Ennakko: FC Lahti – Ilves sunnuntaina

lahti3

Ilves matkustaa sunnuntaina FC Lahden vieraaksi, kun sarjakierroksia on jäljellä enää neljä. Molemmat joukkueet pystyvät lähtemään otteluun varsin vapautuneesti – Ilves on mukana mitalikamppailussa ja FC Lahti puolestaan turvallisesti keskikastissa.

Ilves järjestää otteluun kannattajamatkan ja kaksi bussia lähtee Lahteen (vielä ehdit ilmoittautua mukaan TÄSTÄ).

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Toukokuun lopussa Tammelassa Ilves otti kotivoiton numeroin 2-0 (2-0) Antti Hynysen ja Mikael Soisalon maaleilla. Molempiin osumiin namusyöttö Emile Paul Tendengiltä. Elokuun puolivälissä FC Lahti otti kotivoiton numeroin 3-2 (1-0). Tuon ottelun toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia neljän minuutin sisällä. Ilveksestä osuivat Soisalo ja Lauri Ala-Myllymäki.

FC Lahti – Ilves su 2.10. klo 18:30 Lahden Stadion. 
Suora lähetys IS Extra 
Suora lähetys Ruutu+ 

Kotijoukkue FC Lahti on pelannut tällä kaudella 29 ottelua, joista se on voittanut yhdeksän, pelannut 10 kertaa tasan ja hävinnyt 10 kertaa. Kasassa on yhteensä 37 sarjapistettä. Viime ottelussaan maanantaina joukkue pelasi kotonaan maalittoman tasapelin HIFK:n kanssa.

Toni Korkeakunnaksen miehistössä riittää laadukkaita pelaajia. Maalivahdiksi hankittiin kesän aikana venäläinen Aleksandr Vasjutin, joka on tehnyt tällä kaudella yhden puskumaalinkin. Puolustuksen tärkein pelaaja, kapteeni Mikko Hauhia, on todellinen teräsmies, sillä hän on pelannut tällä hetkellä Veikkausliigassa yli 100 sarjaottelua peräkkäin alusta loppuun. Uskomaton suoritus!

Kokeneet keskuspuolustajat Pyry Kärkkäinen sekä Jani Tanska ovat selkeitä profiilipelaajia ja keskikentällä Duarte Tammilehto rytmittää peliä. Hyökkäysessä Jasse Tuominen on tehnyt jo 10 maalia. Hänen lisäksi tamperelaisillekin tuttu Kalle Multanen teki äskettäin hattutempun ja tottakai kaiken kokenut ikoni Rafael on aina vaarallinen. 

Ilves sunnuntaina 

Ilves on pelannut tällä kaudella myöskin 29 ottelua, joista se on voittanut 15, pelannut viisi kertaa tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on yhteensä 50 sarjapistettä. Viime ottelussaan sunnuntaina Tammelassa Ilves voitti PS Kemin numeroin 2-0 (1-0) Soisalon ja Jaakko Juutin maaleilla. 

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuuvat sunnuntaina varmuudella loppukauden sivussa olevat puolustajakapteeni Hynynen, keskikentän Eero Korte sekä hyökkäyksen Mika Lahtinen. Kaikki kolme ovat jalkavammojen takia pitkään sivussa. Viime ottelussa korttitilin täyttymisen takia puuttunut Tendeng sekä synnytyksessä ollut Marco Matrone palaavat kokoonpanoon.

”FC Lahti on hyvin tuttu vastustaja. Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet kauden aikana ja tasaisia vääntöjä ollaan pelattu. Toukokuussa Tammelassa voitimme, mutta Lahti vei sillojn peliä. Elokuussa puolestaan Lahti voitti, vaikka me veimme peliä.”

”Pienet asiat ratkaisevat taas ja meidän pitää olla hereillä oikeaan aikaan. Tässä on ollut taas tiukka rupeama otteluita ja sunnuntaina on viimeinen rutistus ennen maajoukkuetaukoa. On hienoa, että meiltä on kuusi pelaajaa nuorisomaajoukkueissa” kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

Lue myös