Felipe Aspegrenille kahden vuoden jatkosopimus

Ilves ja laitapuolustaja Felipe Aspegren ovat allekirjoittaneet kauden 2019 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen.

Helsinkiläislähtöinen Aspegren liittyi Ilveksen vahvuuteen joulukuussa 2015. Sitä ennen hän oli pelannut yhden kauden mittaisia jaksoja neljässä eri Veikkausliiga-seurassa. Tampereesta on nyt muodostunut koti pidemmäksikin aikaa.

Sähäkkä laituri on vakiinnuttanut paikkansa Ilveksen puolustuksessa ja ajoittain keskikentällä. Ensimmäisellä kaudella kertyi 27 liigaottelua ja yksi maali. Tällä kaudella Aspegren on esiintynyt 26 pelissä. Hyvät otteet johtivat myös valintaan Veikkausliigan Kuukauden joukkueeseen kesä- ja elokuussa.

23-vuotias ”Felppu” on syntynyt Kolumbiassa, mutta muutti Suomeen alle kouluikäisenä. Hän on kolunnut läpi Suomen nuorisomaajoukkueet 16-vuotiaasta lähtien. Tavoitteet ovat Veikkausliigan mitalitaistelun lisäksi pitkällä tähtäimellä ulkomaan pelikentillä.

 – Totesin jo ensimmäisen Ilves-vuoteni jälkeen, että Suomen sisällä en vaihda joukkuetta. Täällä on hyvä olla ja hommat toimivat. Tampere on mukava kaupunki ja tuttu minulle entuudestaan. Sukulaisia ja perhettä asuu täällä. Totta kai olisi hienoa pelata joskus ulkomailla isoilla kentillä, mutta se kuvio on vielä ihan auki.

– Nyt taistellaan mitaleista. Pelit ovat kulkeneet koko joukkueella hyvin. Olen löytänyt omiin suorituksiini tasaisuutta. Välillä tulee sitä ailahtelevaa ”vanhaa Felppua” esiin, mutta Jallu (Wiss) tuntee tyylini. Hän sanoo kyllä heti, jos harjoituksissa tai peleissä tulee korjattavaa. Sitä kautta olen kehittynyt paljon, Aspegren toteaa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kiittelee suojattinsa kasvamista urheilijana.

 – Muutos tammikuusta 2016 tähän päivään on melkoinen. Silloin tehtiin Felpun kanssa paljon töitä, että harjoittelu olisi mahdollisimman ammattimaista. Pelillinen kehitys on ollut loistavaa. Puolustussuuntaan nukahduksia tulee koko ajan vähemmän ja hyökkäyspeli on monipuolistunut. Ohjaamisen tarve vähentyy, joten oikealla tiellä ollaan. Olen todella tyytyväinen, että hän jatkaa meillä, Wiss kertoo.

Mittavan pelaajauran topparina ja laitapakkina tehnyt apuvalmentaja Toni Kallio tuntee puolustuksen organisoinnin. Hän on pitänyt tiukkaa koulua valmennettaviensa kanssa.

 – Felppu on ollut yksi meidän luottopelaajiemme. Monipuolinen puolustaja, joka pystyy pelaamaan vasemmalla ja oikealla ja tarvittaessa ylempänäkin. Hyökkäystehoja voi tulla lisää etenkin keskityksiä antamalla. Fysiikkapuoli on kehittynyt. Välillä Felppua saa potkia liikkeelle, mutta se on vain hyvä, pitää meidät koutsitkin hereillä, Kallio myhäilee.

Aspegrenin näet seuraavan kerran Tammelan viheriöllä 15.10. klo 15.00, kun Ilves isännöi KuPS:aa.  
-> Ennakkolipunmyynti


Lue myös