Otteluennakko: Pirkanmaan derby cupin puolivälierässä

Ilves ja FC Haka pelasivat 1-1-tasapelin alkuvuodesta Suomen Cupin B-lohkossa. Valkeakosken valkoiset haastoivat Tampereen lippulaivaa tosissaan, eikä Ilves aivan kyennyt pitämään johtoasemaansa loppuun asti. Lauri Ala-Myllymäki onnistui pilkulta ja Antto Hilska rankaisi vanhaa seuraansa viimeisillä minuuteilla. Nyt joukkueet kohtaavat uudelleen; tällä kertaa Tammelassa ja puolivälierävaiheessa.

Ilves pyrkii toistamaan viime kauden kaavan

Viime vuonna Ilves marssi aina cup-mestaruuteen asti, eikä vauhti ole toistaiseksi hiljentynyt. B-lohkon voiton jälkeen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella FC KTP jäi tylysti jalkoihin maalein 0-4. Viime tiistaina pelatussa ottelussa maalipuiden väliin osuivat Lauri Ala-Myllymäki, Joona Veteli ja kahdesti Emile Paul Tendeng. Mika Hilander piti vaivattoman nollapelin.

Ilveksen sairastuvalla on kolme pelaajaa. Janne-Pekka Laine parantelee nilkkavammaansa vielä muutaman viikon. Lisäksi Ilari Mettälä ja Naatan Skyttä loukkasivat itseään Kotkan pelireissulla, joten he huilaavat vielä Haka-ottelun.

15 ottelun tappioton cup-putki:
16.6. 1. kierros KTP – Ilves 0-4
22.2. lohkov. Ilves – SJK 3-0
15.2. lohkov. FC Haka – Ilves 1-1
8.2. lohkov. Ilves – KuPS 1-1
1.2. lohkov. Ilves – RoPS 3-1
25.1. lohkov. FC Lahti – Ilves 1-2
– – –
15.6. finaali IFK Mariehamn – Ilves 0-2
16.5. välierä KPV – Ilves 2-3
30.3. 2. kierros FC Honka – Ilves 3-4 rp. (1-1)
16.3. 1. kierros KTP – Ilves 0-2
23.2. lohkov. Ilves – VPS 3-0
8.2. lohkov. KPV – Ilves 1-2
2.2. lohkov. Ilves – SJK 2-1
26.1. lohkov. Ilves – RoPS 1-1
18.1. lohkov. Ilves – KuPS 4-1

Haka porskuttaa ennakkoluulottomasti

Haka voitti Ykkösen näytöstyyliin viime kaudella. Pääsarjatasolle noussut joukkue on pelannut myös Suomen Cupissa väkevästi. Koskelaiset kohtasivat Mikkelin Palloilijat vieraissa viime tiistaina. Joukkueiden välinen sarjaportaan ero näkyi, ja Haka jatkoi puolivälieriin 3-1-voitolla. Maaleista vastasivat Eero Markkanen, Anton Popovits ja Salomo Ojala.

Joukkueen menestyksen takuumiehiä ovat juurikin MP:tä vastaan maalanneet 22-vuotias hyökkääjätalentti Ojala, toisen polven jalkapallotaituri Popovits sekä 17 A-maaottelun target-hyökkääjä Markkanen. Lisäksi Ilves-taustaiset Henri Malundama ja Antto Hilska ovat olleet hyvässä vireessä. Päävalmentaja Teemu Tainion vankka lajitietämys ja kansainvälinen kokemus saavat nuoresta joukkueesta hyvin tehoja irti, joskin liigavauhti on vielä testaamatta.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissille on luvassa viides Hakan kohtaaminen Suomen Cupissa. 2016 Haka pudotti Ilveksen jatkosta voittamalla pilkkukisan 5-4 varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0. Vuotta myöhemmin Ilves kairasi 3-1-voiton ja 2018 alkulohkossa pisteet jaettiin 0-0-tuloksella. Tämän vuoden 1-1-tasuria lähdetään kääntämään selväksi voitoksi.

Haka on ollut viime kaudella ja nyt talvikaudella oikein itsevarma joukkue. Hyvin ovat esiintyneet ja eiköhän itseluottamus ole kasvanut kevään myötä. Pallovarmaa tekemistä, Wiss tietää kuvailla vastustajaa.

Heillä voi olla aika samanlainen tulo liigaan, mitä Ilvekselläkin oli muutama vuosi sitten. Potentiaalisia nuoria nousemassa mukaan ja muutenkin paljon yhtäläisyyksiä.

Tiistai-illalle on luvattu hellelukemia ja auringonpaistetta pilvettömältä taivaalta. Olosuhteet ovat kovat, mutta näin lähellä liigakautta pitääkin kunnon jo olla kohdillaan.

Varmasti molempien joukkueiden prässi-into riippuu siitä, miten palloa liikutellaan alhaalla. Tietysti sää luo omanlaisensa olosuhteen. Pelin jaksottaminen korostuu, eli milloin prässätä ja iskeä nopeasti vastaan. Pelejä on tulossa tiheään tahtiin, joten molempien joukkueiden ringin leveyttä testataan, Wiss toteaa.

Jair vauhdissa Hakaa vastaan helmikuussa.

 

Ilves vs. FC Haka

23.6. klo 18 Tammela

Lipunmyynti »

Lue myös