Avausmaalin metsästys jatkuu – Ilves ja KTP 0–0-tasapeliin

Vuoden toinenkin harjoitusottelu päättyi lukemiin 0–0. Kuva: Jimi Soinila

Perjantai-iltapäivänä Pirkkahallissa nähty Ilveksen ja KTP:n välinen kohtaaminen päättyi viime viikon harjoitusottelun tapaan lukemiin 0–0. Ilves on seuraavan kerran tositoimissa Liigacupissa, joka käynnistyy Kuopiossa KuPSia vastaan lauantaina 27.1.

Vierasjoukkue KTP sai tilaisuuden avata maalihanat hieman kuudentoista alueen takaa saamastaan vapaapotkusta. Kapteeni Joni Mäkelän laukaus lähti tarkasti kohti takakulmaa, mutta Ilveksen maalille palannut Otso Virtanen venyi hyvään torjuntaan.

Ilves pyrki etenemään kentällä nopeasti ja hyödyntämään tilat tehokkaasti, mikä tuottikin avausjakson aikana kelpo hyökkäyksiä. 13. minuutin kohdilla Roope Riski ryösti pallon KTP:n maalivahdilta, mutta päätyrajan läheltä maalille lähtenyt keskitys ei aivan tavoittanut takatolpalle noussutta Badreddine Busharaa.

Pari minuuttia myöhemmin Danila Bulgakovin rohkea palautus puolustuslinjaan karkasi KTP-hyökkäyksen ulottuville. Maalivahti Otso Virtanen kuitenkin torjui jälleen hyvin oikeaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Toisessa päädyssä Ilveksen Matias Kivikko Arrañon veto kimposi kulmaksi, jonka jatkotilanteessa Bulgakovin kaukolaukaus nousi reilusti yli maalin.

20 minuutin jälkeen Ilveksen nopea hyökkäys eteni KTP-päätyyn asti, jossa Abdoulaye Kantén keskitys blokattiin kulmapotkuksi. Keskitys tuotti maalin eteen irtopallon, johon keltavihreät eivät kuitenkaan ehtineet ensimmäisenä. KTP:n hyökkäys puolestaan avasi puskupaikan rangaistuspotkupisteen kohdille, mutta vierasjoukkueen hyökkääjä ei onnistunut jatkamaan hieman korkeana tullutta palloa kohti maalia.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Ilves sai vapaapotkun noin 18 metristä. Marius Söderbäckin laukaus jäi kuitenkin muuriin, ja vastahyökkäyksestä KTP oli lähellä iskeä ottelun ensimmäisen maalin. Kotkalaisten avopaikassa tiellä oli jälleen Otso Virtanen, jonka upea torjunta piti lukemat 0–0:ssa.

Virtanen oli ensimmäisellä puoliajalla hyvin esillä myös tarkoilla ja terävillä avauksillaan, jotka käynnistivät monta Ilveksen nopeaa hyökkäystä.

Maalipaikat eivät tuota tulosta toisellakaan jaksolla

Ilves teki toiselle jaksolle yhden vaihdon, kun Felipe Aspegrenin tilalle keskikentän pohjalle tuli Topi Ala.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka tuli flipperipallon kautta pilkun tienoille KTP-hyökkääjälle, joka ei onnistunut hyödyntämään nopeasti tullutta tilannetta. Toisessa päädyssä Roope Riskin keskitys kimposi kulmaksi, jonka jatkotilanteessa 18 metristä laukomaan päässeen Topi Alan laukaus nousi yli vasemmasta yläkulmasta.

57 minuutin kohdalla läpisyöttö oli tavoittaa Riskin, mutta syöttö karkasi hieman liian kovana KTP-maalivahdille. Tunnin kohdalla Ilveksen puolustuksessa oli esillä Mohammed Umar, joka blokkasi vedon oman rangaistusalueen sisällä ja hoiti myös jatkotilanteen fyysisellä pelaamisellaan.

Hetkeä myöhemmin Ilveksen avausmaali oli lähellä, kun Roope Riskin laukaus lipui maalivahdin torjunnan kautta maaliviivan tuntumaan. Tilanteeseen syöksyi molempien joukkueiden pelaajia, ja lopulta pallo kimposi Ilveksen harmiksi vain kulmapotkuksi.

Seuraavaksi Ilves vaihtoi kentälle Samuel Huotarin, Konsta Lintilän, Lauri Oravan ja Arttu Tulehmon. Tilaa tekivät Aapo Mäenpää, Jaakko Moisio, Badreddine Bushara ja Danila Bulgakov.

Edellisessäkin tilanteessa lähellä maalintekoa ollut Riski pääsi seuraavaksi puskemaan Abdoulaye Kantén keskitykseen, mutta pusku kilpistyi KTP-puolustajaan. 66. minuutilla KTP:n keskikenttä katkaisi Otso Virtasen purun noin 25 metrissä ja pääsi etenemään kohti maalia. Virtanen onnistui kuitenkin torjumaan kuudentoista rajan jälkeen lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

Keskikentällä hyvin liikkunut Abdoulaye Kanté luki pari minuuttia myöhemmin hienosti KTP-puolustuksen avauksen ja lähti katkonsa jälkeen nopeaan nousuun, jossa ratkaiseva syöttö Roope Riskille jäi kuitenkin taakse.

Noin 70. minuutin kohdalla Ilves pääsi yrittämään kahdesti takatolpalta, mutta pallo ei vieläkään löytänyt maalipuiden väliin, kun jälkimmäinen Matias Kivikko Arrañonkin laukaus painui ohi takakulmasta. Toisessa päädyssä Otso Virtanen puolestaan esti keskeltä läpi karanneen KTP-hyökkääjän aikeet. Seuraavaksi Ilveksen kulmapotku tuotti takatolpalle mahdollisuuden Mohammed Umarille, jonka pusku suuntautui sivuverkkoon.

Hieman ennen 80. minuutin täyttymistä Roope Riski teki tilaa Méry Traorélle, Marius Söderbäck Doni Arifille ja Abdoulaye Kanté Iiro Talvitielle.

Vasempana laitapuolustajana pelannut Konsta Lintilä oli seuraavana viedä Ilvekseen johtoon, mutta tämän nosto maaliltaan ulkona olleen KTP-maalivahdin yli leijui hieman pitkäksi. Pari minuuttia myöhemmin Ilveksen Méry Traoré iski irtopallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Vielä ottelun viime minuuteilla seinäpelaaminen oli avata Traorélle ratkaisupaikan, mutta KTP-maalivahti ehti palloon ensimmäisenä. Jokusista hyvistä tilanteista huolimatta maaleja ei tänäänkään nähty, joten vuoden toinenkin harjoitusottelu päättyi lukemiin 0–0.

Seuraavaksi Ilves suuntaa ensi viikolla Kuopioon, jossa KuPS isännöi Liigacupin avausottelua lauantaina 27.1.