Eemeli Raittinen – Nuoren pelaajan arki

Kotona asuvan pelaajan arki koostuu rutiineista

Ylöjärveläinen Eemeli Raittinen on noussut rytinällä kamppailemaan paikasta edustusjoukkueesta. 19-vuotias nuorukainen suhtautuu suurella vakavuudella sekä jalkapalloiluun että koulunkäyntiin.

Eemeli asuu vielä kotona vanhempien kanssa ja se helpottaa arjen suunnittelua. Viikko- ja päiväohjelma noudattaa pitkälti samaa kaavaa läpi talven, kun koulun ja jalkapallon aikataulut ovat hyvissä ajoin tiedossa. ”Varsinkin kun sai itse ajokortin, niin siirtymiset käyvät niin helposti paikasta toiseen. Aikaisemmin piti miettiä bussien aikatauluja ja pyytää vanhemmilta kyytiä. Nyt riittää, kun lyö kalenteriin koulun tunnit sekä harjoitusajat. Tietysti täytyy miettiä miten hoitaa energiatankkaus päivän aikana. Välimatka Ylöjärvelle on sen verran pitkä, ettei oikein kannata välissä käydä kotona. Onneksi isovanhemmat asuvat Tampereella, niin pystyn välillä käymään heilläkin syömässä”, Eemeli kertoo.

 

Reput pakattu päivää varten ja terveellisellä ruokavaliolla mennään

Illat nuorukainen ahertaa sitten läksyjen kimpussa, sillä hän haluaa panostaa myös koulunkäyntiin tosissaan. ”Olen luonteeltani sellainen, että haluan tehdä kaiken mahdollisimman hyvin. Siksi koulunkäyntikin on minulle tärkeä eikä läksyjä jätetä tekemättä”, tunnollinen nuorimies toteaa.

Vapaa-aikaa ei siis paljoa jää, mutta senkin Eemeli käyttää urheillen. ”Tykkään liikkua ja urheilla paljon. En osaa oikein olla paikoillani, vaan lähden urheilemaan joko kavereiden tai perheen kanssa. Tai sitten lähden yksinäni, sekään ei ole minulle mikään ongelma” hän jatkaa.

Ison kiitoksen hän antaa seuralle ja varsinkin fysiikkavalmentaja Heli Rekimiehelle siitä, että pelaajat on opetettuymmärtämään fyysisen harjoittelun tärkeys sekä mahdollistettu omatoimisen harjoittelun oikein tekeminen. ” Tunnen kroppani oikein hyvin ja tiedän, milloin rasitusta on liikaa ja täytyy hiukan höllentää. Hienoa, että meidät on opetettu harjoittelemaan teknisesti oikein, ettei aina tarvitse olla joukkueena tekemässä punttitreeniä” hän ylpeänä toteaa.

>> Hanna Sherazer – Nuoren pelaajan arki

Lue myös