Emmanuel Patut vahvistamaan Ilveksen keskikenttää

19-vuotias keskikenttäpelaaja Emmanuel Patut on allekirjoittanut kauden 2023 loppuun asti kattavan pelaajasopimuksen keltavihreiden kanssa. Ravintola Kauppi toimii Patutin kummiyrityksenä.

Halsilan Nousun kasvatti ja JJK:n B-junioreista 16-vuotiaana perinteikkään VfL Wolfsburgin akatemiaan ponnistanut Patut siirtyi kesän siirtoikkunassa tamperelaisseuran rivistöön. Keskikenttäpeluri pelasi saksalaisseuran U17 ikäluokasta U19 asti ja on ollut Suomen juniorimaajoukkueen vakionimiä U15-U20 ikäluokissa.

Sopimus on Patutin ensimmäinen miesten pääsarjatasolla.

Sopimukseni päätyttyä Wolsfburgissa koin, että olin valmis pelaamaan aikuisten sarjassa. Kun Ilves osoitti kiinnostuksensa oli helppo päätös tarttua tilaisuuteen, Patut iloitsee.

–  Tunnen monta Ilveksen pelaajaa maajoukkueista ja he olivat puhuneet paljon hyvää seurasta. Joukkue on nuori ja täältä on hyvät mahdollisuudet ottaa tärkeitä askelia kohti ulkomaan kenttiä, Patut lisää.

Patut on koko uransa pelannut keskisektorilla ja kertoo olevansa työteliäs etenkin puolustussuuntaan.

Minulla on todella hyvä kunto ja jaksan juosta pitkiäkin matkoja. Teen paljon töitä etenkin alaspäin. Koen että olen vahva pallon kanssa ja osaan myös antaa laadukkaita syöttöjä, Patut kertoo ominaisuuksistaan.

Tämän kauden tavoitteena on ajaa itseni hyvin sisään joukkueeseen ja pelityyliin. Uskon, että viimeistään ensi kaudelle olen vakiinnuttanut paikkani avauskokoonpanossa. Tärkeintä on saada mahdollisimman paljon minuutteja ja auttaa joukkuetta pärjäämään, Patut jatkaa.

Lue myös