Ala-Myllymäen 10 suosikkia

kuva: Arno Hämäläinen

Ilves-kasvatti Lauri Ala-Myllymäki pelasi tiistaina mahtavan ottelun 4-2-voitossa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja latoi kolme maalia ja juhlisti aikuisuransa ensimmäistä hattutemppua. Tupsukorvista myös Ilari Mettälä onnistui maalinteossa. Näytöstä seurasi yli 4800 silmäparia eli lähes täysi Tammela.

Kaikki Ala-Myllymäen kolme maalia syntyivät erikoistilanteista. Kaksi vapaapotkua ja yksi rangaistuspotku osoittivat 22-vuotiaan kylmäpäisyyden ja kuuman jalan.

Harjoittelen potkutekniikkaa toki joukkueharjoitusten ulkopuolellakin. Sellainen kierteinen knuckleball on paha torjuttava. Antaessa nilkan pitää olla mahdollisimman suorana, mutta vaikea sitä on kuvailla sanallisesti. Hyvä osuma tulee tekemisen kautta, kun sitä on pienestä asti yrittänyt, Ala-Myllymäki kertoo.

Maalinteko on onnistunut molemmilla jaloilla, mutta aivan samanlaista yläkierteistä muulinpotkua ei vasurilla ainakaan vielä irtoa.

Sisäkierteinen voisi onnistua, mutta samanlaista voimaa siinä ei ole. Menee vielä aika monta harjoitustuntia, että uskaltaisi pelitilanteessa vetää vaparit vasurilla, ”Lämmi” naurahtaa.

KPV-pelissä Ilves oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta tehokkuus hyökkäyspäässä takasi kolme pistettä.

Viimeisen maalin kohdalla päällimäisenä riemuna oli se, että pääsimme kahden maalin johtoon ja sain siten autettua joukkuetta. Siinä oli vaikea jakso alla, jossa KPV oli lähellä tasoitusta. Saimme tilaa hengittää. Hattutemppu oli vain bonus.

Seuraavana erikoistilanteiden kanssa saavat olla tarkkoina vaasalaiset, kun Ilves kohtaa VPS:n lauantaina klo 17.00.

”Lämmin” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: hyvä pihvi

juoma: vichy

elokuva: Katsastus

musiikkiartisti: Dire Straits

jalkapalloilija: Jari Litmanen

seura Ilveksen lisäksi: Arsenal

harrastus: kitaransoiton yrittäminen

asia tai paikka Tampereella: Tammelan Stadion. Ja Pirkkala on hyvä olla lähellä.

matkakohde: jonnekin lämpimään

vitsi: Mitä yhteistä on jäniksellä ja oravalla? Molemmat alkaa j-kirjaimella, jos oravan nimi on Jarmo.

Bonus-kysymys: Paras aktiviteetti Suomen Cup -pokaalin kanssa? saunominen

Katso Laurin hattutemppu Ilves-TV:stä:

Lue myös

Kalle Katz siirtyy Ilvekseen!

Kalle Katz siirtyy Ilvekseen!

Ilveksen puolustuslinja vahvistuu HJK:sta siirtyvällä Kalle Katzilla. Urallaan tähän mennessä 34 Veikkausliigaottelua pelanneella Katzilla oli vielä voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirron yksityiskohdista nopeasti yhteisymmärrykseen ja...

Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan tiistaina 19.1.

Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan tiistaina 19.1.

Pirkanmaan virtuaaliderby pelataan ensi tiistaina 19.1. kello 18.30 alkaen! Aiemmin viime vuoden keväällä järjestetty virtuaaliderby pelataan nyt toisen kerran ja Ilvestä virtuaalisessa ottelussa edustavat Maksim Stjopin sekä Eemeli Raittinen. Otteluita pelataan...