Ennakko: FC Inter – Ilves lauantaina Turussa

inter1

Ilves matkustaa lauantaina Turkuun, missä isäntäjoukkueena toimii FC Inter. Turkuun matkustaa myös kannattajabussi kannustamaan Ilvestä. Pitkäaikainen huippuerotuomari Petteri Kari viheltää uransa viimeisen ottelun lauantaina Veritas Stadionilla.

FC Inter – Ilves la 21.5. klo 16:00 Veritas Stadion, Turku.
Katso matsi suorana lähetyksenä:
IS Extrasta TÄSTÄ.
Ruutu+:sta TÄSTÄ

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kolme kertaa Veikkausliigassa. Huhtikuussa Inter oli kotonaan parempi numeroi 3-1, kesäkuussa Ilves voitti Tammelassa 1-0 Tomi Petrescun maalilla ja heinäkuussa Ilves haki 1-2-vierasvoiton Turusta Lada Lahtisen kahdella osumalla.

Inter on pelannut tällä kaudella kahdeksan sarjaottelua, joista saldona on kaksi voittoa, kaksi tasuria ja neljä tappiota. Viime maanantaina Inter oli HJK:n vieraana Helsingissä ja kärsi tappion numeroin 3-1 (1-1).

”Paransimme peliämme edellisestä ottelusta. Pelaajien työmoraali oli hyvä, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Onnistuimme kuitenkin jo monissa asioissa, mitkä viime peleissä ovat menneet pieleen. Pyrimme ottamaan tästä ottelusta hyvät asiat ja parantamaan edelleen pelaamista seuraavaan peliin Ilvestä vastaan” kommentoi Interin päävalmentaja Job Dragstma HJK-pelin jälkeen.

Dragstman luotsaama turkulaisjoukkue vilisee kovia pelimiehiä. Interin sielu ja pitkäaikainen kapteeni Henri Lehtonen loukkaantui viime maanantain ottelussa ja mies on solisluuvamman takia pitkään sivussa. Toivotaan pikaista paranemista Lehtoselle!

Turkulaisten maalivahtikaksikko on vakuuttava. Lukuisista loukkaantumisista viime vuosien aikana kärsinyt Jukka Lehtovaara oli viime ottelusta pitkästä aikaa joukkueen maalinsuulla ja hänen lisäksi tolppien väliin on heittää kokenut ja varma Henrik Moisander. Muita avainpelaajia ovat mm. puolustuksen Egzon Belica, monikäyttöiset Joni Aho ja Ari Nyman sekä hyökkäyksen Guy Gnabouyou.

Ilves jälleen vierasreissulle

Ilves on pelannut kuusi sarjaottelua ja saldona on kolme voittoa sekä kolme tappiota. Viime perjantaina keltapaidat voitti kotonaan Tammelassa PK-35 Vantaan numeroin 2-0 (0-0) Tuure Siiran ja Mikael Soisalon maaleilla.

”Ottelun alku oli tosi vaikea ja PK-35 vei meitä miten tahtoi. Toisen jakson alussa pelaajamme käyttivät hyvin tilaisuutensa maalien muodossa ja joukkue kasvoi pelin aikana. Loppu oli hyvin kontrollissamme” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kotivoiton jälkeen.

Ilveksen kokoonpanosta ei puutu varmuudella ketään, mutta pienistä kolhuista kärsiviä pelaajia on muutamia ja ratkaisu heidän pelaamisestaan tehdään lähempänä ottelua. Päävalmentaja Wiss lähtee luottavaisena vieraspelireissulle.

”Tiukka viikko tulossa, sillä meillä on reilun viikon sisään kolme peliä. Pelaajistossamme on muutamia kysymysmerkkejä, joiden suhteen pitää vielä miettiä ratkaisuja. Meillä on ollut tässä alkukauden aikana vieraspelejä paljon ja olemme selvinneet niistä kohtalaisesti.”

”Harjoituskentällä on ollut tällä viikolla energinen fiilinki, tekeminen on ollut hyvää ja pelaajien sitoutuminen erinomaista. Lähdemme voitto mielessä Turkuun lauantaina” kommentoi Wiss.

Lue myös