Baba Mensahille pitkä jatkosopimus

Baba Mensah (keskellä) Ilves-debyytissään VPS:aa vastaan heinäkuussa 2017

Ilvestä kahden kauden ajan edustanut 23-vuotias toppari Baba Mensah jatkaa seurassa vuoteen 2021 asti.

Ghanassa syntynyt Mensah siirtyi Ilvekseen heinäkuussa 2017 puolentoista vuoden sopimuksella. Sitä ennen hän pelasi kotimaansa pääsarjassa Inter Allies -seurassa. Aiemmin urallaan hän on pelannut myös Ruotsin pääsarjaseura Häckenissa sekä Tanskan pääsarjaseura Viborgissa. Mensah on myös edustanut Ghanaa nuorten maajoukkueissa sekä yhdessä aikuisten maaottelussa.

Ensimmäisellä Ilves-kaudellaan Mensah pelasi 15 Veikkausliiga-ottelussa ja teki lähtemättömän vaikutuksen etenkin kaksinkamppailuvoimallaan. Kausi 2018 piti olla hänelle ensimmäinen kokonainen kausi keltavihreiden puolustuksen avainhahmona. Talven aikana kasvaneet odotukset kuitenkin murenivat helmikuussa, kun isokokoinen toppari kärsi vakavan polvivamman, joka vaati leikkaushoitoa. Kuntoutus jatkunee pitkälle syksyyn kauden päättymisen yli.

 – Kaikki ovat olleet hyvin harmissaan Baban loukkaantumisen takia. Toivottavasti hän on täydessä iskussa, kun harjoituskausi ensi vuotta silmällä pitäen käynnistyy, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo suojatistaan.

Mensah on tehnyt määrätietoisesti töitä täyden pelikunnon saavuttamiseksi. Uusi kolmivuotinen sopimus antaa hänelle työrauhan palata pelikentille entistä ehompana.

 – Baba osoitti viime vuonna olevansa vahva pelimies ja hän on kotiutunut hienosti joukkoomme. Muitakin mahdollisuuksia hänelle olisi ollut tarjolla, mutta Tampere oli nimenomaan ykkösvaihtoehto. Hienoa, että saimme ehdot sovittua ja luotua hyvän kokonaispaketin vuosiksi eteenpäin.

Raamikasta ja hymyilevää Mensahia on kuvailtu lempeäksi jättiläiseksi pukukopissa.

 – Ei sentään puhuta The Green Mile -elokuvan tyylisestä lempeydellään sairauksia parantavasta jättiläisestä, mutta kyllä Baba on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja maltillinen. Maailmaa eteenpäin katsova persoona. Pelikentällä hän onkin sitten kovaotteinen ja käyttää totta kai fyysisiä ominaisuuksiaan hyödyksi, Wiss hahmottelee.

Toukokuussa Mensah kertoi ILVES-TV:n haastattelussa, että ”Ensi kausi tulee olemaan täynnä yllätyksiä”. Katso lisää:

Baba Mensahin kuntoutuminen etenee »

Baba Mensah
Kansallisuus: Ghana
Syntynyt: 20.8.1994
Ikä: 23 vuotta
Pituus: 190cm
Paino: 92kg
Pelipaikka: toppari
Aiemmat seurat: Inter Allies FC, BK Häcken, Viborg
Ottelut Ilveksessä: 15 Veikkausliigassa, 1 Suomen Cupissa

Lue myös