Addyn 10 suosikkia

Täksi kaudeksi 1+1-mallisella sopimuksella Ilvekseen liittynyt laitapuolustaja David Addy on ollut vakituinen avauskokoonpanon mies. Tilille on kertynyt 19 ottelua, joista 12 Veikkausliigassa. Addy pelasi täydet minuutit lauantaina Tammelassa, kun Ilves ja HJK tasasivat pisteet 1-1-tuloksella. Cup-menestyksen lisäksi sarjakärjen peli kulkee myös liigassa.

Tähän asti kausi on sujunut oikein hyvin. Yritämme saavuttaa jotain suurta ja unohtumatonta. Matkalle on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä, mutta positiiviset asiat ovat enemmistössä selvästi, Addy kertoo.

Kaudella 2017 Addy pelasi Rovaniemen Palloseurassa (Ilveksen seuraavan kotiottelun vastustaja) kolmikuukautisen sopimuksen aikana 15 ottelua. Aiemmin urallaan hän on pelannut mm. Portugalin, Belgian, Kreikan ja Tanskan pääsarjoissa sekä Ghanan maajoukkueessa. Nyt on jälleen menossa pitkän uran pohjoisin sarja, Veikkausliiga.

Viihdyn Suomessa, ei mitään valittamista. Onnekseni pelaan hyvässä seurassa. Joukkuehenki on hyvä ja pelityyli sopii minulle. Kokonaisuudessaan liiga ei ole Euroopan huippua, mutta nautin joka hetkestä.

Ilveksen ikärakenteesta kertoo paljon se, että Addy on 29-vuotiaana joukkueen selvästi vanhin kenttäpelaaja kolmen vuoden erolla seuraavana tulevaan Emile Paul Tendengiin (26). Vuosien aikana on karttunut paljon kokemusta.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus kotimaani Ghanan paidassa on varmaankin urani kohokohta. Sen jälkeen sainkin sitten sopimuksen suurseura FC Portoon, Addy muistelee.

Portugalissa voitin kaksi cup-mestaruutta, se oli uskomatonta aikaa ja koen olevani etuoikeutettu. Moni haluaisi, mutta vain harva saa kokea sellaista. Kannustan nuoria pelaajia tavoittelemaan unelmiaan.

Davidin kymmenen kivointa / setti suosikkeja

ruoka: kanansiivet

juoma: olut

elokuva: En katso elokuvia, vaan TV-sarjoja laidasta laitaan

musiikki: brasilialainen ja ghanalainen

jalkapalloilija: Diego Maradona

seura Ilveksen lisäksi: Arsenal

harrastus: Playstation-pelit

asia tai paikka Tampereella: Ne siivet, nam!

matkakohde: Britannia ja tietenkin kotini Ghanassa

hauskin pelikaveri: Hila on ainakin hulluin, mutta ehkä Diogo on vitsikkäin

Addy lauantain Klubi-pelissä (kuva: Arno Hämäläinen)

Aiemmat lempparilistat:

Tatu Miettunen »
Jesse & Roope Huhtala »
Tuure Siira »
Lauri Ala-Myllymäki »
Janne-Pekka Laine & Mika Hilander »

Lue myös

Värikäs ja Ilves Edustus yhteistyöhön

Värikäs ja Ilves Edustus yhteistyöhön

Ilveksen markkinointi- ja mediatiimi saa merkittävää lisävahvistusta tulevalle 2023 kaudelle, kun Ilves Edustus Oy solmi laajan yhteistyökumppanuuden tamperelaisen Mainostoimisto Värikkään kanssa. "On hienoa aloittaa yhteistyö Värikkään Marko Mäkelän ja hänen tiiminsä...