Eetu Vertainen valittiin Veikkausliigan toukokuun pelaajaksi – myös Tatu Miettunen valittiin kuukauden tähdistöjoukkueeseen

 

Veikkausliigan toukokuun kuukauden pelaajaksi valittiin loistovireeseen noussut Ilves-hyökkääjä Eetu Vertainen. Lisäksi kuukauden joukkueeseen Ilveksestä valittiin vahvan paluun kentille tehnyt kapteeni Tatu Miettunen.

Ilveksen hyvät otteet Veikkausliigassa näkyvät kahden pelaajan valintana kuukauden tähdistöjoukkueeseen. Ilveksen vahvaa osaamista kentän molemmissa päissä korostaa se, että tähdistöön valittiin sekä hyökkääjä että puolustaja.

Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi valittu Eetu Vertainen on Veikkausliigan maalipörssin kärjessä yhdessä FC Interin Benjamin Källmanin kanssa kolmella osumallaan. Kauden avausosumansa Vertainen laukoi KuPS-voitossa ja KTP:tä vastaan hän tykitti Ilveksen molemmat osumat. 22-vuotias Vertainen on osoittanut ennakkoluulottomalla pelillään olevansa kykenevä ratkaisemaan otteluita. Hyökkääjä myöntää ensimmäisen osuman nostaneen itseluottamusta.

 – Oma kauteni ei lähtenyt oikein niin hyvin liikkeelle, mitä odotin. En oikein saanut mitään aikaiseksi. KuPS-pelin nopeasti tullut maali auttoi todella paljon ja pääsin sellaiseen flow-tilaan, mikä näkyi Kotkaa vastaan kahtena maalina. Joukkueessa on todella laaja sekä laadukas pelaajamateriaali, mikä pitää temmon harjoituksissakin kovana. Se myös tarkoittaa sitä, että pystymme peleissä vaihtojen avulla pitämään yllä kovaa tempoa loppuun asti eikä laatukaan kärsi. Joukkueen sisällä on kova kilpailu peliajasta, mutta silti fiilis on loistava. Nyt tuli pikku tauko sopivaan väliin, pääsin piipahtamaan Helsingissä ja hengailemaan vähän kavereidenkin kanssa. Tiukka kesäkuu tulossa, neljä vierasmatsia ja vaan yksi kotona. Uskon kuitenkin, että Ilves on näissäkin vahvoilla.

Luotettava kapteeni Tatu Miettunen oli lähes koko pre-seasonin sivussa toipuessa polvileikkauksestaan. Vielä kahdessa ensimmäisessä liigaottelussakin hän oli vaihtopenkin puolella, mutta päästyään kentälle HIFK-ottelussa hän toi heti sekä ryhtiä puolustukseen että viimeistelyvoimaa erikoistilanteisiin. HIFK:ta vastaan Miettunen iski tärkeän tasoitusmaalin ja KuPS-voitossa hän onnistui myös maalinteossa.

 – Totta kai tuntuu hyvältä saada tunnustusta omasta työstään. Varsinkin nyt, kun takana on parikin leikkausta ja pitkä kuntoutus. Tämä tunnustus ja onnistumiset peleissä nostavat itseluottamusta lisää. Tämän päälle on hyvä rakentaa vieläkin parempaa kesää, niin itselle kuin koko joukkueellekin. Alkukausi on meiltä sujunut hyvin, paljon paremmin mitä muut ennakkokaavailuissa odottivat. Itse tiesimme omaavamme paljon potentiaalia,joten meille itsellemme tämä ei ole tullut yllätyksenä.

Veikkausliigassa kolmantena olevan Ilveksen pelit jatkuvat Lahdessa torstaina 10.6. Kolmen vieraspelin jälkeen paluu Ratinaan tapahtuu keskiviikkona 23.6. Tuolloin vastustajaksi saapuu FC Inter, joka tällä hetkellä on liigassa toisena.

Lue myös