Edustusjoukkue viiden maalin verran Kakkosjoukkuetta terävämpi

Pirkkahallin joulukuinen El Classico eli edustus- ja kakkosjoukkueen välinen kohtaaminen toimi molemmille joukkueille hyvänä harjoitusjakson päätöksenä.

Ilves – Ilves/2  5 – 0 (1-0)

Ilveksen edustusjoukkue pääsi harjoittelemaan pallollista pelaamista oikein kunnolla, kun vastaavasti kakkosjoukkue sai kaipaamaansa puolustuspelin harjoittelua. Veikkausliigapelaajien rutiini ja pelin tempo näkyi selkeänä erona, mutta varsin nuorella ryhmällä pelannut kakkosjoukkue saa ottelusta myös puhtaat paperit.

Edustusjoukkue luonnollisesti otti pelin hallinnan heti itselleen ja siirtelikin palloa näyttävästi koko kentän alueella. Kakkosjoukkueen tiivis puolustus sai puolisen tuntia pidettyä tekopaikat vähissä, mutta hiljalleen puolustus alkoi murtumaan.

Avausmaalia lähellä olivat niin Badreddine ”Badu” Bushara sekä Testipelaaja 2 (Maecky Ngombo), mutta Aku Kaven piti maalinsa vielä koskemattomana. 34. minuutin kohdalla Kaven joutui antautumaan Yusif Moussalle, joka pilkulta pääsi laukomaan avausosuman. Maali jäi lopulta jakson ainoaksi.

Toiselle jaksolle molemmat joukkueet vaihtoivat useitakin pelaajia, mutta pelin kulkuun se ei tuonut muutosta. Edustusjoukkueen painostus oli vahvaa ja lopulta pallo saatiin toisenkin kerran kakkosen verkkoon. Sen viimeisteli upealla volleyllä Tuomas Ollila, joka muutoinkin pelasi erittäin pirteästi.

Tunnin pelin kohdalla sai kakkosjoukkue hetkeksi aikaa myös hyökkäyksiäkin aikaan ja olikin lähellä kavennusosumaa useammankin kerran. Kymmenisen minuuttia joutui edustusjoukkuekin keskittymään puolustamiseen ja hoitikin sen mallikkaasti.

Linus Rönnberg pelasi erittäin terävästi ottelun lopun ja laukoikin kaksi kaunista maalia. Loppunumerot viimeisteli Badu, joka pääsi pilkulta laukomaan vielä aivan ottelun loppuhetkillä.

Edustusjoukkueesta näkyvimmin pelasivat Badu, Moussa sekä Testipelaaja 2 (Ngombo), joiden yhteispelikin näytti toimivan hyvin. Ollilan panos varsinkin keskityksissä oli merkittävä ja Rönnbergin energisyys ottelun lopussa silmiinpistävä.

Kakkosjoukkueesta avausjakson torjunut Kaven esitti useita loistotorjuntoja, Jere Riissanen pelasi vahvaa puolustuspelaamista ja Elias Maijala väläytteli hyökkäyspäässä.

Ottelun jälkeen molemmat joukkueet suuntasivat pienelle joululomalle, palatakseen jälleen tammikuun alusta takaisin joukkueharjoittelun pariin.

Edustusjoukkueen avauskokoonpano:

1 Rasmus Leislahti

2 Tuomas Ollila

6 Doni Arifi

9 Testipelaaja 2 (Maecky Ngombo)

11 Mamadou Sarr

13 Tuure Siira

19 Elias Valli

21 Badreddine Bushara

22 Aapo Mäenpää

29 Alex Ciriaco

30 Yusif Moussa

Vaihdossa:

3 Jonne Koistinen

14 Teemu Jäntti

18 Rasmus Lehtonen

20 Teemu Hytönen

23 Noel Hasa

25 Leo Kyllönen

27 Linus Rönnberg

Kakkosjoukkueen avauskokoonpano:

14 Aku Kaven

2 Lauri Rasinen

6 Jere Riissanen

8 Akseli Lähteenmäki

17 Julius Pero

19 Jaakko Moisio

20 Luca Berg

22 Noel Hasa

23 Ilari Vaajanen

24 Oskari Paavola

27 Linus Rönnberg

Vaihdossa:

32 Sakari Korri

3 Santeri Pitkäkoski

4 Ammad Chaundry

10 Miska Peltola

21 Elias Maijala

28 Onni Pajuoja

29 Iltaf Danish

Lue myös