Ala-Myllymäen 10 suosikkia

kuva: Arno Hämäläinen

Ilves-kasvatti Lauri Ala-Myllymäki pelasi tiistaina mahtavan ottelun 4-2-voitossa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja latoi kolme maalia ja juhlisti aikuisuransa ensimmäistä hattutemppua. Tupsukorvista myös Ilari Mettälä onnistui maalinteossa. Näytöstä seurasi yli 4800 silmäparia eli lähes täysi Tammela.

Kaikki Ala-Myllymäen kolme maalia syntyivät erikoistilanteista. Kaksi vapaapotkua ja yksi rangaistuspotku osoittivat 22-vuotiaan kylmäpäisyyden ja kuuman jalan.

Harjoittelen potkutekniikkaa toki joukkueharjoitusten ulkopuolellakin. Sellainen kierteinen knuckleball on paha torjuttava. Antaessa nilkan pitää olla mahdollisimman suorana, mutta vaikea sitä on kuvailla sanallisesti. Hyvä osuma tulee tekemisen kautta, kun sitä on pienestä asti yrittänyt, Ala-Myllymäki kertoo.

Maalinteko on onnistunut molemmilla jaloilla, mutta aivan samanlaista yläkierteistä muulinpotkua ei vasurilla ainakaan vielä irtoa.

Sisäkierteinen voisi onnistua, mutta samanlaista voimaa siinä ei ole. Menee vielä aika monta harjoitustuntia, että uskaltaisi pelitilanteessa vetää vaparit vasurilla, ”Lämmi” naurahtaa.

KPV-pelissä Ilves oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta tehokkuus hyökkäyspäässä takasi kolme pistettä.

Viimeisen maalin kohdalla päällimäisenä riemuna oli se, että pääsimme kahden maalin johtoon ja sain siten autettua joukkuetta. Siinä oli vaikea jakso alla, jossa KPV oli lähellä tasoitusta. Saimme tilaa hengittää. Hattutemppu oli vain bonus.

Seuraavana erikoistilanteiden kanssa saavat olla tarkkoina vaasalaiset, kun Ilves kohtaa VPS:n lauantaina klo 17.00.

”Lämmin” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: hyvä pihvi

juoma: vichy

elokuva: Katsastus

musiikkiartisti: Dire Straits

jalkapalloilija: Jari Litmanen

seura Ilveksen lisäksi: Arsenal

harrastus: kitaransoiton yrittäminen

asia tai paikka Tampereella: Tammelan Stadion. Ja Pirkkala on hyvä olla lähellä.

matkakohde: jonnekin lämpimään

vitsi: Mitä yhteistä on jäniksellä ja oravalla? Molemmat alkaa j-kirjaimella, jos oravan nimi on Jarmo.

Bonus-kysymys: Paras aktiviteetti Suomen Cup -pokaalin kanssa? saunominen

Katso Laurin hattutemppu Ilves-TV:stä:

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...