukset ovat tuoreena muistissa.

Mikäli olemme tarpeeksi huolellisia pallon kanssa ja syötämme oikein organisoituna, niin varmasti saamme HIFK:n prässin purettua. Sitä kautta päästään seuraavaan linjaan. Meidän on pakko pystyä rohkeisiin teräviin syöttöihin, vaikka keinonurmi vaihtuu luonnolliseen.

Kun olemme juuri kohdanneet, niin kentällä voi olla tuttuja kaksinkamppailupareja ja sellaisia henkisiä yliotteita. Keskittymisen pitää olla kunnossa. Pelin alkumetrit todennäköisesti näyttävät paljon, Wiss ennakoi tiistaita.

Tor Thodesenin valmentama joukkue on tunnettu aktiivisesta ja vauhdikkaasta prässipelistä. Pelaajien voimataso korostuu.

Näimme sen, että jos HIFK:n kanssa rupeaa painimaan, niin he ovat vahvoilla. HIFK pelaa Suomessa epätyypillisen aggressiivista peliä. Tavallaan kyllä tykkään siitä, että meillä on sarjassa mukana joukkue, joka repii ja raastaa. He kyseenalaistavat vallassa olevia trendejä. Pelaajien työmäärä on hyvää luokkaa, Wiss kehuu vastustajaa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Tuure Siira, Janne Saksela ja Aleksi Tarvonen. Felipe Aspegren parantelee lievää kolhua, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Penkiltä on kuitenkin edelleen laittaa nälkäistä kaveria kehiin.

Meillä on tasainen joukkue, joka auttaa kokoonpanon kierrättämisessä ja valitsemisessa. Voitot ovat viime aikoina olleet harvassa Tammelassa, mutta kolme pistettä kotikentällä on selkeä tavoite. Kaikki tiedostavat tilanteen, Wiss toteaa.

Jair liidossa

Ilves vs. HIFK, ti 27.8. klo 18.30, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös