Aspegren ja Tomás – puolustuksen puurtajat

Aspegren (vasemalla) ja Tomás (ylimpänä) juhlimassa voittoa viime kaudella

Ilveksen alakerrassa puurtaa kaksi nuorta suomalaismiestä, jotka ovat pelaavan kokoonpanon vakiokalustoa. Kolumbialaistaustainen Felipe Aspegren ja portugalilaisia sukujuuria omaava Diogo Tomás ovat monipuolisia puolustajia, joilta löytyy myös hyökkäysavuja.

Laitapakkina useimmiten esiintynyt Felipe Aspegren on pelannut kauden jokaisessa ottelussa, mutta hän hakee vielä täyttä 90 minuutin pelikuntoa.

Pientä kremppaa, ei mitään vakavaa. Pieni huilivuorokin tekee hyvää, Aspegren toteaa.

123 ottelussa tupsukorvien riveissä on syntynyt toistaiseksi yksi maali, mutta hyökkäyksen käynnistämisiä ja arvokkaita laitanousuja on nähty jatkuvalla syötöllä.

Tavoitteenani on tänä vuonna parantaa viime kaudesta etenkin tehojen muodossa. Maaleja voisi tehdä neljä… viisi tai kuusi, ”Felppu” innostuu.

No totta puhuen tässä pitää vielä katsoa, että millaista roolia minulle kaavaillaan. Olen nyt viime peleissä ollut kolmantena topparina. Wingbackina taas puolustaja nousee enemmän hyökkäyksien tueksi.

Ei sillä sinällään ole minulle väliä, tykkään molemmista. Kolmen linjassa saa koko ajan palloa ja pystyy avaamaan hyvin peliä. Pelasin aikoinaan myös keskikentällä, joten on taas mukavaa vaihtelua osallistua enemmän pallolliseen peliin.

Aspegren on jo 25-vuotiaana yksi joukkueen konkareista. Hän povaa teiniosastolle läpimurtoja tällekin kaudelle.

– Meillä on kovia nuoria tekijöitä tulossa koko ajan lisää. Esimerkiksi tällä hetkellä Eetu Mömmö on liekeissä. Kunhan Naatan Skyttä pääsee kuntoon, niin häneltä voi odottaa paljon, Aspegren lupaa.

Viimeisimmässä KuPS-ottelussa Diogo Tomás pelasi täydet minuutit. Ottelun railakkaat taklaukset eivät kookasta Tomásia hetkauttaneet.

– Hyvältä tuntui vääntäminen. Alusta asti kovia taklauksia ja kaksinkamppailuja. Siihen on hyvä tottua jo talvella, sillä liigakauden alkaessa ulkonurmet harvoin ovat samettisen hyvässä kunnossa, Tomás tietää.

Liigakauden alkua silmällä pitäen 22-vuotiaalla topparilla onkin selkeät tavoitteet.

Nopeusominaisuuksiani olen tässä kehittänyt. Lisäksi kerään lihasmassaa ja muistan syödä hyvin. Huomaan, että voimaa on kyllä tullut lisää, Tomás kertoo.

Hyvät fiilikset on päällä. Cup lähti heti hyvin käyntiin ja varmasti joka jätkä jo odottaa liigapelejäkin. Viime vuonna sarjasta jäi hieman hampaankoloon.

Ilveksessä futisoppinsa saanut Tomás kävi edustamassa Ykkösen FC Hakaa kaudella 2017 ja palasi sitten kasvattiseuraansa Tampereelle. Valkeakoskelaiset nousivat täksi kaudeksi Veikkausliigaan, joten Pirkanmaan derbyt kuuluvat jälleen ottelukalenteriin.

Tänä vuonna lisämausteena on tietysti Haka-pelit. Vanhoja pelikavereita vastaan innostuu vielä enemmän ja sinne päin haluaa näyttää osaamistaan. Yleisökin varmasti syttyy, Tomás ennakoi.

Lue myös