Ala-Myllymäki valittiin Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi ja Wiss kuukauden valmentajaksi

Veikkausliigan kesäkuun tähdistövalinnat on suoritettu. Sarjajohtaja Ilves on vahvasti edustettuna. Kuukauden pelaaja on Lauri Ala-Myllymäki, ja kuukauden valmentaja on puolestaan Jarkko Wiss. Kuukauden tähdistöjoukkueeseen kuuluu tupsukorvista myös Jair.

Kesäkuun paras pelaaja Veikkausliigassa oli tupsukorvien keskikentällä uurastava Lauri Ala-Myllymäki. Ilves pelasi kesäkuussa kaksi ottelua ja 22-vuotias Ala-Myllymäki onnistui molemmissa maalinteossa. Etenkin hattutemppu kotivoitossa KPV:tä vastaan oli erityisen ansiokas osoitus vahvasta pelivireestä. Yhteensä tällä kaudella ”Lämmi” on pelannut 11 liigaottelua, joissa on syntynyt kuusi maalia. Hänet valittiin tähdistökentälliseen myös toukokuussa.

Kuukauden pelaajan valinnasta on päättänyt arvovaltaisin mahdollinen raati eli Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa.

Uutisointiamme Ala-Myllymäestä kesäkuulta:

Lauri Ala-Myllymäki uskoo Ilvekseen »

Ala-Myllymäen 10 suosikkia »

Kuukauden valmentajaksi on valittu päävalmentaja Jarkko Wiss. Hänen alaisuudessaan Ilves juhli seurahistoriansa kolmatta Suomen Cup -pokaalia kesäkuun puolessa välissä. Sen jälkeen liigakentillä kaatuivat ensin KPV maalein 4-2 ja viimeisimpänä VPS 2-1. Täysi pistepotti siivitti Ilveksen sarjataulukon kärkipaikalle, vaikka viisi seuraavaa joukkuetta ovat pelanneet yhdestä kolmeen ottelua tamperelaisia enemmän.

Wissin suojateista Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen valittiin Ala-Myllymäen lisäksi 24-vuotias keskikenttäpelaaja Jair. Brassitaituri on ollut yksi kauden suurimpia onnistujia rytmittämällä Ilveksen peliä box-to-box-tyylisenä keskikentän työmyyränä.

Veikkausliigan kesäkuun joukkue (4-5-1):

Antonio Reguero (RoPS)
Hassan Sesay (HIFK) – Juuso Hämäläinen (FC Inter) – Gideon Baah (Honka) – Luis Carlos Murillo (KuPS)
Riku Riski (HJK) – Jair (Ilves) – Lauri Ala-Myllymäki (Ilves) – Jani Bäckman (HIFK) – Juha Hakola (Honka)
Lucas Rangel (KuPS)

Kuukauden pelaaja: Lauri Ala-Myllymäki

Kuukauden valmentaja: Jarkko Wiss

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...