Laitahyökkääjä Aleksi Tarvonen Ilvekseen

Ilves ja Aleksi Tarvonen ovat allekirjoittaneet kahden vuoden sopimuksen. Kotkalaislähtöinen laitahyökkääjä edustaa tupsukorvia siis vuoteen 2020 asti.

24-vuotias Tarvonen on tähän asti edustanut kasvattiseuraansa KTP:tä kaikkiaan neljällä eri sarjatasolla. Veikkausliiga-debyyttinsä hän teki kaudella 2015. Sen jälkeen kotkalaisseura on hakenut vauhtia alemmilta portailta. Päättyneellä kaudella Tarvoselle kertyi Ykkösessä 24 ottelua ja 4 maalia.

 – Tavoitteenani on jo pitkään ollut pelata Suomen huipulla. Monena vuotena liigaseuraan siirtyminen on ollut hilkulla. Nyt kun Ilves otti yhteyttä, tunsin ajan olevan oikea. Jarkko Wiss oli seurannut otteitani ja hän tiesi mitä haluaa, Tarvonen kertoo.

 – Olen toki ehtinyt jo yhden liigakauden pelata KTP:n kanssa. Pelejä kertyi muistaakseni 17, vaikka en ollut pelannut edes Ykkösessä aiemmin. Se oli opettavaista aikaa.

Ilveksen joukkue rakentuu nuorten eteenpäin pyrkivien suomalaispelaajien varaan, eikä ”Tare” ole poikkeus.

 – Viime kausi oli vaikea, otteeni ailahtelivat liikaa. Uskon kuitenkin, että minulta löytyy edelleen käyttämätöntä potentiaalia. Toivon saavani Ilveksen nuoressa ja nälkäisessä joukkueessa itsestäni vielä enemmän irti. Seuralla on hyvä suunta.

Oikeajalkaisuudesta huolimatta maaliuhka syntyy useimmiten vasemman laidan kautta.

 – Olen pelannut vasemmalla laidalla melkein koko ikäni. Viime vuosina olen viihtynyt myös kärjessä. Vahvuuksinani pidän nopeutta ja haastokykyä. Nautin yksi vastaan yksi -tilanteista ja siitä, että saan keskityksiä boksiin. Pääpeli sujuu siis myös.

 – En ole vielä ollut joukkueharjoituksissa mukana, mutta saavun Tampereelle taistelemaan avauksen paikasta ja haluan tietysti pelata mahdollisimman paljon. Keskityn vain ja ainoastaan jalkapalloon. Henkilökohtaisena tavoitteenani on läpimurto liigassa, Tarvonen päättää.

Kuva: Mikko Mäkelä

Aleksi Tarvonen
Syntynyt: 19.7.1994 Kotka
Pelipaikka: laitahyökkääjä
Pituus: 185 cm
Paino: 79 kg
Lempinimi: Tare
Aiempi seura: FC KTP (esiintymisiä myös yhteistyöseura Peli-Karhuissa ja Kouvolan Susissa)


Sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Mika Hilander
Matias Riikonen

Diogo Tomas
Tatu Miettunen
Baba Mensah
Roope Huhtala
Mikael Almen
Felipe Aspegren
Tuomas Rannankari
Tariq Kazi

Iiro Järvinen
Tuure Siira
Matias Ojala
Naatan Skyttä
Alim Moundi
Santeri Haarala
Ilari Mettälä
Jusif Ali (lainalla GNK Dinamo Zagrebissa kesäkuuhun 2019)

Tiemoko Fofana
Jesse Huhtala
Aleksi Tarvonen

Lue myös