Mikael Almén on nuoren puolustuslinjan avainhahmoja

Mikael Almén tekii avausmaalin harjoitusottelussa KTP:tä vastaan. (kuva: Jimi Soinila)

 

Ilveksen alakerrassa häärii vasenjalkainen puolustaja Mikael Almén. Hänen ensimmäinen jalkapalloseuransa oli vuonna 2010 hämeenkyröläinen Apassit. Sieltä Almén siirtyi Tampereen ”punaisen”, eli TPV:n paitaan. Kuluva kausi on 20-vuotiaalle nuorukaiselle jo kahdeksas Ilveksessä. Neljäs kausi Veikkausliiga-ringissä on lähtenyt positiivisella vireellä käyntiin.

– Näinkin alkukaudesta on tuntunut yllättävän hyvältä. Pelillisesti olemme ihan hyvällä mallilla, toki paljon on vielä kehitettävää. Prässitasot pitää löytää paremmin. Henkilökohtaisesti tulen tällä kaudella varmaankin pelaamaan enemmän topparina, kuin laidassa ylempänä, Almén kertoo.

– Joukkue on muuttunut todella paljon, mutta uskon että uusienkin pelaajien on helppo adaptoitua. Tunnemme osin jo entuudestaan. Itse olen pelannut aiemmin junnumaajoukkueissa mm. Kallen (Katz), ”Temen” (Teemu Jäntti) ja ”Rassen” (Rasmus Leislahti) kanssa. Eiköhän yhteinen sävel löydy kaikilla.

Entä mitä ajanvietettä on ollut koronarajoitusten keskellä pitkän pre seasonin aikana?

– Kannattaa ainakin lukea kirjoja! Mukavaa rauhallista puuhaa. Itse aloitin vähän aika sitten lukea Antti Peltosen psyykkisestä valmennuksesta kertovaa kirjaa, Almén vinkkaa.

 

Lue myös