Adam Larsson ja Ilves sopimukseen – ”Uskon, että pystyn jatkamaan samaa virettä”

Kuva: Jimi Soinila

Ilves ja 22-vuotias ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen kauden 2023 loppuun saakka. Sopimukseen sisältyy myös option kaudelle 2024.

Larsson siirtyy Tampereelle Ruotsin Superettanissa pelaavasta AFC Eskilstunasta. Alkukauden hän on kuitenkin pelannut lainalla Suomessa Ykkösen Ekenäs IF:ssä, jossa hän on sensaatiomaisen kauden aikana iskenyt 12 maalia 13 ottelussa. Aiemmin Ykkösen Cupissa ja Suomen Cupissa Larsson iski yhteensä neljä maalia.

Nuori hyökkääjä on pelannut yhteensä 120 miesten ottelua Ruotsin eri sarjatasoilla, joista ensimmäisessä hän edusti Motala AIF:ää kaudella 2016. Larsson on edustanut lisäksi mm. FC Linköping Cityä, AFK Linköpingiä ja Åtvidabergs FF:ää.

Tehokkaan hyökkääjän otteet Ykkösessä eivät jääneet seuralta huomaamatta ja siirrosta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen.

Ilves on suuri seura Suomessa, joten oli hienoa kuulla, että seurassa oltiin kiinnostuttu minusta. Joukkue on nuori ja nälkäinen ja täällä minulla on myös mahdollisuus ponnistaa ulkomaille. Se oli yksi ratkaisevista asioista miksi halusin tulla juuri Ilvekseen, Larsson iloitsee.

– Pidän Ilveksen tavasta pelata, mutta myös seuran tavasta toimia. Tavoittelemme yhdessä Veikkausliigan kärkisijoja voittamalla otteluita, ja samalla annan näyttöjä ulkomaan kentille, Larsson lisää.

Erinomaisesti alkukauden pelannut Larsson kertoo vahvuuksikseen nopeutensa ja hyvät viimeistelyt.

Olen pelaaja, joka käyttää nopeuttaan hyväkseen. Olen vaarallinen viimeistelijä boksissa ja sen ulkopuolella, ja kykenen luomaan paikkoja myös muille. Teen todella paljon töitä ja tuon rutkasti energiaa joukkueeseen ja toivottavasti sen myötä myös pisteitä joukkueelle, Larsson hymyilee.

Suomeen ja suomalaiseen jalkapalloon kauden 2022 aikana tutustunut Larsson kertoo kotiutuneensa maahan hyvin.

Suomeen siirtyminen on ollut itselleni todella helppo, sillä maa on todella samankaltainen kuin Ruotsi. Pystyn olemaan täällä oma itseni mikä on ollut hieno asia. Pidän Tampereesta kaupunkina jo todella paljon, Larsson sanoo.

Suomalainen jalkapallo on hyvin samanlaista kuin Ruotsissa ja mitä muutakaan voi odottaa, kun kyseessä on naapurivaltiot. Odotukseni ovat korkealla Veikkausliigan suhteen ja odotan innolla, että pääsen pian pelaamaan ja auttamaan joukkuetta voittamaan, Larsson jatkaa.

Hyökkääjänä Larsson luonnollisesti tavoittelee maalien lisäksi syöttöjä sekä voittoja yhdessä joukkueena.

Uskon, että pystyn jatkamaan samaa virettä kentällä, joka minulla on tähän asti Ykkösessä ollut. Olen varma, että olemalla oma tehokas itseni pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan pisteitä. Joukkueena lähdemme tietysti tavoittelemaan Europaikkoja ensi kaudelle, Larsson kertoo.

Kuva: Jimi Soinila

Etsimme pelaajia vahvistamaan joukkuetta ja olimme kiinnittäneet huomiota Adamin dynaamisuuteen ja aktiivisuuteen mennä eteenpäin. Hänellä on myös uskomaton kyky tehdä maaleja. Hän vastasi juuri meidän tarpeitamme, Ilveksen valmentaja Joni Lehtonen kertoo uusimmasta hankinnasta.

Adam on liikkuva pelaaja, joka tuo peliimme paljon aloitteita ja vaarallisuutta varsinkin vastustajan boksiin. Odotamme häneltä tietysti tehoja, päävalmentaja Toni Kallio kommentoi.

Täytyy kuitenkin olla malttia, koska emme voi odottaa uudelta pelaajalta välittömiä tuloksia. Mutta uskon vahvasti, että hän mukautuu nopeasti joukkueeseen ja saadaan kaikki irti mitä saatavissa on, Lehtonen jatkaa.

Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Adamin Ilvekseen, sillä kilpailua kyllä riitti, Kallio sanoo.

Lue myös