Cup-romantiikkaa Ratinan illassa – Ilves/2 yllätti edustusjoukkueen ja eteni jatkoon

Urheilu ja varsinkin cup-muotoiset kilpailut aina välillä antavat hyvän osoituksen siitä, että mikä tahansa on mahdollista. Tämän sai kokea Ilves, joka lisäajan omalla maalilla hävisi omalle reservijoukkueelleen.

Ilves/2 – Ilves 2–1 (1–0)

35’ Minkkinen Max 1–0
59’ Tuco 1–1
90+5* Oma maali 2–1

Cup-romantiikasta on tänä keväänä puhuttu paljonkin ja sitä todellakin oli Ilvesten keskinäisessä ottelussa. Todella kovassa hurmoksessa taistellut Ilves/2 ei todellakaan kumarrellut edustusjoukkueensa edessä, vaan sisukkaasti puolusti omaa maaliaan ja raivasi tiensä Suomen Cupin viidennelle kierrokselle.

Edustusjoukkue aloitti pelin hitaasti kiiruhtaen ja antoi kakkosjoukkueen juosta ensiminuutit peliä halliten. Vahvasti läpi ottelun pelannut kakkosen Rasmus Lehtonen pääsikin hyvästä paikasta vaparia antamaan, mutta edustuksen maalilla ollut Eetu Huuhtanen nappasi keskityksen kuitenkin hyppysiinsä.

Tämän jälkeen edustus otti pelin hallintaa itselleen ja kakkoselle jäi tiukka puolustuspelaaminen. Sen he pystyivätkin hyvin tekemään ja maalivahti Oskari Arolle riitti muutaman hiukan vaarallisemman tilanteen hoitaminen.

Edustuksen pelaajat eivät pystyneet omista paikoistaan maalia tekemään, joten tapahtui kuten niin usein näissä tilanteissa eli vastustaja onnistuu maalin tekemään. Max Minkkinen ehti pari kertaa jo menettääkin pallon, mutta taisteli sen itselleen ja pääsi laukomaan edustuksen puolustajien keskeltä pallon komeasti aivan alanurkkaan.

Maali antoi kakkosjoukkueelle rutkasti lisää virtaa ja he pystyivätkin prässäämään palloa itselleen useita kertoja. Edustukselta kesti muutama minuutti kerätä rivinsä ja ottaa peli jälleen haltuunsa, mutta tasoitusta he eivät kuitenkaan onnistuneet tekemään.

Toisen jakson edustus aloitti heti alusta alkaen vahvasti ja loi painetta kakkosen alueelle. Todella sinnikkäästi ja uhrautuvasti puolustanut reservijoukkue pystyi pitkään pitämään maalinsa koskemattomana. Vasta kun edustus vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle, alkoi tapahtumaan. Tasoitusmaalin laukoi vaihdosta sisään tullut Tuco.

Tämän jälkeen peliä pelattiinkin lähes kokonaan kakkosen kenttäpuoliskolla, mutta reservijoukkue osoitti sisukkuutensa ja varjeli omaa maaliaan kaikin mahdollisin keinon.

Kakkosjoukkue joutui jopa vaihtamaan maalivahtiaan, kun hyvin torjunut Aro kärsi krampeista ja joutui sivuun. Tilalle tullut pitkänhuiskea Lucas Väyrynen kuitenkin esitti paraatitorjuntoja ja piti maalinsa puhtaana loppuun asti.

Lisäaikaa tuntui tulevan todella paljon ja kaikki jo odottivat pelin siirtyvän pilkkukisaan voittajan selvittämiseksi. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin ja edustusjoukkue sähelsi pallon omaan maaliin aivan viime hetkillä. Näin jättiyllätys Ratinan illassa saatiin aikaiseksi ja Ilves/2 jatkaa kulkuaan Suomen Cupissa.

Ilves/2 päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen oli pelin jälkeen hämmentyneen onnellinen.

– Tämä on nyt sitä cup-romantiikkaa, jota lähdettiin hakemaan. Halusimme tehdä tästä ottelun, ja se tosiaan tehtiinkin. Ketään ei varmastikaan yllätä pelin käsikirjoitus, paine omalla maalilla kasvoi koko ajan. Kyllä täytyy hattua nostaa ihan jokaiselle meidän pelaajalle tänään. He olivat tänään sotureita!

Varsinkin pelaajien asenne saa valmentajalta suitsutusta.

– Olihan tämä aivan uskomaton suoritus. Pelaajien uhrautuminen oli todella kovaa. Olen hemmetin onnellinen näiden jätkien puolesta.

Jos oli kakkosjoukkueella ollut ongelmia oman boxin sisällä edellisessä sarjapelissä, niin tänään siitä ei näkynyt häivähdystäkään. Edustuksella oli lukuisia kulmapotkuja, mutta kakkosen pelaajat hoitelivat ne keskitykset väljemmille vesille.

– Meillä oli tänään aika ohkainen vaihtopenkki, mutta niin vaan saatiin sieltä lisävoimaa vaihtojen kautta. Santeri Pitkäkoski hyvänä esimerkkinä. Kaveri tuli intistä ja ehti parit treenit vetää. Niin vaan paini Tucon kanssa ja hyvin painikin. Taisteluilme oli kova tänään.

Ladalle tilanne oli hiukan erikoinen. Häntä harmitti oman edustusjoukkueen kohtalo ja varsinkin ratkaisumaalin synty.

– Harvemmin sitä harmittelee vastustajan kohtaloa, mutta tänään ilman muuta näin on. On todella onnellinen voitosta, mutta kyllähän sitä hiukan varjostaa edustuksen kohtalo. Varsinkin, kun tuo viimeinen maali tuli tuolla tavoin.

Torstaina arvotaan Ilves/2:lle vastustaja viidennelle kierrokselle. Ladan mukaan joukkue on valmis kaatamaan seuraavankin esteen.

– Tätä romantiikkaa halutaan jatkossakin. Huomenna nähdään, kuka arvotaan vastaan. Tänään pystyttiin Veikkausliigan joukkue kaatamaan, miksei siihen pystyttäisi uudelleenkin.

Ilves kokoonpano:

7 Sarr Mudu
12 Huuhtanen Eetu (mv)
14 Jäntti Teemu
15 Miettunen Tatu C
17 Tabi Manga
21 Bushara Badreddine <-> 56’ 49 Oteng Eric
23 Hasa Noel <-> 56’ 11 Tuco
25 Kyllönen Leo
30 Moussa Yusif <-> 90+1´” Ollila Tuomas
32 Loa Loa Patrick <-< 56’ 13 Siira Tuure
42 Meriluoto Kai <-> 75’ 6 Arifi Doni

Vaihtopelaajat:

1 Leislahti Rasmus
5 Katz Kalle

Ilves/2 kokoonpano:

2 Rasinen Lauri C
5 Valli Elias
6 Riissanen Jere
7 Hytönen Teemu <-> 80’ 3 Pitkäkoski Santeri
8 Lehtonen Rasmus
10 Peltola Miska <-> 60’ 84 Orava Lauri
14 Aro Oskari (mv) <-> 68’ 32 Väyrynen Lucas (mv)
15 Minkkinen Max <-> 68’ 16 Ciriaco Alex
19 Moisio Jaakko
29 Jukkola Oiva
30 Danish Iltaf

Vaihtopelaajat:

28 Lähteenmäki Akseli

Lue myös