Maajoukkueeseen valittu Mikael Almén iskussa Kemiä vastaan

Kemiä kaatamassa

Kun Ilves ja PS Kemi viimeksi kohtasivat heinäkuussa Tammelassa, teki 18-vuotias Mikael Almén Veikkausliiga-debyyttinsä. Joukkueet kohtaavat toisensa nyt lauantaina. Nuorukainen toivoo jälleen todistavansa kotivoittoa Ilveksen jahdatessa mitalisijoitusta. Samalla Almén on kutsuttu myös U19-maajoukkueen EM-karsintaryhmään.

Ilves on tälläkin kaudella antanut rohkeasti vastuuta nuorille kasvateilleen sekä samaan aikaan napsinut hyviä tuloksia. Sarjasijoitus on 46 pisteen myötä viides ja eroa pronssiin on kaksi pistettä. Yksi nuorista tulevaisuuden toivoista, jotka pyrkivät nousemaan ylemmäs urallaan seuran mukana, on puolustaja Mikael Almén.

Viime vuodet Ilveksen B- ja A-junioreissa vaikuttanut Almén nousi talvella edustusjoukkueen vakituiseen harjoitusrinkiin ja hyvät otteet poikivat ensimmäisen pelaajasopimuksen (2+1) maaliskuussa. Heinäkuisen debyytin jälkeen liigaotteluita on kertynyt yhteensä kahdeksan. Pelituntumaa miesten tasolla on lisäksi kerrytetty kuuden ottelun verran yhteistyöseura HJS:n riveissä Kakkosessa.

 – Koko kautta kun mietin, niin huomaan ottaneeni askeleita eteenpäin. Kovat pelit kehittävät. Pallollinen pelini on varmempaa, kuin aiemmin. Samalla itseluottamus on kasvanut. Kentällä pitää uskaltaa kokeilla uutta ja haastaa itseään, Almén kertoo.

 – Kehitettävää on vielä etenkin fysiikkapuolella. Kaksinkamppailuissa pitäisi pärjätä paremmin.

Almén oli tositoimissa viimeksi keskiviikkona Suomen mestari HJK:ta vastaan.

 – Oli hienoa päästä pelaamaan sellaisessa pelissä. Paljon yleisöä ja kova vastus. Tulin vaihdosta sisään, eikä ollut helppoa saada pelirytmistä heti kiinni. Kyllä se siitä sitten lähti. Tappio tietysti jäi harmittamaan.

Lauantaina vastassa on puolestaan sarjajumbo PS Kemi.

 – Vastustaja on toki erityyppinen, mutta emme voi lähteä sillä asenteella peliin, että hyvä tulos tulisi itsestään. He tekevät kaikkensa putoamista vastaan, Almén muistuttaa.

Ilveksen puolustus on hieman siipirikkoinen. Baba Mensah on ollut koko kauden sivussa, Tuomas Rannankari on edelleen puolikuntoinen ja Diogo Tomás on pelikiellossa. Alménilla riittää silti luottoa keltavihreiden alakertaan. Hän on tottunut pelaamaan vasemman laitapakin ja topparin rooleissa.

 – Jallulla (Jarkko Wiss) on edelleen monia vaihtoehtoja peluutukseen. Tilanne on hyvä, kun valmentajalla on valinnanvaraa. Loukkaantumisista on tähänkin asti selvitty.

Kotimaan sarja lähestyy loppuaan, mutta maajoukkuetehtävät jatkuvat ympäri vuoden. Seuraavaksi on luvassa Virossa pelattava EM-karsintaturnaus lokakuussa. Alménin lisäksi alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen Ilveksestä kuuluvat puolustaja Tariq Kazi ja hyökkääjä Niklas Jokelainen.

 – Sekin kertoo kehityksestä, että olen noussut tänä vuonna maajoukkuerinkiin. On kunnia-asia kantaa Suomi-paitaa, aluksi U18 ja nyt U19. Toivottavasti myös peliaikaa on luvassa. Tietenkin haluan näyttää osaamistani ja kantaa vastuuta, Almén toteaa.Ilves – PS Kemi  la 29.9. klo 17.00 Tammelan stadion

Lipunmyynti »


Lue myös