Otteluennakko: Suomen Cupin kotiavaus lauantaina

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves pääsee aloittamaan virallisten kotipeliensä sarjan lauantaina. Suomen Cupin mittelössä vastaan asettuu pitkän matkan vierailijat Rovaniemeltä. Viime kaudella RoPS venyi lohkovaiheessa tasapeliin, mutta kuinka käy tällä kertaa?

Hurja putki cupissa

Vuoden 2019 Suomen Cupista jäi Ilvekselle pelkästään positiivisia muistoja. Lohkovaiheessa jalkoihin jäivät tuleva Suomen mestari KuPS sekä kaikki Pohjanmaan seurat SJK, KPV sekä VPS. Ainoastaan RoPS kykeni pistämään kampoihin hakemalla tasapelipisteen.

Pudotuspeleissä vahva vire jatkui. Kissapeto otti neljä vierasvoittoa putkeen. FC KTP, FC Honka ja KPV joutuivat myöntämään tamperelaiset paremmakseen. Viimein kesäkuussa pelatussa finaalissa vastaan asettui IFK Mariehamn omintakeisella kotikentällään. Keltavihreät eivät antaneet saarelaisille mahdollisuuksia, vaan veivät pokaalin kotiin Matias Ojalan ja Tatu Miettusen maaleilla 2-0.

Tänä vuonna joukkue jatkoi siitä, mihin viime vuonna jäi. Viime viikkoisessa cup-avauksessa FC Lahti jäi Mukkulahallissa tyhjin käsin, kun tamperelaiset hakivat 2-1-voitolla täydet kolme pistettä. Maaliverkkoja heiluttivat Eetu Mömmö kulmapotkutilanteen puskulla ja Iiro Järvinen komealla kaukolaukauksella.

When you position your order with your iHerb discount code, you will instantly make a loyalty credit history https://herbcoupon.net/ for every single order shipped. The commitment credit history is equal to 10% of your order (not including shipping) towards your next acquisition in any one of the top groups. This means if you get $40 worth of items, you’ll obtain $4 off your following order. The loyalty credit score remains active in your represent as much as 60 days. The credit scores is offered for both on-line orders, and also orders put through the shop’s mobile application.

Samalla Ilves venytti tappiottomien otteluittensa putken cupissa jo kymmeneen otteluun. Kasassa on nyt kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä – joista toisen Ilves vielä käänsi edukseen rangaistuspotkukilpailussa. Ilveksen edellinen tappio cupissa on maaliskuulta 2018. Tuolloin puolivälierissä FC Inter oli vahvempi maalein 2-0.

Tappioton cup-putki:
25.1. lohkov. FC Lahti – Ilves 1-2
– – –
15.6. finaali IFK Mariehamn – Ilves 0-2
16.5. välierä KPV – Ilves 2-3
30.3. 2. kierros FC Honka – Ilves 3-4 rp. (1-1)
16.3. 1. kierros KTP – Ilves 0-2
23.2. lohkov. Ilves – VPS 3-0
8.2. lohkov. KPV – Ilves 1-2
2.2. lohkov. Ilves – SJK 2-1
26.1. lohkov. Ilves – RoPS 1-1
18.1. lohkov. Ilves – KuPS 4-1

Vanhoja ja uusia nimiä rostereissa

Ilveksen loukkaantumistilanne on sangen synkkä, sillä peräti kahdeksan peluria on toipilaana. Tatu Miettunen, Janne Saksela, Jair, Yusif Moussa, Ilari Mettälä, Naatan Skyttä ja Joona Veteli olivat jo ennestään sivussa, mutta nyt joukkoon on liittynyt myös Eemeli Raittinen, joka kärsii lievästä nilkkavammasta ja sen tulehduksesta.

Positiivista on, että Lahti-ottelussa päätään kolhinut ja varotoimenpiteenä vaihtoon otettu Tuure Mäntynen on jälleen täysin pelikykyinen. U17-maajoukkueen mukana Valko-Venäjällä reissanneet Eetu Huuhtanen ja Maksim Stjopin ovat jälleen seuran vahvuudessa.

– Eipä tässä terveystilanteessa oikein juhlia voi. Lahti-voitto antoi sentään hiukan liikkumavaraa. Tärkeää olisi saada hyviä tuloksia heti alussa, jotta voimme jakaa vastuuta ja antaa lepoa sitä tarvitseville. Jokaiselle haetaan hyvää pelituntumaa. Testihyökkääjästä voin sanoa sen verran, että pelilupaa koetetaan saada kuntoon jo lauantaille, päävalmentaja Jarkko Wiss vihjaa.

– Pelimme kehittyi Lahtea vastaan ottelun sisälläkin, joten siihen voi olla tyytyväinen. Prässikorkeudet, pelinavaaminen ja pallonmenetyksiin reagoiminen ovat tärkeitä teemojamme. Tekemisessä noudatetaan kuitenkin isoa linjaa kokonaisuus huomioiden.

Tuleva vastustaja RoPS pelasi cup-avauksessaan 1-1-tasapelin SJK:n isäntänä. Sinipaitojen maalista vastasi Eetu Muinonen. RoPS nosti omasta organisaatiostaan tämän kauden päävalmentajaksi Vesa Tauriaisen. SJK-ottelu oli Tauriaisen ensimmäinen kilpailullinen koitos liigajoukkueen ykköskäskyttäjänä sitten vuoden 2007, jolloin hän oli FC KooTeePeen penkin päässä.

– RoPS on uudistunut ja varmasti joukkue on vielä keskeneräinen. On siellä kuitenkin erittäin tuttuja nimiä edelleen. Valmentajana on vieläpä hyvä pelikaverini Jaron vuosilta. Tunnen ”Vessen” pitkältä ajalta ja hän on kyllä ollut koko ajan töissä futiksen parissa. Vesse odotti kärsivällisesti tilaisuuttaan ja on hienoa, että saan kohdata hänet nyt liigajoukkueen päävalmentajana, Wiss antaa tunnustusta.


Ilves vs. RoPS
1.2. klo 14.30 Pirkkahalli

Pääsyliput »

Huom! Poikkeusjärjestelyt sisäänkäynnissä »

Lue myös